EUR HUF 1W: https://kephost.net/p/MjQ1NTUxMA.png Iráni csetepaté újratöltve. Fals örömködés v2.0 Az MNB kamatcsökkentésre készül, legutóbb, amikor Varga ezt említette, ott a charton a 380-400. Most mindenki boldog. MP is -7%-al tervez, az érem nem változott, csak elvileg jön 1-2-3-X MRD EUR az EU-tól, ami kicsit segít a rottyon. Az előző hetes egy kalapács-dojis jellegű gyertya, a hetes aljak körül. Hathor te még mindig 340 körülre várod? Vagy még lentebb?
A hihetetlenséget a fidesz csúfos bukása okozza. Egyeseknek sok idő kell ennek feldolgozásához és ahhoz, hogy a bukott Orbán már soha többé nem lehet miniszterelnöke Magyarországnak. Állampapír. Innentől kezdve én leálltam a vételekkel, nekem ezen a szinten már túlságosan kockázatos magyar állampapírokat tartani 6%-os kamatokkal évekre. A 7% és az fölöttiek maradnak a lejáratukig, ha nem lesz különösebb baj itt. A kapott kamatokat sem fektetem újra, ezeket index követő ETF-ekbe fektetem be. Most a dollár és az euró is jó áron van ahhoz, hogy több évre előre devizás befektetést tervezzek. Nehéz lesz itt bevezetni az eurót szerintem és a kezdeti lendület után, el fog indulni ezzel kapcsolatban is a kijózanodás.
"Ha úgy érted,h a Mák-nak vissza kellene dobni a transzfer-t, mondván,
náluk már van 250M értékű papír, nem teszik valószínűleg. Ennyi erővel
megveszed a banknál, transzfer, 1 nap múlva újabb buy, újabb transzfer.
Akárhányszor eljátszható? Érdekes." Olvassátok már el a nyilvános ajánlat tételt: '7. Forgalmazókra vonatkozó Értékesítési Korlát A Magyar Állampapír Plusz ezen sorozatából az adott Forgalmazó egy befektető részére a forgalombahozatali időszak alatt, a forgalomba hozatal során (elsődleges piacon) összesen legfeljebb 50.000.000 darab, azaz Ötvenmillió darab (egyben 50.000.000,- Ft, azaz Ötvenmillió forint együttes névértékű) mennyiséget értékesíthet (továbbiakban: Értékesítési Korlát). Félreértések elkerülése végett a Kibocsátó, illetőleg az ÁKK Zrt. rögzíti, hogy az adott befektető részére értékesített mennyiségből a forgalomba hozatali időszak alatt bármilyen jogcímen átruházásra, eltranszferálásra, stb. kerülő mennyiség(ek) az Értékesítési Korlát szerinti mennyiséget nem csökkenti(k)." Ha valakinek nem világos akkor általános iskola szövegértés....
Ha úgy érted,h a Mák-nak vissza kellene dobni a transzfer-t, mondván, náluk már van 250M értékű papír, nem teszik valószínűleg. Ennyi erővel megveszed a banknál, transzfer, 1 nap múlva újabb buy, újabb transzfer. Akárhányszor eljátszható? Érdekes.
Ez egy kiskapu."forgalmazóként" bankonként veszed meg. Az, hogy utána mégis áttranszferálod, az megint egy másik kérdés. Nem egy forgalmazótól veszel 500 M-t, hanem 2-től, és utána mergeled. ennyi.
Az állampapírok többségénél 250 milliós korlát van forgalmazóként. A chatgpt szerint lehetséges, hogy más-más banknál több nagyobb pakkot veszel, aztán áttranszferálod az államkincstárhoz. Így minden egy helyen van. Valóban így van ez? Ill. ha valaki több száz milliót tart állampapírban, az feltűnő? Jelenti a MÁK ezt valakinek?
A MÁK feladata a minél olcsóbb forrásbevonás, ez már Marci idejében is így volt. MP-vel kicsit jobbnak tűnik a szitu, nadrágszíj, tehát korrigál a piac, ezt látjuk a kamatoknál is. Én nem látok bele többet, nem is agyalok ezen. Leváltottam a 2029N-t is 7% fixmápra és tartom őket, eleve +2év. Nem érdekel a mi lesz ha többet a +2,5%-al, ha meg nem, akkor birka voltam.
Magyar Állampapír tulajok