De az is lehet egy elképzelés, hogy folyamatosan megveszed a lakossági papírokat,ad amit ad alapon,megvárod amíg beszakad a tőzsde (ez se fog a világ végéig emelkedni),majd átszállsz valamilyen részvényindexbe.
Ha szeptemberben hiteles hiánycsökkentési pályát rajzolnak fel és az idő teltével tartják is magukat hozzá, akkor fokozatos lesz a kamatok,hozamok csökkenése.
Őszintén, te finanszírozod 5,5% kamattal? Ha jön valami + pénz, vagy kamat fizetés, tolod be az 5,5%-ra? kétlem. Én már ki is utaltam, jött a 2031Q1-Q2 ALL IN ebben a 2-ben vagyok. Dehogy rakom be 5,5%-ba, mondom most :D, inkább elfüstölöm a tőzsdén.
Nem az a fontos, hogy mennyi a hiány most, hanem hogy a kormány hiteles programot jelent e be ennek a hiánynak a csökkentésére. Ha hiteles a program, valóban elkötelezett a kormányzat,akkor a befektetők, a várható hozzamcsökkenésen elérhető nyereség miatt,hajlandóak megvenni a kötvényeket,ezáltal finanszírozni a hiányt.
"Mi történt" A nemzetközi piacokon továbbra is magasan vannak a hozamok, itthon véget ért a választas okozta eufória. Újra a dolgos vagy éppen dologtalan hétköznapok történései irányítanak. Amúgy meg várják a kormány hosszú távú terveit, tudtommal szeptemberben tárják a nyilvánosság elé. Addig talán kitart a hosszú magyar hozamok korrekciója, ami jó hosszú távú beszállót hozhat azoknak, akik jelen helyzetben beérik a következő 4 évben az évi 10% körüli hozamokkal.
Mi történt az állampapír aukción? – Az 5 éves kötvény értékesítése sikertelen volt. . Enyhébb kereslettel zajlott az állampapírok aukciója. Az ÁKK csütörtöki árverésén 3, 5 és 10 éves államkötvényeket hirdetett meg, amelyekre kisebb volt az érdeklődés az elsődleges befektetőktől. Az ötéves kötvényeket az alacsony érdeklődés miatt visszavonta az ÁKK és nem értékesített. A hozamok viszont a 3 és 10 éves kötvények esetében emelkedtek az előző aukcióhoz képest. https://tozsdeforum.hu/gazdasag/makro/mi-tortent-az-allampapir-aukcion-az-5-eves-kotveny-ertekesitese-sikertelen-volt/
A legfrissebb, június végi adatok szerint az alábbi összegeket tartották forintos lakossági állampapírokban a befektetők:
Fix Magyar Állampapír: 5004 milliárd Ft;
Prémium Magyar Állampapír: 2901 milliárd Ft;
Bónusz Magyar Állampapír: 1976 milliárd Ft;
Magyar Állampapír Plusz: 1512 milliárd Ft;
Kincstári Takarékjegy: 659 milliárd Ft;
Babakötvény: 554 milliárd Ft;
Nyomdai Magyar Állampapír Plusz: 85 milliárd Ft.
2026.Július 15-én Fix Magyar Állampapír : 4974,42 milliárd Ft......Csökkent Prémium Magyar Állampapír : 2868,67 milliárd Ft...Csökkent Bónusz Magyar Állampapír : 1958,37 milliárd Ft....Csökkent Magyar Állampapír Plusz : 1534, 16 milliárd Ft...Nőtt.. Kincstári Takarékjegy : 661,69 milliárd Ft....Nőtt.. Babakötvény : 555,65 milliárd Ft.....Nőtt.. Nyomdai Magyar Állampapír Plusz : 84,47 milliárd Ft...
Üdv, ma kaptam kamatot és próbáltam kiutalni Revolutra (már magyar számlaszám) már korábban beregisztráltam az uj bankszámlaszámot, de még benne volt a Rafis is, azt dobta fel alapból. Kiröröltem a Rafist de eztán nem dobta fel a Revolutos bankszámlát h oda utaljak ki. Megnéztem a magyarorszag.hu-n h ott is esetleg át kell állítani de ott nem találtam bankszámlát. Na most kitöröltem a Revolutost, újrafelvittem. Majd szombaton lesz aktív. Remélem akkor már indíthatom az utalást. Valakinek bármi építő hozzáfűznivalója, tapasztalata?
Kösz az adatokat. Továbbá ha belegondolok a lakásvételnél ugye elég a 10 % önrész . Szóval a MÁP- osok jó része fog elfilózni azon, hogy elég is e az éves csökkenő 5-4-3..... % kamat ahogy telnek szépen a hónapok, évek. Plusz ugye az euró bevezetése hatása. 🏠📈
Ne mondd már azt,h 50ft-on pörgünk, amikor valaki 2000-et kiad egy cigiért, ami 40 liter üzemanyagár különbözete. Közben találtam egy jót, állampapír topicba simán ideillik, Matolcsy 500 MRD-ját is említi...:)https://www.youtube.com/watch?v=dd_I8FZFP1E
Mit állítasz? Szerinted az, hogy van 35 ezer ember 50 millió fölötti megtakarítással egy 9,5 milliós országban az tükrözi az átlagemberek anyagi helyzetét? Trollkodsz, vagy csak ennyire ... ?
Magyarországon mintegy 34 884 embernek van 50 millió forintnál nagyobb összegű lakossági állampapír-megtakarítása. Ez a Telex és a Portfolio által közzétett hivatalos adatokból derült ki. [1, 2]Főbb adatok és eloszlás
50 millió forint felett: 34 884 ügyfél
50 millió forint alatt: 787 178 befektető
100 millió forint felett: Több mint 11 ezer magyarnak van ekkora állomány
1 milliárd forint felett: 200 személy tart ennyi pénzt állampapírban
Nyugtával dicsérd a napot! ENVI már bejelentette készlethiány van gázolajból , Auchon korlátozást vezetett be. Nyilván pánikot senki nem akar kelteni, ezért szép lassan belépünk a hiány korszakába az pedig mindig egyenlő a drágulással.
Magyar Állampapír tulajok