utoljára nagyon kis koromban feleseltem és azóta megtanultam 5-nél tovább is számolni - ha rám gondoltál, akkor mindkettő mellé ment - viszont ha mindig írsz rólam, akkor egyszer tényleg híres leszek :-)
plusz fura, hogy még mindig itt tartasz - pedig Neked is lehetőséged van megváltozni és jobb embernek lenni - drukkolok :-)
Nincs benne egy megalapozatlan osztalék rally így talán kevesebben csalódnak benne. 700 alatti ár több mint vicc kategória de ezt ma büntetlenül meg lehet csinálni egy prémium kategóriás részvény kereskedésével. "Majd egyszer jó lesz"
Fundásan nincs értelme vakerázni, az annyit ér mint az Elliot kóklerkedés. A konkurencia irányítja a céget, ez példátlan, itt a sectortásakkal összevetés nem játszik. Frencjóska levezetései ezért nem érnek xart sem, pláne a P/EPS rátát a transzparens, beleugatni nem lehet, sem döntést előbb megtudni akár az 1db-os részvényesnél, OTP fölé helyezi, sokkal, ha az 9x szorzón vihető, Ápenin 7x körül érhet, most jön + bevétel, ha adnak ki előrejelzést, vagy majd gyorsjelentés számaiból lehet okosabb lenni, a szektában 30-50% túlzás mindenben, a 2000-rért sem adom, kontraproduktív félnótásokról nem is beszélve.
Jó napot! Megvalósult az első vásárlás, április lezárják a másodikat. Az eladásra váró ingatlanok vevőre találtak. Fundamentális alapon ránéznél és az alapján értékelni?
Nehezen szántam rá magam, tavaly húsvét óta nem chartoztam, akkor 830-nál 650 céláram teljesült, ebbe nem akaródzott belerondítani ha 100% siker, egyedül a portfolion. Érdekes módon a másik irány lehetett volna a sárgával jelölt duplaalj, az nem teljesült. Ez a 800-ról 20 lépésközökkel lefelé venni ötletem nem jött be, a fölfelé 850-nen adni, az talán valamiféle szerény osztalék rallyban, ha lesz. http://keptarhely.eu/images/2026/03/04/v00/20260304v00zxih5v.png
Ma nem érkeztem követni az eseményeket, most estem be. RÁBA foschszínű parallel fölsőszár 4,200 körül, keresd vissza a chartom. Most RÁBA-t beszélték föl rendelésekkel, de SAFE döntés előtt? Mi van ha részben kapjuk, keveset? 400 körül volt a Gidrán rendelés, abból 100-120 realizálódott 2-3 év tökölődés után, most 800-nál tart a mese? Ha SAFE nincs 800 biztosan nem lesz. TÁTRA 2,000 db szintén. Add el a hírre egy kedvezőtlen SAFE döntéssel VIP kiszálló most.
Ilyenek miatt gonoltam, hogy esetleg többet érhetne akár: As of late February 2026, MBH Jelzálogbank (MBHJB) trades on the Budapest Stock Exchange around 680–720 HUF, with some estimates suggesting a fair value around 890–900 HUF based on discounted cash flow (DCF), indicating a potential undervaluation of nearly 20% to 25%. The stock has a low P/B ratio of ~0.8x and a P/E of ~8.5x–9.2x, suggesting it is priced below its asset value. Simply Wall Street +5Key Valuation Metrics (as of Feb 2026):
Current Price Range: ~680 – 720 HUF
Estimated Fair Value (DCF): ~890 – 900+ HUF
Price/Book (P/B): 0.8x - 0.85x
Price/Earnings (P/E): 8.51x - 9.2x
52-Week Range: 670 - 948 HUF Simply Wall Street +6
Valuation Context:
Undervaluation: Simply Wall Street indicates that with a share price of 720 HUF, the stock is considered roughly 19.9% undervalued.
Market Position: As a specialized mortgage bank, its valuation is heavily tied to the Hungarian real estate market and interest rate environment.
Peers: Compared to regional peers, the P/B ratio of 0.8x–0.9x is lower than the ~1.1x average, suggesting it is cheaper than its sector.
Oké, értem, de máskor ne "közben" hanem előtte légy szíves szólni, hogy mi lesz akciós.:))) Egyébként nekem mindenem (is) van tehát alap-ból benne vagyok minden akcióban, néha néha jól jönne egy kis "mellékes" is, mert arra mindig van elkülönítve kp.
Én gyakran veszek, nem csak pánikban. Ha látok jó lehetőséget mint a Telkó volt 2 hét alatt több mint 10% hozam akkor ott meg futok egy kört "kistőkével". Kistőke meg kinek mi a kicsi. :)
OTP Szakmai topic