Valami miatt engem ez a kezdetektől fogva nem érdekelt. Már régen tőzsdéztem, amikor ezt bevezették. Nem nyitottam TBSz-t. Ha nyerek mondjuk 100 ezret, én fájdalommentesen befizetek belőle az államnak 15 ezret.
A gyertyákat és TA elemzéseket amúgy rendszerint én is szkrollozom :), de az is igaz, hogy szinte mindig hosszú távra vásárolok, így a napi mozgások nem sokban befolyásolnak.
Tényleg nem szeretnék kéretlenül beleokoskodni, de már három évre is megéri betenni. . Mondjuk lehet, úgyse számít ez már annyira. Ha lesz kormányváltás, úgy vélem, benne lehet a pakliban, hogy eltörlik ezt az adókönnyítést. Szerintem legalábbis elég meredek megoldás, hogy pont az nem fizet adót a jövedelme után, aki megteheti, hogy évekre lemondjon a pénzéről a hozamokkal együtt.
Igazad van, de hetven évesen nem tervezek hosszabb távra. Nekem az 5 év mindíg hosszú időnek tűnt. Más kérdés, hogy vannak részvényeim amiket már 5 évnél régebben tartok és így utólag látom, hogy jobb lett volna anno TBSZ- re venni ezeket. Csak amikor beszálltam ezekbe, azt képzeltem, hamar túladok majd rajtuk. Nem így sikerült. (Tőkebefektetés céljából vett ngatlanjaim zártkertek, garázsok) is vannak, amikhez nem kell TBSZ. Ha 5 év elteltével adom el azokat, nem kell nyereség adót fizetnem.
Egyébként elgondolkodtam azon, hogy tényleg miért mégis az egyedi részvényeket erőltetem. Arra jutottam, hogy azért, mert nem bízom a brókerekben, bankárokban, spekuláns befektetési alapok által kreált mixekben. Természetesen tudom, hogy Ők nálam sokkal képzettebek és hivatásuk a tőzsde, eredményt kell felmutatni, hogy maradhassanak a beosztásukban. Én pedig csupán amatőrként, mondhatni hobbiból űzöm ezt. Aktív korszakom vége anyagilag jól sikerült, van pénzem amit kockára tehetek. Valószínűleg a szakmaiatlanságom miatt irritállak benneteket, amit megértek, hisz igaz, hogy nem böngészem éjjel nappal a külföldi meg belföldi különféle internetes oldalakat. A gyertyákhoz meg annyi közöm van, hogy halottak napján gyújtok néhányat, meg családtagok szülinapján gyönyörködöm bennük. Viszont őszinte vagyok, nem hazudok, mint itt sokan!
“… de idén is 1 millánál több adót fizettem be az államnak a részvényeimen elért tavalyi nyereség és osztalék után.” Miért nem TBSZ-en csinálod? Nehogy félreértsd, nekem is vannak sima befektetési számlán is értékpapírjaim, de ennyit azért sajnálnék átengedni a rablóbandának.
Az érzéseim negatívak, a türelmem kevés, hisztizem, sírok, de idén is 1 millánál több adót fizettem be az államnak a részvényeimen elért tavalyi nyereség és osztalék után. A TBSZ nem érdekel, de állampapírjaim is vannak, ezekre fölösleges mondanom, hogy nem panaszkodom! Szóval egész jól elvagyok, de ha tegnap beírtad volna, hogy a Rafi ma mennyit fog emelkedni, azt megköszöntem volna!
Így utólag már nekem nem izgalmas! Bezzeg, ha tegnap írta volna be valaki, hogy na ez lesz! Mi csak futunk a történések után. Szerencse kell, hogy nyerjünk vagy ne bukjunk sokat. A Rafi gondolom azért ment, mert a Trump féle szankció ijesztgetés elnapolódik. Most megint a barátkozás jön Putyinnal! - Jókat beszélgettek telefonon..! - Hányingerem van már ezektől. - Jobb, ha nem is írok többet.
Én nemrég eladtam, de lehet, hogy elsiettem (bár szép nyerőm volt rajta). De minden szempontból jók a számai, így ha lenne likvid tőkém, szívesen tenném Deutsche Telekom-ba (is).
Eurós részvények vitasarok