Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dollarama péntek, 19:58
Előzmény: #46973  gyula1971
Meggyőződésem, hogy a magyar forint nem ér többet 380 - nál az euróhoz képest a jelenlegi kamatszint mellett, hát még kevesebb kamat esetén.  Jó eséllyel lehet, hogy más is úgy gondolhatja. https://www.portfolio.hu/deviza/20260925/az-mnb-alelnok-megszolalasa-utan-gyengulni-kezdett-a-forint-865140
Dollarama péntek, 19:40
Előzmény: #46973  gyula1971
A 2027 - es koltségvetést még nem ismerjük.
N0MAD péntek, 19:10
Előzmény: #46993  ktamask
Kár, pedig le akartam írni hogy jópár dologban egyetértek veled.
Igazi elszámoltatás nélkül az egész tisza jelenség megy, és menjen is a levesbe, sőt ez esetben az országnak reszeltek gdp és gazdaság ide vagy oda. Ha nem ez a csapat lesz rablóbanda akkor majd a következő, ha nincs retorzió (mint a rendszerváltásnál se volt) lesz rá jelentkező, ha szabad a vásár. De nem a visszaszedett pénzek fogják felvirágoztatni az országot, annál nagyságrendekkel nagyobb az okozott kár.
Azzal együtt is hogy ha az eu felé tendálunk és nem az oroszokhoz az önmagában egy főnyeremény. Már ugrásra készen élltam hogyha csak megpendítik is a huxitot lépjek.
Az apróságokkal már tudnék vitatkozni, mint a 13havi nyugdíj, mert tökmindegy milyen felosztásban adják az évi nyugdíjtömeg az ami számít, azt pedig nem mondhatnám túl magasnak a nyugdíjszinteket elnézve. Pedig az én zsebemből megy.
De korán van még eredményt hirdetni.
Aztán vannak kétségeim hogy a tisza ennyire erős tudjon maradni, valami ellen szavaztak ennyien, nem pedig rájuk. Volt a rájuk szavazól közt minden szélsőség meg az ellentéte is, meg tulipános láda is.
Hogy milyen csapatok és milyen felosztásban lesznek 4 és nyolc év mulva arra tippelni se mernék. De nem is érdekel. Alighanem ők is tudják, ezért is vállalták be a max két ciklusnyi korlátozást. 
Nem is baj, jó lenne többpárti kompromisszumkényszeres parlament. De nem most, most lássuk mire mennek kétharmaddal, nem lehet senkire mutogatni.
Szerény véleményem szerint még semmit nem tudunk, mit akarnak, hogyan, és hogyan fog sikerülni.
Nem, a "még ez se történt meg meg azt se, ezek ugyanazok" nem áll meg pár hónap után. Ilyenkor még azt keresik hol van a wc az épületben. Bakker, még főügyész sincs, akit a közt elnök jelől, aki most került oda.
De meglátjuk.
És nem érdekel az sem ha növekszik vagy csökken az adóterhelésem, lássuk mi lesz az egészből. Küszöböt nem fogom rágni, ha pedig ugyanolyanok vagy rosszabbak mint a fidesz pont ugyanúgy lelépek mint az már tervben volt. 
De szurkolok nekik, nekünk, azzal együtt hogy remélem nem lesz többet kétharmaduk meg másnak sem.
Ha pedig ugyanazok ahogy a hangok mondják nyertem pár értékes évet, munkajövedelmet, megtakarítást. 
Alkalmazkodunk. De egyelőre tetszik. Egyszer talán az országak szerencséje is lehet.
Aztán ha elvégezték az eltakarítást kapjanak külön lapot a történelemkönyvben és távozzanak, ahogy Churchill is jó volt háborús helyzetben de szerintem helyesen utána már nemő  látták alkalmasnak.
Most ilyen helyzet van, hajrá, akciózzanak. Aztán kiderül.
GajdicsNemErti péntek, 18:52
Előzmény: #46994  Angelo
Igen, vannak ideológiai szövetségek, de az h "Áll mögöttük valaki", az azt sugallja, mintha lenne vmi nagy globális elit, vagy több, egymással versengő elit, ami a kiválasztott küldöttjeit adott időnként beküldik a politikai ringbe, akik aztán végrehajtják ezeknek az eliteknek a küldetését. Mintha MP-nek vagy O1G-nek nem lenne saját akarata/érdeke/értékrendje, csak szolgálnának másokat. Ez az a konteós baromság, amitől hányni tudnék. Mint amikor a nácik mondják, h USA-t valójában Izrael irányítja, mert olyan sokszor kisegíti/védelmezi... nem, ez még nem jelenti azt, h irányítja is, de nekik ez ugyanaz...aki ostoba, az ostoba.
GajdicsNemErti péntek, 18:47
Előzmény: #46993  ktamask
Méltánytalannak érzed, hogy tolvajként hivatkzom O1G-re? :((( 
Angelo péntek, 18:23
Előzmény: #46988  GajdicsNemErti

