Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash
slash csütörtök, 15:13
Előzmény: #45539  GajdicsNemErti
A Velencei tavat el kell engedni. Paksot be kell inditani mielőbb mert az import áram brutál drága. Kéne valami duzzasztót építeni.  Jön az ősz a németek már töltik a gáztározókat megy fel a gázár. Megjőn a fűtésszezon Paksnak mennie kell mert ott fogunk állni letolt gatyával egy ilyen aszályos év után olyan infla lesz hogy kampó. kaja, energia, elengedik a reszicsökit megkotlik a nép.  Nekem már emelkedett az áram számlám a Lölö felemelte a One távközlés minden számlát szóval lesz műsor 
GajdicsNemErti csütörtök, 15:02
Előzmény: #45536  ktamask
Nem, ezekre nem éri meg költeni. Ezt a fidesz csinálta. Nem én szavaztam rájuk. Attól még a velenceire sem feltétlenül érdemes költeni.
ktamask csütörtök, 14:37
Előzmény: #45535  GajdicsNemErti

Google a barátod: Pajti! 
Igen, a Velencei-tó megmenthető, de ez komoly és tartós emberi beavatkozást, valamint nagy mérnöki beruházásokat igényel. A tó vízháztartása negatív egyenlegű a klímaváltozás és a csapadékhiány miatt, így a természetes esőzés önmagában már nem elegendő a fenntartásához. [1, 2, 3, 4]Lehetséges megoldások és mentési tervek
  • Külső vízpótlás: Vízátvezetés más, nagyobb vízbázisokból vagy tározók építése.
  • Tisztított szennyvíz használata: A térség tisztított kommunális szennyvizeit megfelelő szűrés után a tóba vezethetnék.
  • Mederkotrás és tározók: A meglévő tárolókapacitások növelése és a meder mélyítése a párolgási veszteség csökkentésére.
  • Vízgyűjtő-gazdálkodás: A helyi csapadékvíz jobb megtartása a tó vízgyűjtő területén ahelyett, hogy elvezették volna

ktamask csütörtök, 14:35
Előzmény: #45535  GajdicsNemErti

Egy új football csarnokra érdemes költeni 300 MRD_ot, vagy megvenni valami szir-szar épületet 300 MRD-ért, vagy év végén eldurrogtatni 1200MRD_ot, mert van tér ? ÉS így is csökken az államadósság?
Mi mindent fel lehetne sorolni, amivel összejönne az a pénz, ami a Velencei-tó megmentésére elég lenne, de inkább veszni hagyják.
NA látod, ez a szomorú, mert nem fontos, száradkon ki, jól mondod.
Amikor a X megyei megyeszékhelyen lévő polgármesteri hivatal 2 havi jutalmakat osztogat év közben már 10-16 éve, akkor ezt a pénzt miért nem fordítják erre? Mert a zsebeket kell tömni, amíg világ a világ.
GajdicsNemErti csütörtök, 14:29
Előzmény: #45534  ktamask
A kérdés, hogy érdemes-e a költeni rá röhejes összegeket. Valószínűleg nem. Paks sokkal fontosabb, 2 gigawattot termel, amivel a magyar fogyasztás 30-33%-át kiszolgálja. És van lehetetlen. Amúgy hallgattál/olvastál vízügyi szakértőket, vagy megint csak saját kútfőből okoskodsz? Azóta sikerült megérteni, hogy az amerikai kötvényhozamok hogyan hatnak a DKJ-ra?
ktamask csütörtök, 14:16
Előzmény: #45533  GajdicsNemErti

Volt egy hír, hogy valahonnan Dunaújvárostól kb. 10-20km-en át kellene emelni a vizet nyugati irányba, onnan pedig gravitációs hatással: lejt a velencei tóig a terep, lefolyna a víz, tehát ezt a 10-20km-t kell áthidalni, és a  Dunából feltölthető lenne a Velencei tó.
Ez is legalább annyira jó ötlet, mint megmenteni Paksot, csak Paks durranna, a velencei tó meg csak kiszárad, ettől még tragédia mind a 2. Miért nem lehet megoldani? A mai világban nincs lehetetlen, csak pénz kérdése minden.
GajdicsNemErti csütörtök, 13:28
Előzmény: #45523  Boby
"Egyelőre annyi pozitívumot lehet a számlájukra írni, hogy nem az oroszok,hanem Európa felé húznak."
Ja. Meg hazahoznak 16 milliárd eurónyi eu-s pénzt. A hosszú hozamok 7-ről 5-re lejöttek, így olcsóbban finanszírozható a költségvetés. A forintárfolyam úgy van többéves rekordon, 360-365 között, hogy 7-ről 5,75-re csökkentették az alapkamatot. Amit a velencei tóról írtál: rossz hírem van, az időszakosan mindig ki fog száradni. Akárhány vízügyi szakértőt hallgattam meg, azt mondták, szikes tó, ez így működik. El lehet árasztani sok területet, hogy megtartsák a vizet, de a velenceinek kampó.
mab csütörtök, 13:23
"Egyelőre annyi pozitívumot lehet a számlájukra írni, hogy nem az oroszok,hanem Európa felé húznak"
.
Az is pozitívum, hogy eltüntek az 5-6 kijelölt ellenség ellen gyülölködő, uszító és félelemkeltő hirdetések, konzultációk, beszédek. Egész más most az érzet, hogy nincs ez a folyamatos sötét légkör. Nekem ez volt az elsődleges kivánságom, utána persze a gazdaság. Azért ebben a sorrendben, mert abban a légkörben nem lehetett normálisan élni és a gazdaságot normálisan működtetni.
ktamask csütörtök, 12:53
Előzmény: #45528  slash

Tihamér 25 M Ft-os garázs
:)
ktamask csütörtök, 12:52

Az afrikaiak sem mennek sehova.
Maradnak ott, ahol vannak.
Ishar
Ishar csütörtök, 12:18
"Nincs itt semmi. Se víz, se szél, se eső csak beteg forró meleg." --- Na, ez azért túlzás: pl. van budapesti panellakás is 70-80 millióért (190-220 ezer EUR).
slash
slash csütörtök, 12:13
Előzmény: #45526  ktamask
Én ezt a szél témát nem értem! Nincs is szél a Kárpát Medencében! Lenne itt is  bóra amikor mindent le kell kötözni a teraszon azt mondom jó. Nincs itt semmi. Se víz, se szél, se eső csak beteg forró meleg. Klimavándorlás. Új szó. 
Ishar
Ishar csütörtök, 12:00
Előzmény: #45526  ktamask
Nem csak a vízhűtés jöhet szóba, persze akkor át kell tervezni az erőművet. Nem csak a Siemens szállíthatja az irányítástechnikát, persze akkor át kell tervezni az erőművet. Nem csak orosz hitel van, persze akkor teljes áttervezést igényel az erőmű. Ha minden jól megy 2050-ben el is indulhat Paks 2. :)
ktamask csütörtök, 11:52
Előzmény: #45525  Ishar

PAKS 2 szemmel láthatóan zsákutca.
Minek oda innentől akár 1 millió ft-ot is a kukába dobni?
Magyar Péter következő lépésének ennek kellene lennie.
Belátni, hogy ez irgalmatlan zsákutca. Nincs olyan feltétel, amivel le lehet állítani ezt a hitelt?
Bármi áron megépíteni, csak mert hitel hitel hitel? És ha nincs víz? akkor mi a f@sznak építjük továbB?
A globális felmelegedés miatt még az sem kizárt, hogy totálra kiapad a Duna, akármennyire is hihetetlen.
Akkor lehet terelgetni a vizet, a semmit.
Ishar
Ishar csütörtök, 11:43
"Egyelőre annyi pozitívumot lehet a számlájukra írni, hogy nem az oroszok,hanem Európa felé húznak." --- Meg a kormányváltás óta szufficites a költségvetés (+ 1000 MRD).
ktamask csütörtök, 11:34

Parajdi sóbányánál is voltak tervek, most meg már lehet fürdeni a sós vízben.
Ezt elkúrtuk, el.
Meg lehetett volna menteni, keresik a felelősöket.
Mindenki felelős, aki tömte a zsebét, ahelyett, hogy a megoldásra koncentráljon.
Ott is vagy 6-8 éve fóliázgatták a medret, hogy ne törjön be, maszek megoldás, tákolás.
Arrébb kellett volna vinni-terelni a medret.
Most az egész térség szopik miatta, többet oda nem megy turista. Össze lehetne adni, mekkorát buknak most, vs. ha költenek rá, mennyi idő alatt térült volna meg.
De ez egy atomerőmű, ha elpukkan, game over van. Chernobil madártávlatból.
Boby
Boby csütörtök, 11:23
Előzmény: #45522  ktamask
Nem folyok a részletekbe,vannak nagyon jó magyar szakembereink,akik értenek ehhez,mi meg nem. Vannak kész tervek is, némelyek már évek óta.Elő kell venni őket a fiókból.Bár úgy hallottam,hogy vannak akik már hónapokkal ezelőtt megkeresték ezügyben az új kormányt. Válasz nem érkezett. Mondom,most még csak jelzésekből lehet olvasni,de ha egy év múlva is csak a tervezgetésnél,meg tűzoltásnál fogunk tartani,akkor nyugodtan el lehet engedni,hogy ezek bármi jót is akarnak csinálni ennek az országnál. Egyelőre annyi pozitívumot lehet a számlájukra írni, hogy nem az oroszok,hanem Európa felé húznak.
ktamask csütörtök, 10:48
Előzmény: #45521  Boby

"gy reaktora megy Paksnak,és az is úgy, hogy uszályokat kell elsüllyeszteni, hogy hűteni lehessen"
ez a gyors megoldás. Mohácsról hozzák az uszályokat.
Valami köves megoldással akarják a medret megemelni, tehát a lényeg, hogy Paks közelében a vízszint emelkedni tudjon. A nagyobb kivitelezéshez több idő kell, tehát ez csak gyors tűzoltás, de legalább nem tétlenkednek.
Ha elkuppan 5nappal azelőtt, mielőtt ez a köves story bekövetkezik? Arra jók az uszályok, időt nyernek vele.
Boby
Boby csütörtök, 06:01
Előzmény: #45520  GajdicsNemErti
Én a kormány munkájáról beszéltem,nem a színfalak mögötti papírgyártásról. Amúgy nagyon egyszerű a kérdés. Maradva a szélerőműves példádnál. Ha azt látom az országot járva, hogy gombamód nőnek ki a földből a szélkerekek, akkor dolgozik a szélerőmű projekten a kormány. Ha nem látok,nem hallok ilyenekről,akkor meg nem dolgozik rajta. Azt, hogy orbánék nem foglalkoztak a vízgazdálkodással,azt nem parlamenti közvetítésekből,meg politikus roadshowkból tudom, hanem onnan hogy egy reaktora megy Paksnak,és az is úgy, hogy uszályokat kell elsüllyeszteni, hogy hűteni lehessen azt az egy reaktort. Meg onnan is tudom, hogy nem foglalkoztak a víz kérdéssel,hogy vagy 5 éve nem tudok fürdeni a Velencei tóban. Na most az új kormánnyal kapcsolatban ilyen tapasztalataim még nincsnekek,nem is lehetnek. De ha egy év múlva azt látom, hogy Paksnál ugyanilyen kényszermegoldásokkal fognak operálni a tartós megoldások kivitelezése helyett, ha fizikailag nem kezdődik meg a Velencei tó megmentése, akkor előttem már bizonyossá fog válni, hogy pont ugyanúgy sz@rik az ország megmentésére ez a kormány,mint az elődje. Most még csak a politikusi attitűdök mutatnak ebbe az irányba. Az biztos, hogy az a miniszterelnök aki 6 napja, Magyarország jelenlegi éghajlati helyzetében azt mondta Közösen megcsináltuk, és megvédtük hazánk energiabiztonságát. Köszönjük Magyarország! Holnaptól nincs szükség az önkéntes fogyasztáscsökkentésre”, az nem túl előrelátó vagy direkt nem tekint előre.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek