Azért arra kiváncsi leszek, hogy a zöldek rábólintanak-e a német adósságfék lazítására? Jelenleg úgy néz ki, hogy nem,. 3 napjuk van még meggondolni magukat. Ha viszont nem emelhetik meg az adósságplafont akkor mi lesz a múlt héten beárazott növekedéssel? Vissza a kályhához?
A Novo Nordiskhoz mit szóltok? Két éve nem volt ennyi mint ma... ha lenne pénzem én most beugranék... Az új gyógyszerük tesztje nem lett elég fényes, de azért szerintem ezt most túlreagálja a piac...
Nekem az a, szigurúan szubjektív, benyomásom, hogy az energia szolgáltatók eddig eléggé hanyagolva voltak, mert voltak húzópapírok helyettük, de most hogy nagy a bizonytalanság, felértékelődött az alacsony P/E, stabilitás, osztalék kombó. Nekem RWE, EON és SSE is van, és már pár köröm ENGIE-ben is volt, és mindegyik megbízhatóan teljesített. Mondhatnám, hogy nagyon nem alszom nyugtalanul ezek miatt... az Alibaba több fejfájást okoz...
Nekem van belőle, és az elemzői célárak átlaga 15 eurora várja tehát egy olyan 20% még bőven lehet benne, illetve május 16-án 4.11%-os osztalékot is fizet... én még nem adom el az enyémet.
A VW autóeladásai csökkennek de legalább virsliből rekordot értékesítenek. Volkswagen erzielt 2024 mit über 8,5 Millionen verkauften Currywürsten einen neuen Verkaufsrekord, während der Fahrzeugabsatz um 2,3 Prozent auf 9,03 Millionen Modelle sinkt. Personalvorstand Gunnar Kilian kündigt weitere Wurstvarianten an, nachdem neue Produkte wie die Hot-Dog-Wurst zum Erfolg beitrugen.
A német kötvényhozamok múlt heti emelkedése kapcsán egy fontos dolgot elfelejtettünk megemlíteni. Az exportra termelő cégek pl. autósok szembesülnek az euro megerősödésével is: eurusd 1,03-ról gyorsan 1,08 fölé szaladt ami nem jó nekik.
Die deutsche Industrie steigert im Januar die Produktion um 2,0 Prozent, unterstützt durch einen kräftigen Anstieg von 6,4 Prozent in der Automobilindustrie, wie das Statistische Bundesamt mitteilt. Trotz des Produktionsanstiegs bleibt die Lage angespannt, da der Auftragseingang im Januar um 7,0 Prozent zurückging. Januárban német autóipar 6,4%-kal növelte a termelést éves alapon de januárban a megrendelések 7%-kal csökkentek.
Eurós részvények vitasarok