Annyi azért mindenképpen van benne, hogy a választási kampányokat pénzelik akik ezt megtehetik hatalmak és politikusok is. Természetesen ezért cserébe kapnak is valamit, amit általában előre leegyeztettek. 
Jó példa erre, hogy Orbán médiumai milliókkal támogatták Trump kampányát, olyan pénzekből ami a fidesz juttatott ezeknek a médiumoknak, például túlárazott reklámok pénzeiből. 
Természetesen Orbán ezért kapott nyilvános Trump szónoklatokon néhány elismerő megjegyzést és ezért látogatott el Magyarországra is, mert ez volt a kampányfinanszírozás ára. 
Itt meg nagy csinnadrattával ömlött a kormány médiumokból, hogy Orbán mennyire elismert politikus...
Valószínűnek tartom, hogy ezért az aljasságért még Trump is undorodott Orbántól és nem véletlenül nem hívta meg a beiktatására. 
Putyinnal is hasonló a helyzet, beengedtek az EU.-ba egy csomó orosz kémet, fűszerezve néhány Magyarország számára előnytelen szerződéssel ami miatt itt is kaphatott néhány elismerő szót Putyintól, hogy a magyar médiumok azt harsogják.
Amúgy meg Putyin is lesz@rta...
De ez ne legyen furcsa senkinek, ez a világ így működik a színfalak mögött és így is fog működni a jövőben is.
ktamask péntek, 18:16
Előzmény: #46988  GajdicsNemErti

tolvaj vajdádat és az ehhez hasonló megjegyzések miatt én mára befejeztem.
a 13.14 havi nyugdíj emeli szted az ingatlanok árát, miközben azt írtam,h a CSOK és a babaváró.
A kákán is csomót keresni.:)
zotlan péntek, 18:07
Nyugdíj - Svájci indexálás eltörlése.
zotlan péntek, 18:05

https://youtu.be/vSl4nqt5N-o?t=1089
Az infláció és a valóság. érthetően :-)
Gajdics se érti .. Hát még Orbán :-))
GajdicsNemErti péntek, 18:05
Előzmény: #46983  ktamask
"ÉLHETŐBB- OLCSÓBB Magyarország. Tihamér meg pisloghatna, -10-20% mínusz legalább." Szerinted az ingatlanárakat a 13. havi nyugdíj hajtja fölfelé? :D :D
GajdicsNemErti péntek, 18:04

"Téged kérdeznélek, te jogosnak tartod a 13-14. havi nyugdíjat?"
A 13. havit elosztanám 12-vel, és havonta odaadnék belőle egyet.
GajdicsNemErti péntek, 18:02
Előzmény: #46979  ktamask
Kicsit kevesebb Bogár Laci bácsit kéne hallgatnod.... A tolvaj vajdádat ki juttatta hatalomra? Az oroszok? Vagy ő a kivétel, aki saját jogon jutott oda?... Elmondom neked, hogy ki áll MP mögött: 3,4 millió választó. Orbán mögött meg 2-2,5-3 millió állt, mikor mennyi. Persze ha téged az boldogít, hogy ilyen proli konteókban hiszel, egészségedre váljék!
Angelo péntek, 18:01

