Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ktamask szombat, 18:07
Előzmény: #45419  Boby

Hát Boby, erre Jockey inna egy Whisky-t Samanthával. :D
Egy ismerősöm mondása: ezek nekünk nem akarnak jót, egyik se, tökmind1 ki van hatalmon.
Ez meg a saját véleményem: minden kormány arra törekszik alapvetően, hogy a nagypénzesek zsebét tömje, mert ők a támogatók, ki kell elégíteni őket, különben tipli, a pénz megy oda, ahol megkapják azt amire vágynak. Szerintem ilyen a világ.
Ha nem kapják meg tőlünk az elvárt hozamot, bedöntenek, mert hatalmuk van felettünk.
Boby
Boby szombat, 17:52
Előzmény: #45418  Boby
Vajon a magas kamatokkal, az országnak produktív hasznot nem hozó spekulánsok, árfolyam erősítés céljából ide édesgetése,mennyire szolgálja a forint árfolyam stabilitási célját!? Ez olyan mint egy szűk p*nában egy orbitális f@sz. Befele tör,kifele szakít.
Boby
Boby szombat, 17:46
Előzmény: #45416  GajdicsNemErti
https://hvg.hu/gazdasag/20260623_mnb-varga-mihaly-kamatcsokkentes-inflacio
"Varga Mihály az árfolyamra vonatkozó kérdésekre azt hangoztatta, hogy a jegybanknak nincs árfolyamcélja, az inflációs cél elérését szem előtt tartva az árfolyam-stabilitást tartják fontosnak."
ktamask szombat, 17:38
Előzmény: #45415  GajdicsNemErti

Miért függ egy ország az USA-tól, csak mert ott épp szar, akkor mindenhol szar?
Kicsit nevetségesen hangzik.
GajdicsNemErti szombat, 17:26
Előzmény: #45402  Boby

"Elméletileg a jegybanknak nem árfolyam célja van,hanem inflációs"
Ez tévedés. Leírtam, h milyen más céljai is vannak. A jegybankok együttműködnek a kormányokkal, h a nemzetgazdasági helyzetet optimalizálják. Néha vannak érdekellentétek, más-más a hangsúly, de ugyanazt a szekeret tolják. 
GajdicsNemErti szombat, 17:23
Előzmény: #45406  ktamask
Még mindig nem érted :))) a 2010-es években globálisan extrém alacsony volt a hozamkörnyezet a kötvénypiacon.
Boby
Boby szombat, 17:22
Előzmény: #45412  ktamask
"Kevesebb az éves hiányuk"
A magyar hiányból, kb 5% a magas kamatoknak kószönhető. 
Boby
Boby szombat, 17:18
Előzmény: #45410  Boby
Én szerintem Magyarországon továbbra sem történik más, minthogy gazdaságpolitika címszó  alatt statisztikai adatokat próbálnak bűvészkedni,amik majdan 2030-ra alátámasztják az ország euróra való érettségét. Ami pedig nincs így. Az euró zónához csatlakozas,az elsősorban nem célnak kell legyen,hanem következménynek. 
ktamask szombat, 17:10
Előzmény: #45410  Boby

Kevesebb az éves hiányuk, kisebb a GDP arányos államadósságuk
Kisebb a kamatkiadásuk a korábbi évek kamatai-hozamai miatt.
Nekünk mind a 3 tényező magasabb.
2,5 vs. 5% így nézve még akár reális is.
ktamask szombat, 17:08

Én nem érzem úgy, hogy "kapom az ívet", per pill azon pörgünk, hogy 2029 július végéig (a 2029N végéig), a FIXMÁP 7%- fog többet hozni, vagy a 2029N.
Lehet, hogy a 2029N, de ez még nem biztos.
Boby
Boby szombat, 16:57
Szlovákiában, Horvátországban a rövid papírok 2,5% körül mozognak. Az infláció jelnleg mindkét országban kb a duplája mint nálunk.
tihamer
tihamer szombat, 16:40
Előzmény: #45398  N0MAD
"Ja márminthogy direkt gyengítik?
nem kizárt mert ugye a véltás erősíteni fogja, lehet elébemennek. " 
.
👍
N0MAD szombat, 16:36
és akkor a verxenytárs országokban hol voltak a kamatok?
még negatív kamatok is voltak. Hát most nem azok vannak.
N0MAD szombat, 16:32
Előzmény: #45399  GajdicsNemErti
Már hogy lenne irreleváns ha vissza akarja váltani a kapott forintját saját valutára?
már ha feltételezzük hogy az infláció és a fizetőeszköz összefügg :D
de ja, soktényezős, országkockázati felártól a bármeddig, ezért is írtam az okok feszegetése kár is itt, az eredője az éppen egy gyengülő forint, ami nem kéne kamatcsökkentésre ösztönözzön.
ktamask szombat, 16:28

Külkereskedelmi egyenleg: jó.
Infláció: jó.
Ipari termelés: alakulgat.
GDP alakulgat.
Hiányt faragják, a nem szükséges beruházásokat, felesleges pénz-eltapsolásokat visszafordítják.
Mi kell még? Jön 10-15 MRD EUR az EU-ból?!
lyen adatok mellett Orbánék ideje alatt békeidőben 0-2% volt a DKJ, nincs igazam?
ktamask szombat, 16:24
Ha egy kicsi fordulat is jön az USA kamatokban, és a FED tényleg elindulhatna a kamatcsökkentés útján, 1x!
A magyar DKJ bicskaszaltó cukahara.
ktamask szombat, 16:23

Nem lódul meg sehova, hivatalosan, a központi statisztikai hivatal a garancia erre.
Azért vagyunk ilyen magas szinten, mert mindenkit az USA-hoz mérnek most, akik magasan vannak.
1,2%-os finlációval 20% HUF erősödés után küldjük a 5% DKJ-t.
szépen lassan emelkedő EUR HUF-nál meg toltuk a negatív DKJ-t is
Mert volt GDP növekedés? Mert mi volt? NAgy hummbukk.
ktamask szombat, 16:19
Előzmény: #45401  GajdicsNemErti

Nem vagyok gazdasági szakértő.
Alap dolgokkal vagyok tisztában.
Próbálom követni a tömeget, eddig bejött.
Nem diverzifikálok, ezt már mab is megjegyezte, én all-in párti vagyok.
Boby
Boby szombat, 16:18
Tamás kapja itt az ívet,közben meg tök jogos az okvetetlenkedése,mert elméletileg a jegybanknak nem árfolyam célja van,hanem inflációs. Ez alapján pedig jóval alacsonyabb kamatok is elképzelhetőek lennének a jelnlegi helyzetben,mivel hogy lassan 1/2 éve célon belül van az infláció. Persze tudjuk, erre meg az a magyarázat,higy de ha erősödik 15 forintot az euró akkor majd ettől a 15 forinttól meglódul az infláció. Persze Pityu!
GajdicsNemErti szombat, 15:34
Előzmény: #45400  GajdicsNemErti
Hirtelen beugrott egy negyedik is. Mekkora kamatteher az, amit az USA költségvetés még el tud bírni.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek