Köszönöm! Mindenesetre váltottam egy kis eurót, de az Ersténél kb. hétfőre fut át. (Nem tudom a rendszer miért nem tudja megelőlegezni a váltást és engedni már a mai RV-vásárlást.)
Nem tudom, mit csináljak vele.Megnéztem a tavalyi mozgást, szinte totál másolja. Kicsit hamarabb ment a lokális csúcsra és kicsit magasabbra. De 2024-ben is elkezdett konszolidálni (-2 EUR), majd ezután tört a csúcsra osztalékig. Majd szelvényvágás után másnap egyből -5 EUR-on nyitott és szakadt tovább. Így nem sok értelme van az osztinak, még ha csábító is az a közel 5 EUR. Árfolyamon elmegy.
Nike-n nagyon gondolkoztam, miután Bill Ackman bevásárolt. De aztán átmásoltam az augusztustól januárig tartó gyertyákat fej-vállal, mindennel a februári folytatásra, és 60 alatti ár jött ki: https://www.tradingview.com/x/WgJlEW6H/
OMV AG is an Austrian energy company with strong fundamentals, but currently overvalued; I recommend a "Hold" rating until it reaches €35/share.
Despite high dividends and strategic milestones, OMV's cyclical nature and geopolitical risks make it less attractive compared to peers like Shell and BP.
OMV's diversified operations in chemicals, fuels, and energy are promising, but current valuations and future earnings projections don't meet my 15% annualized return hurdle at this price.
Eurós részvények vitasarok