13-14-dik havi nyugdíj teljesen felesleges és csak arra volt jó amire a fidesz kitalálta, hogy szavazatokat szerezzen vele. 
Viszont éppen ez miatt kellene ezeket azonnal eltörölni és a nyugdíjakat 12-hónapra elosztani. 
A másik, hogy Magyarország a GDP.-je 7%-át költi a nyugdíjasokra, ennek még az EU. átlaga is bőven fölötte van, ezért rendkívüli nyugdíjemelés kellene azonnal, hogy legalább az EU. átlagát kapják meg a magyar nyugdíjasok is. 
Tehát én egy jelentősebb nyugdíjemelést adnák minden nyugdíjasnak és ezt a 13-14-dik havi nyugdíjjal együtt beépíteném a 12-hónapba, ez mellett meghúznám a határt, hogy millió felett senki ne kaphasson állami nyugdíjat. 
Mondom ezt úgy, hogy nekem még nagyon messze van a nyugdíjas időszakom.
Ishar
Ishar péntek, 17:45
Előzmény: #46985  ktamask
"Mindenki kapja valakitől a hatalmat, okkal, céllal. Én ebben hiszek." --- Ebben az esetben a nemzeti szuverén Orbán Viktor vajon kitől kapta a hatalmat?!
ktamask péntek, 17:42
Előzmény: #46976  Boby

Mindenki kapja valakitől a hatalmat, okkal, céllal.
Én ebben hiszek.
Trumpot, a piros sapkás hülyegyereket sem a két szeméért választották meg másodjára elnöknek, de szerencsére utoljára. Lejár a 2. 4 éve, aztán mehet amerre lát.
A béke megteremtője, aztán pont ő dönti romba az egész világot .
Kata726
Kata726 péntek, 17:24
Ebben van valami!
ktamask péntek, 17:21
Előzmény: #46977  GajdicsNemErti

Ezt éppen olvastam.
Azért nagyjából követem a dolgokat, próbálom.
Téged kérdeznélek, te jogosnak tartod a 13-14. havi nyugdíjat?
Ha én lennék Magyar Péter, ez lett volna az első teendőm, hogy ezt eltöröljem.
Látod értelmét a Babaváró és CSOK és egyéb szarságoknak, ha úgysem jöttek be a várakozások (csak nem születik elég gyerek), és csak feleslegesen fújódtak fel az ingatlanok árai emiatt is? 
Már nem a FIDESZ van, MP foghatná magát, és eltörölhetné.
ÉLHETŐBB- OLCSÓBB Magyarország. Tihamér meg pisloghatna, -10-20% mínusz legalább.
De nem teszi, miért nem teszi? Mi értelme van ezeket megtartani? Semmi.
Mert a nagytőke mögötte áll, és nem engedi, hogy az ingatlanok árai bezuhanjanak 1 ilyen hülye döntés miatt, az előbb erre céloztam.
GajdicsNemErti péntek, 17:20
Előzmény: #46980  Boby
De most főkolompost hallgatnak ki. Főkolomposokat. Ez azért már előrelépés, nem gondolod?
mab péntek, 17:17
Előzmény: #46975  mab
És még egy negyedik pontot is írhattam volna a korrupcióról. És nem azt a részét kiemelve, hogy hány ezer milliárd folyt el ezzel károsítva a gazdaságot, hanem lassan ez lett az új normalitás ami nem állt meg a felső szinteken hanem lassan csorgott lefelé a társadalmon. Kinek milyen lehetőség jutott, pl. 40 centis kilátók, meg frankó lombkorona sétányok.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek