Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby ma, 18:10
Előzmény: #44977  Boby
Amúgy meg a legbiztonságosabb ha az ember megosztja a kockázatokat.
Lengyel65 ma, 18:07
Egy olyan időszakon mentem keresztül, amikor minden befektetési döntés rossznak tűnt. Megfelelő terv nélkül belevágtam a részvényekbe, túl sokáig tartottam a vesztes pozíciókat, és folyamatosan kétségbe vettem magam, amikor a piac volatilis lett. Frusztráló volt látni, ahogy a portfólióm rossz irányba halad, annak ellenére, hogy mennyi időt töltöttem kutatással.
A fórum egyik tagja azt javasolta, hogy nézzem meg Laura G tőzsdeelemzőjét. Prescott a Facebookon. A piaci meglátásai követése teljesen megváltoztatta a befektetéshez való megközelítésemet. Ahelyett, hogy a felhajtást üldözném, megtanultam, milyen fontos fegyelmezett stratégia, megfelelően kezelni a kockázatokat, és az érzelmi döntések helyett minőségi lehetőségekre összpontosítani.
Az elmúlt hónapokban sokkal magabiztosabb lettem a befektetési döntéseimben. A portfólióm folyamatosan javul, a döntéseim sokkal kiszámítottabbak, és már nem reagálok minden piaci ingadozásra. A befektetés sokkal kevésbé stresszes, mert végre van egy értelmes folyamatom.
Ha következetlen eredményekkel küzdesz, vagy úgy érzed, hogy ugyanabban a hibák körében ragadtál, őszintén ajánlom, hogy nézd meg a munkáját.
WhatsApp: + (44) 7460 023 003.
Boby
Boby ma, 18:06
Előzmény: #44973  tihamer
"Magyarország nem Japán."
Ez igaz. Ettől még ingatlanban is lehet egy elhúzódó korrekció,stagnálás. A 90-es évek vége 2000-es évek elején, felénk 2 milla körül volt egy panel. 2010-es évek elején 4 milla körül 2026-ban 40-50 milla körül. De nem akarlak győzködni .
tihamer
tihamer ma, 17:55
Előzmény: #44974  Kata726
Például :."1929 ÖSSZEOMLÁSÁNAK ÁRNYA AZ AMERIKAI RÉSZVÉNYTŐZSDE FÖLÖTT
Az amerikai részvénytőzsde tegnap esett (S&P 500 -1,2%; Nasdaq -2,2%) a meredeken emelkedő olajárak, a növekvő hitelfelvételi költségek és a két nagy technológiai vállalat, az Alphabet és a Tesla eredményjelentéseivel kapcsolatos befektetői aggodalmak nyomán. Az olajárak május óta először haladják meg a hordónkénti 100 dollárt, miközben a kötvényhozamok emelkedtek, a dollár pedig erősödött. 
Ehhez erősen hozzájárultak Trump azon kijelentései, miszerint „tömeges támadást” fontolgat Irán ellen, valamint hogy a húszik hajókat támadtak meg a Vörös-tengeren.
MILYEN FAKTOROK ROBBANHATNAK BE?
• A Wall Street Journal szerdán megjelent cikke szerint „az elmúlt héten különleges műveleti erők érkeztek a régióba amerikai bázisaikról. Vadászgép-századokat vezényeltek a Közel-Keletre, és az amerikai és brit bázisokon lévő bombázó repülőgépek fokozott készültségben vannak a műveletek fokozása érdekében.”A cikk szerint az elmúlt napokban több, mint 150 orvos érkezett a németországi Landstuhl Regionális Orvosi Központba, a legnagyobb amerikai katonai kórházba külföldön, és az első állomásra a Közel-Keleten megsebesült katonák számára. Ez egyértelműen jelzi, hogy a Trump-adminisztráció az amerikai áldozatok számának jelentős növekedésére készül.https://www.wsj.com/world/middle-east/u-s-surges-forces-toward-middle-east-giving-trump-options-to-expand-iran-war-e5d627b1 
• Az amerikai kötvénypiac már most rendkívül ideges.A „hosszú” 30 éves államkötvények hozama a napokban az elmúlt 19 év legrosszabb időszakát produkálja, a hozam 5,18%-ra ugrott.2007-ben az amerikai államadósság 8,4 ezermilliárd dollár volt. Ma 39,4 ezermilliárd dollár. Ugyanaz a kamatláb. Miközben az amerikai államadósság csaknem megötszöröződött.Napjainkban csak a kamat több, mint 1 ezermilliárd dollárba kerül évente.
• Egyre erősebb jelek, hogy az amerikai AI cégek gigantikus lufija kipukkan.Újabb érvet kaptak azok, akik tartanak attól, hogy a jelenlegi MI-láz üzletileg nem fenntartható, ami komolyan destabilizálhatja az egész világgazdaságot.
Kiderült ugyanis, hogy a hivatalos adósságállomány mellé az AI-infrastruktúráért zajló verseny főszereplői egyre nagyobb, rejtett pénzügyi kockázatokat halmoznak fel: a Nikkei elemzése szerint az Alphabet, a Microsoft, az Amazon, a Meta és az Oracle mérlegen kívüli kötelezettségei négy év alatt nyolcszorosukra, összesen 1650 milliárd dollárra nőttek, vagyis már meghaladják a vállalatok hivatalosan kimutatott adósságállományát.https://asia.nikkei.com/business/technology/five-us-tech-giants-hidden-debts-soar-to-1.65tn-on-opaque-ai-funding 
Ezek a kötelezettségek elsősorban hosszú távú adatközpontbérletekből, chipbeszerzési szerződésekből és közös finanszírozási konstrukciókból származnak, amelyek a számviteli szabályok miatt egyelőre nem jelennek meg a mérlegekben. Ha a mesterséges intelligencia iránti kereslet elmarad a várakozásoktól, ezek a kötelezettségek gyorsan valós pénzügyi teherré válhatnak, ami az AI-beruházási ciklus egyik legfontosabb, eddig kevéssé látható kockázatára világít rá.
Mindezt úgy, hogy közben egy újabb nyílt forráskódú kínai AI-modell, a Moonshot cég Kimi K3 névre hallgató modellje borzolja a kedélyeket az USA-ban. Nemcsak a chipgyártók függenek az MI fellendülésének folytatódásától, hanem a Wall Street és a főbb globális részvénypiacok is.
Becslések szerint az S&P 500 index nyereségének mintegy 60 százalékát négy MI-vel kapcsolatos technológiai óriás - az Nvidia, a Microsoft, a Meta és a Broadcom -  hajtotta. https://www.facebook.com/reel/2057422198990473 
Az index 10 legnagyobb vállalata az S&P piaci kapitalizációjának 41 százalékát teszi ki.Ez a magas fokú koncentráció és annak szerepe a piac felhajtásában egyre növekvő aggodalomra ad okot a vezető pénzügyi sajtóban.
1929 ÚJRAJÁTSZVA?
A hétvégén megjelent „A következő összeomlás” című rovatában Martin Wolf, az FT veterán közgazdasági kommentátora azzal kezdi, hogy felidézte Irving Fisher amerikai közgazdász 1929 szeptemberi véleményét.Fisher szerint: „A részvényárak elérték azt, ami egy tartósan magas fennsíkhez hasonlít.” Ahogy Wolf megjegyezte, „ez a valaha készült egyik leghibásabb előrejelzésnek” bizonyult, mivel pár héten belül az amerikai részvénypiacok összeomlottak, majd jött a „nagy gazdasági világválság”.https://en.wikipedia.org/wiki/Wall_Street_crash_of_1929 
„Miért lehet ez a történet ma is releváns?” – folytatja Wolf. „A válasz az, hogy az amerikai részvények értékelése még magasabb, mint 1929 szeptemberében.”https://financialpost.com/financial-times/next-crash-might-not-be-different
Jelentős kérdések merülnek fel a kilátásokkal kapcsolatban, hogy mekkora megtérülési rátát generálnak az MI adatközpontjaiba fektetett több ezermilliárd dollár.
Nos, eddig ezek veszteséges vállalkozások. A dogmatikus várakozások szerint hatalmas profit fog keletkezni, ahogy az MI elterjed az egész iparágban. Ez a siker azonban attól függ, hogy a mesterséges intelligenciát alkalmazó cégek mennyire képesek csökkenteni a költségeket az MI használatával, nagyrészt a munkaerő jelentős megszüntetésén keresztül.
Semmi esetre sem garantált azonban, hogy az olyan amerikai cégek, amelyek jelenleg vezető szerepet töltenek be az MI fejlesztésében, mint az Anthropic és az OpenAI, győztesen kerülnek ki a piacokért és a profitért folytatott könyörtelen küzdelemből. Üzleti modelljük azt feltételezi, hogy képesek lesznek az MI fejlesztésének élén maradni, és ezáltal a profit oroszlánrészét megszerezni.
Ezt a feltételezést azonban már megkérdőjelezik a kínai MI cégek berobbanása, amelyek sokkal alacsonyabb költségek mellett képesek az erős amerikai riválisaikhoz hasonló eredményeket produkálni. Az MI felhasználói a kínai modellekhez fordulhatnak, mivel azok megfelelőek a céljaiknak, még akkor is, ha azok nem a csúcskategóriába tartoznak, mivel sokkal olcsóbbak az üzemeltetésük.
MI AZ A ’KIMI K3’?
Ez a dinamika múlt pénteken már látható volt, amikor a kínai startup cég, a Moonshot kiadta új modelljét, a Kimi K3-at, amely állításuk szerint néhány kulcsfontosságú feladatban az OpenAI és az Anthropic vezető modelljeihez hasonlóan teljesít.
A modell megjelenése hozzájárult a múlt pénteki amerikai piaci eladási hullámhoz.
A fejlemény tágabb következményeit felvázolva a New York Times megjegyzi: „Egy ingyenes, nyílt forráskódú kínai MI-modell megjelenése, amely versenyezhet a Szilícium-völgy legjobban finanszírozott vállalatainak költséges rendszereinek teljesítményével, újra aggodalmakat keltett azzal kapcsolatban, hogy vajon indokolt-e az amerikai iparág adatközpontokra fordított hatalmas költekezése.”https://www.nytimes.com/2026/07/17/business/china-ai-moonshot-kimi.html
• Kérlek, támogasd az oldalamat.  Köszönöm! https://www.donably.com/kancz-csaba-geopolitikai-jegyzetei
tihamer
tihamer ma, 17:51
Előzmény: #44974  Kata726
Jó, rendben.
Viszont ami kapcsolódó téma (elinflálódás, más pénzt termelő eszközök, stb) azokat szívesen olvasom tőled is és másoktól is.
🙂👍
Kata726
Kata726 ma, 17:32
Előzmény: #44973  tihamer
De leginkább maradjunk az állampapír témánál....
tihamer
tihamer ma, 17:20
Előzmény: #44972  Boby
Magyarország nem Japán.
Sikerült találni a több száz országból egy ellenpéldát, hogy védd a saját valóságodat.
.
Ehhez hasonló példa sajnos mikor több százezer dohányos , alkoholista hazánkfiából akad néhány kivétel, akkuk megélik a 90 év feletti kort és ezt felnagyítják. És akkor lehet mondani hogy NA UGYE NEKEM VAN IGAZAM ❗
Szóval maradjunk inkább a realítások talaján.
Köszönöm!
🙂👍
Boby
Boby ma, 16:42
Előzmény: #44971  tihamer
Japánban évtizedekig tartott az ingatlanpiaci korrekció,ha Magyarországon lesz ilyen, egyáltalán nem biztos, hogy csak két évig fog tartani. Ha túl erős forinttal fogunk az euró zónához csatlakozni,akkor csak szenvedni fog a gazdaság,ami nem szerintem nem támogatja az ingatlan árak emelkedését sem. Amúgy for ever MÁP-ban én sem hiszek,de nem is propagáltam.
tihamer
tihamer ma, 16:15
Előzmény: #44963  Boby
"az új kormánynak egy csepp esze is van, akkor nem követi elődje ingatlanár emelkedést fűtő politikáját,sőt olyan lépéseket fog tenni,ami letöri az ingatlan árakat. " 
.
Ezt az időablakot, időszakot volna jó megfogni vétel szempontjából.
 Vagyis egy ingatlan reálár csökkenés (1-2 év ?) , illetve az alacsonyabb kamatozású MÁP sorozat kibocsátások kiáramlása és az euró bevezetése előtti 1-2 év (2028-2029?) közötti időszakot.
Ebben az időszakban volna jól megfogni még egy lakás vételt , mert MÁPban sajnos elinflálódik a váltóm, fiat péznzem.
Boby
Boby ma, 15:34
Előzmény: #44968  GajdicsNemErti
"Max. reálértéken fognak csökkeni az árak, "
Ez kevés lesz. Ugye az euro csatlakozás mint horgony,az infláció mértékét is megköti. Az infláció az egyik csatlakozási feltétel. Szerintem pont az a baj, hogy a medián bérek köszönő viszonyban sincsenek az ingatlanárakkal. Tehát a következő négy évben vagy a medián nettó béreknek kellene nagyot emelkednie vagy az ingatlan áraknak kellene nagyot csökkennie. Szerintem a jelentős béremelkedés nem kivitelezhető. 
Boby
Boby ma, 15:25
Előzmény: #44966  GajdicsNemErti
Ez egy vagy két ember,de már megszoktam.
GajdicsNemErti ma, 13:58
Előzmény: #44965  ktamask
Max. reálértéken fognak csökkeni az árak, mert "nem kenyérre kell". Még mindig azon a szinten van a magyar lakosság 90%-a, hogy az ingatlan az egyetlen értelmes megtakarítási forma, minden más kockázatos :) az állampapírt ellopja az állam, a tőzsdén meg elúszik a pénz :)))
GajdicsNemErti ma, 13:56
Előzmény: #44965  ktamask
Ha jön az euró, olcsóbb lesz a hitel, és piaci alapon jönnek majd olyan kamatok, mint most a fideszes csodahitelekkel. Nem is kell hozzá euró, hogy csökkenjenek 1-2 százalékpontot. Euróval viszont akár 2,5%-ot is elképzelhetőnek tartok.
GajdicsNemErti ma, 13:54
Előzmény: #44956  Boby
Zavarja az igazság a fideszes trollhadot, jól lepontoztak :))
ktamask ma, 10:38

Babaváró
Munkáshitel
CSOK
CSOK+
CSOK Hitelek.
Fiszem...f...om "lakástámogatások":
ELTÖRLÉS
Szted nem rottyannának be az árak?
Ja igen, július 1-től elvileg  babaváró határidő lejárt, akinek nincs gyereke? azokkal mi van? védett báránykák? Jól odaizélnél az összesnek, perkálják vissza, kamatostul, főleg ha állampapíroztak.;-)
Boby
Boby ma, 07:55
Nyilván a lenti gondolatmenet csak akkor áll,ha az új kormány a magyar emberekért akar tenni és nem a Magyarország Rt-ért.
Boby
Boby ma, 07:52
Előzmény: #44961  tihamer
Ha az új kormánynak egy csepp esze is van, akkor nem követi elődje ingatlanár emelkedést fűtő politikáját,sőt olyan lépéseket fog tenni,ami letöri az ingatlan árakat. Mert az, hogy a mai fizetésekből sokan nem képesek megélni,fogyasztani,az nem a túlzón magas élelmiszer áraknak,hanem a fizetésekhez képest durván drága lakhatásnak a következménye. A kaja árak visszajöttek,a forint visszaerősödött,a bérek további nagy mértékű emelkedésére ebben a kontextusban nincs lehetőség,az ingatlan szektoron van a sor,hogy csökkenjenek árak. Valószínűleg ennek is lesz ára,de valamit valamiért.
DavidCamp ma, 04:29
Előzmény: #44945  ktamask
Az van...szegénység. Menj el a vidéki Maora. Látni fogod azt a siralmas helyzetet. Mikor jártál utoljára Borsodban, Hevesben, Csongrádban, Nógrádban vagy éppen Fejér bizonyos részeiben? Munka nyista, vagyon nyista, ingatlanok értéke a béka segge alatt. Az megvan hogy pl. Ózdon és Salgótarjánban tizedéért veszel ingatlant Bp-hez, Székesfehérvárhoz, Debrecenhez képest?
tihamer
tihamer csütörtök, 20:40
Előzmény: #44957  ktamask
"Dehogy rakom be 5,5%-ba, mondom most :D, inkább elfüstölöm a tőzsdén." 
.
Én meg az ingatlanpiacon. 🙂🙂🏠📈👍
Boby
Boby csütörtök, 19:41
De az is lehet egy elképzelés, hogy folyamatosan megveszed a lakossági papírokat,ad amit ad alapon,megvárod amíg beszakad a tőzsde (ez se fog a világ végéig emelkedni),majd átszállsz valamilyen részvényindexbe. 
Boby
Boby csütörtök, 19:36
5,5% a kamat,de a hozam a duplája lesz. Nyilván, én nem lakossági papírokról beszélek, szerintem te meg lakosságiról beszélsz.
Boby
Boby csütörtök, 19:34
Előzmény: #44956  Boby
Ha szeptemberben hiteles hiánycsökkentési pályát rajzolnak fel és az idő teltével tartják is magukat hozzá, akkor fokozatos lesz a kamatok,hozamok csökkenése.
ktamask csütörtök, 19:33
Előzmény: #44955  Boby

Őszintén, te finanszírozod 5,5% kamattal? Ha jön valami + pénz, vagy kamat fizetés, tolod be az 5,5%-ra? kétlem.
Én már ki is utaltam, jött a 2031Q1-Q2 ALL IN ebben a 2-ben vagyok.
Dehogy rakom be 5,5%-ba, mondom most :D, inkább elfüstölöm a tőzsdén.
Boby
Boby csütörtök, 19:32
Előzmény: #44955  Boby
Orbánék sok év alatt eljátszották a hitelüket, Magyaréknak még megvan. Eddig az euróhoz csatlakozás bejelentése a horgony.
Boby
Boby csütörtök, 19:29
Előzmény: #44954  ktamask
Nem az a fontos, hogy mennyi a hiány most, hanem hogy a kormány hiteles programot jelent e be ennek a hiánynak a csökkentésére. Ha hiteles a program, valóban elkötelezett a kormányzat,akkor a befektetők, a várható hozzamcsökkenésen elérhető nyereség miatt,hajlandóak megvenni a kötvényeket,ezáltal finanszírozni a hiányt.
ktamask csütörtök, 19:23
Előzmény: #44953  Boby

Az, ami nekünk is itt egyeseknek, büdös a 5,5%.
Még jövőre sem lesz 5-6% alatt a hiány MP szerint, akkor így hogy lehet finanszírozni a hiányt?
Boby
Boby csütörtök, 17:55
Előzmény: #44952  Stiv
"Mi történt"
A nemzetközi piacokon továbbra is magasan vannak a hozamok, itthon véget ért a választas okozta eufória. Újra a dolgos vagy éppen dologtalan hétköznapok történései irányítanak. Amúgy meg várják a kormány hosszú távú terveit, tudtommal szeptemberben tárják a nyilvánosság elé. Addig talán kitart a hosszú magyar hozamok korrekciója, ami jó hosszú távú beszállót hozhat azoknak, akik jelen helyzetben beérik a következő 4 évben az évi 10% körüli hozamokkal.
Stiv
Stiv csütörtök, 17:18
Mi történt az állampapír aukción? – Az 5 éves kötvény értékesítése sikertelen volt.
.
Enyhébb kereslettel zajlott az állampapírok aukciója. Az ÁKK csütörtöki árverésén 3, 5 és 10 éves államkötvényeket hirdetett meg, amelyekre kisebb volt az érdeklődés az elsődleges befektetőktől. Az ötéves kötvényeket az alacsony érdeklődés miatt visszavonta az ÁKK és nem értékesített. A hozamok viszont a 3 és 10 éves kötvények esetében emelkedtek az előző aukcióhoz képest.
https://tozsdeforum.hu/gazdasag/makro/mi-tortent-az-allampapir-aukcion-az-5-eves-kotveny-ertekesitese-sikertelen-volt/
Stiv
Stiv csütörtök, 17:04
A legfrissebb, június végi adatok szerint az alábbi összegeket tartották forintos lakossági állampapírokban a befektetők:
  • Fix Magyar Állampapír: 5004 milliárd Ft;     
  • Prémium Magyar Állampapír: 2901 milliárd Ft;
  • Bónusz Magyar Állampapír: 1976 milliárd Ft;
  • Magyar Állampapír Plusz: 1512 milliárd Ft;
  • Kincstári Takarékjegy: 659 milliárd Ft;
  • Babakötvény: 554 milliárd Ft;
  • Nyomdai Magyar Állampapír Plusz: 85 milliárd Ft.

2026.Július 15-én  
Fix Magyar Állampapír  : 4974,42 milliárd Ft......Csökkent
Prémium Magyar Állampapír : 2868,67 milliárd Ft...Csökkent
Bónusz Magyar Állampapír : 1958,37 milliárd Ft....Csökkent
Magyar Állampapír Plusz : 1534, 16 milliárd Ft...Nőtt..
Kincstári Takarékjegy : 661,69 milliárd Ft....Nőtt..
Babakötvény : 555,65 milliárd Ft.....Nőtt..
Nyomdai Magyar Állampapír Plusz : 84,47 milliárd Ft...
Nclh csütörtök, 17:00
Üdv, ma kaptam kamatot és próbáltam kiutalni Revolutra (már magyar számlaszám) már korábban beregisztráltam az uj bankszámlaszámot, de még benne volt a Rafis is, azt dobta fel alapból. Kiröröltem a Rafist de eztán nem dobta fel a Revolutos bankszámlát h oda utaljak ki. Megnéztem a magyarorszag.hu-n h ott is esetleg át kell állítani de ott nem találtam bankszámlát. Na most kitöröltem a Revolutost, újrafelvittem. Majd szombaton lesz aktív. Remélem akkor már indíthatom az utalást. Valakinek bármi építő hozzáfűznivalója, tapasztalata?
tihamer
tihamer csütörtök, 16:56
Előzmény: #44944  Capi
Főbb adatok és eloszlás
  • 50 millió forint felett: 34 884 ügyfél
  • 50 millió forint alatt: 787 178 befektető" 
  • .
  • .
  • Kösz az adatokat. Továbbá ha belegondolok a lakásvételnél ugye elég a 10 % önrész . Szóval a  MÁP- osok jó része fog elfilózni azon, hogy elég is e az  éves csökkenő  5-4-3..... % kamat ahogy telnek szépen a hónapok, évek. Plusz ugye az euró bevezetése hatása. 🏠📈
ktamask csütörtök, 13:51
Előzmény: #44946  GajdicsNemErti

Ne mondd már azt,h 50ft-on pörgünk, amikor valaki 2000-et kiad egy cigiért, ami 40 liter üzemanyagár különbözete.
Közben találtam egy jót, állampapír topicba simán ideillik, Matolcsy 500 MRD-ját is említi...:)https://www.youtube.com/watch?v=dd_I8FZFP1E
GajdicsNemErti csütörtök, 13:40
Előzmény: #44945  ktamask
Mit állítasz? Szerinted az, hogy van 35 ezer ember 50 millió fölötti megtakarítással egy 9,5 milliós országban az tükrözi az átlagemberek anyagi helyzetét? Trollkodsz, vagy csak ennyire ... ? 
ktamask csütörtök, 11:06
Előzmény: #44944  Capi

Szegénység van.
de védeni kell az embereket a +50 ft-os üzemanyagártól...
Capi
Capi csütörtök, 10:52
Magyarországon mintegy 34 884 embernek van 50 millió forintnál nagyobb összegű lakossági állampapír-megtakarítása. Ez a Telex és a Portfolio által közzétett hivatalos adatokból derült ki. [1, 2]Főbb adatok és eloszlás
  • 50 millió forint felett: 34 884 ügyfél
  • 50 millió forint alatt: 787 178 befektető
  • 100 millió forint felett: Több mint 11 ezer magyarnak van ekkora állomány
  • 1 milliárd forint felett: 200 személy tart ennyi pénzt állampapírban
ktamask csütörtök, 10:36
Előzmény: #44942  filter
Ha Trump felveszi a baseball sapkáját, egyből 355.
filter csütörtök, 10:33
Előzmény: #44941  filter
Ja és a forint sorsa  350 most meg 365
filter csütörtök, 10:32
Előzmény: #44938  signal2
Nyugtával dicsérd a napot!
ENVI már bejelentette készlethiány van gázolajból , Auchon korlátozást vezetett be.
Nyilván pánikot senki nem akar kelteni, ezért szép lassan belépünk a hiány korszakába az pedig mindig egyenlő a drágulással.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek