Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Angelo 2026. 01. 29. 12:07
Előzmény: #40175  ktamask
ktamask 2026. 01. 29. 12:06
Előzmény: #40176  Angelo

Ezt én is így gondolom, hogy "lefektették a tuti 765ft-os gázárakat" évekre, mert úgyis drágább lesz.
Becumizták.
berlini
berlini 2026. 01. 29. 12:06
Előzmény: #40168  ktamask
Ha már lengyel analógiával próbálod előre hitelteleniteni egy esetleges MP kormányzást, akkor nem árt a tényekből kiindulni.
Magyarország az elmúlt években elveszitett 8000 milliárd ft EUs pénzt, a lengyelek ennek töredékét
Magyarországon (amelynek a rendszerváltáskor a GDP-je a lengyel duplája volt) a gazdaság stagnál, a lengyel szárnyal és már a magyar szinten van.
Magyarország államadósága 75%, mig a lengyel jelentősen elmarad a 60%-tól.
Pedig lengyelország inkább foghatná a háborúra az esetleges balsikereket.
Nem emlegetnek ott háromszoros energiaárakat, pedig elsőként mondtak le az orosz energiáról
Hihetettlen erős fegyverkezésbe kezdtek, ma már Európa egyik legerősebb hadserege az övék, mig nálunk még lőszere sincsen a Honvédségnek. (nem vicc, biztos forrásból tudom.) Ez mind komoly pénzbe kerül. A GDP közel 5%-át költik erre, mig mi 2%-ot fogunk.
De náluk nincsen rendszerszintű korrupció és a gazdaságpolitikai döntések is megfontoltabbak voltak.
Kiszámitható gazdaságpolitikájuk vonza a befektetőket, mig nálunk az elmúlt 16 évben minden jogszabályt ezerszer módositottak, mert esettanulmányok nélkül lettek törvénybe iktatva. (Többségük egyéni képviselői inditványként kerülte ki a törvényi előirásokat.)
Nálunk már senki sem hiszi el se a belengetett GDP erősödést, se a várt inflációt.
A gazdasági csúcsminiszter egy viccfigura.
Ilyen körülmények között hogyan vársz változást, fordulatot?
FR73 2026. 01. 29. 12:04
Előzmény: #40172  ktamask
USA az jól.működő reálgazdaság és rosszul működő állam kombinációja.
Mi pedig összehoztuk a reálgazdaság se jó és az állam is rosszul működik kombót. 16 év 2/3-dal.
Angelo 2026. 01. 29. 12:01
Előzmény: #40172  ktamask

Én is őszintén kérdezek!
Te komolyan képtelen vagy addig eljutni, hogy az államnak nincs pénze.
Komolyan képtelen vagy eljutni addig, hogy Magyarország is a piacról vásárol ahol piaci árak vannak.
A kormány bármit is osztogat azt adófizetők pénzéből teszi, nincs ingyen semmi akkor sem ha azt az állam ingyen biztosítja.
Mutass egy országot ahol 1000ft a benzin, amivel itt riogatnak?
Ahol pedig magasabb gázárat fizetnek, azokban az országokban vissza kapnak a fogyasztók.
A kormány jól bevásárolt a 765-forintos gázból, ennyivel számláznak azoknak akik a mennyiség felett fogyasztanak.
Na ez valóban Európa legmagasabb gázára!
ktamask 2026. 01. 29. 11:51
Előzmény: #40174  Angelo

Szerintem mindezt nem tükrözi a jelenlegi EUR HUF árfolyamunk, még akkor sem, ha 6,5%-os az alapkamatunk, a többiekhez képest tartjuk ezt a magas szintet.
Bőven emelni kellene, inflációt gerjeszteni, száguldani a 10% fele. Kicsit a török út jut eszembe erről.
Egyetértek azzal, amit írtál.
2014-2020 szórták ki az 1000mrd-okat az év utolsó hónapjában, a nagy semmire, most milyen jók lennének ezek, csak mert az államadósság még így is "csökkent", papíron.
Amúgy most is szórták, 1667 MRD volt a decemberi hiány? 
Angelo 2026. 01. 29. 11:47
Előzmény: #40171  ktamask

A lengyel államadósság 2024-ben 55% ezzel a hiánnyal 60%-környékére hízik.
A gazdaságuk száguld, van terük a hiányra. 
Nálunk meg hasonló hiánnyal 0-GDP. növekedés.
Gondolj bele abba, hogy ha itt nem lenne ekkora lazítás és költségvetési hiány, akkor mit mutatnának a magyar GDP. adatok? Mínusz 6% GDP. ??? 
Na ezt csinálta az Orbán-kormány és még 2026-ra is ekkora hiánnyal terveznek, mert ha nem lenne ekkora hiány 2026-ban akkor a GDP. számok olyan mínusz 4-5%-ot mutatnának. 
Beérett Orbán ámokfutása! 
A lengyel hiányt meg ne hasonlítsuk már össze a magyarral, ők fele kamaton fizetik vissza a hiteleiket és az államadósságukba is bőven belefér még a hiány. 
A másik, hogy jelentősek a beruházások náluk, ami a hiány egyik fő oka és ez megtérül náluk. 
Nálunk meg úgy van hiány, hogy hatalmas visszaesés van a beruházásoknál és a hatalmas kamatokkal fizetjük a hiányainkat is és az államadósság is csúcsról csúcsra megy.Remélem érted, hogy miért vagyunk jó nagy sz@rban.
ktamask 2026. 01. 29. 11:34
Előzmény: #40171  ktamask

USA szintén 7%-os költségvetési hiány, de 3-4%-os GDP növekedés.
De USA a Ferrari, kérdés mikor válik belőle Trabant.
ktamask 2026. 01. 29. 11:25
Előzmény: #40170  Angelo

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260129/bejelentette-gulyas-gergely-igy-lesz-alacsonyabb-a-januari-rezsiszamla-814152
Ha elolvasod ezt a cikket, szerinted a FIDESZ hazudik, trükköz, hogy az orosz olaj-gáz nélkül 3x-os díjak lennének? Vagy ha Magyar Peti tényleg eltörli a rezsicsökkentést, szerinted milyen árak lennének ? (nem ironikusan kérdezem, mielőtt félreérted)
40ft-os áramár van jelenleg, ha kicsúszol, akkor 80Ft.
Gáz ~ 100 ft, ha kicsúszol 700Ft.
Szerinted ezek mennyire változnának?
Hogy tennéd élhetőbbé a nyugdíjasok-szegények életét?
Őszintén kérdezem.
ktamask 2026. 01. 29. 11:22
Előzmény: #40170  Angelo

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251210/megkongattak-a-veszharangot-lengyelorszagban-elszallt-a-koltsegvetesi-hiany-805338
Lengyelország tény, kilőtt, de ott is 7%-os az államháztartási hiány.
Max annyiból rózsásabb ott a hangulat, hogy a kamatkiadások nem alakulnak olyan szarul, mint itthon.
De tény, ebben igazad van, hogy itthon a 7%-os hiány ellenére, stagnálás van.
Én azt furcsálom, hogy ezeket a 7%-os hiányokat bárhol jó szemmel nézik a hitelminősítők, még akkor is, ha 
a GDP növekszik.
Angelo 2026. 01. 29. 11:17
Előzmény: #40168  ktamask

Nézd meg a DELLA-youtube, Zsiday mit mond erről.
A lengyelek kilőttek az eu. pénzeknek és a kormányváltásnak köszönhetően. 
Az x-et meg a fideszre fogod behúzni, nem kell ezt szépíteni.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2026. 01. 29. 11:03
Előzmény: #40163  Angelo
Off: Van az a szint ahol elvileg megteheted, hogy nem a rövidtávú érdeket nézed hanem a hosszútávút. Én a gyerekeim miatt nem tehetem meg, hogy a rövidtávút nézem és bár lassan 40 évesen még jelentősen bérből élek (megtehetem,hogy ne a rövidtávú igények szerint szavazzak), előbb utóbb beérik a tőkejövedelem is. Én korábban is azt mondtam,hogy arra fogok szavazni aki az oktatásra, eüre és infrastruktúrára akarja költeni a pénzt. A mindenféle mentesség és kedvezmény arra jó, hogy X idő után magunkra húzzuk a szaros bilit. Amennyiben lesz végre a TP-nak programja, azt számon is lehet kérni, ha majd eljutunk oda. A FIDESZ folytatjuk meg háborús retorikája arra jó hogy az olcsójánosok agysejtjeit pusztítsa, a tehetőseknek meg dől a lóvé a minimál adóval és/vagy mentességgel és olcsó hitelekkel kizsigerelve az államkasszát. Mondom rövidtávon kúrv@ jó, soha ilyen jó nem volt még a kiszórt ingyen pénzből a tehetőseknek, amit tovább lehet mentetni és lapátolni (Osztalék, Széchenyi hitel, OSP, 7% álompapír, illeték és adómentes ingatlanvásárlás a kölköknek... minden van, reptér, vodafone)... csak közben szétrohadnak az ország ellátórendszerei.
ktamask 2026. 01. 29. 11:03

Válaszolok, mert szerintem várjátok.
Nekem a tökéletes példa a lengyel kormány és Donald Tusk (mindig is utáltam), mint Brüsszel hű szolgálja és seggnyalója.
Aki elhozta a lengyeleknek járó EUR MRD-okat, tapsolva adták neki oda, aztán annak mi lett a sorsa? Eltapsolták.  És emlékszem, jött a NAGY igazságszolgáltatás Donald Tusktól.
És a következő választásokon megbuktak, kisöpörte őket a másik párt, mert a nagy ígéret, a nagy változás nem jött el Donald Tusk személyében. Egyik kutya másik eb.
Lehet azt mondani, "mert a Tusk" előtti kormány hibáit nem tudta helyrehozni, ami lehet igaz, de nem is törekedett rá, csak a saját zsebét tömte és azokét, akik megválasztották, akiknek a segítésével hatalomra jutott.
Erre szoktam azt mondani, a pénz hatalom. A hatalom pedig azt akarja, hogy ne az átlag embernek legyen jó.
Nem írtam, hogy a FIDESZ-re tenném az X-emet.
Én szívesen megnéznék 4 évet Petyától, max leváltják újabb 4 év múlva, ha nem tetszik a változás.
Lehet olyan változást hozna, amilyen a FIDESZ alatt elképzelhetetlen, de ehhez a legvagyonosabbakat is erősen le kellene húzni, már pedig pont ők nem fogják engedni, hogy hatalomra jusson.
Angelo 2026. 01. 29. 10:57
Előzmény: #40166  berlini

Egyetértek! Szintén zenész!
És jól fogalmaztál, tőlem is maradhatnak, ha a kárvallottak így akarják.
berlini
berlini 2026. 01. 29. 10:54
Előzmény: #40158  Hathor
Ez ám a vakság.
Én inkább a NER-t nem látom.
Hacsak nem a hamisitott rogramokat, álnépszavazásokat és cigányozást nem értjük ez alatt.
Félreértés ne essék én is a haszonélvezője vagyok a NER-nek.
Felőlem maradhatnak, ha a kárvallottak igy akarják.
Szabad országban élünk.....
forster0123 2026. 01. 29. 10:53
Ja és 22-ben nagyon sok apolitikus, korábban nem szavazó embert tudtak mozgósítani a háborúval + MZP 1-2 erre a témára kiforgatott mondatával.
Tudom, mert ilyenek is többen voltak a rokoni körben.
forster0123 2026. 01. 29. 10:51
Annyit pontosítsunk, hogy 22-ben nem mértek ellenzéki győzelmet, hanem volt aki nagyon szoros fej-fej melletti eredményt, és talán a Medián pedig konkrét Fidesz győzelmet mért.
Szó nem volt arról, hogy hónapok óta tartó folyamatos 1 + - % eltérésekkel való vezetést mértek volna.
Angelo 2026. 01. 29. 10:40
Előzmény: #40159  ktamask

Erről beszéltem amikor azt mondtam, hogy hathorral együtt behúzzátok az x-et a fideszre. 
Tudjátok mindketten, hogy baj van, látjátok is de maradjanak ezek mert a Petya, Sorosbérenc. meg a prüsszel, háború, migráncsok stb.
Én csak azt nem értem, hogy vajon mi az oka annak, hogy a sok kibukott botrány és elsikkasztott milliárdok, látható hazug kommunikációk ellenére miért nem tud változni a véleményetek és miért ekkora még a ragaszkodásotok a fideszhez.
Nem gond, mindenkinek szíve joga, hogy kire fog voksolni áprilisban.
A közvélemény kutatók 2022-ben a kormánypártot mérték erősebbnek, némelyik feltételezte azt, hogy a teljes ellenzék összeállása esetén már lehet, hogy az akkori ellenzék erősebb lenne. 
Azt nem vették számításba, hogy Gyurcsány miatt sokan, befogott orral inkább a fideszre fognak szavazni vagy el sem fognak menni a szavazásra. 
Ez történt meg 22-ben és ezért volt fölényes fidesz győzelem.
Most viszont más helyzet van, Gyurcsány végre eltűnt és minden akadály elhárult az előtt, hogy a fidesz végre leváltható legyen.
A városokban tartott TISZA gyűlések és a Budapesti hatalmas tömeg is megmutatta, hogy felébredt az ország és kormányváltást akarnak már az emberek. 
A fidesz nem tudott olyan tömeget mozgósítani mint a TISZA.
Kapitány és Orbán Anita "leigazolása" újabb hatalmas pofon a fidesznek, ráadásul még számítok ilyen kaliberű emberekre akik a TISZA mellé állnak.
Nem tudom én sem, hogy mi lenne jobb leváltani ezt a kormányt és eltakarítani utánuk azt a sok mocskot amit itt össze raktak vagy hagyni őket tovább vergődni a saját szennyükben.
Áprilisban kiderül a biztos, én viszont egy elsöprő TISZA győzelemre számítok.
forster0123 2026. 01. 29. 10:11
MP küldöttsége? Köztük az olyan közvéleménykutatók, aki 22-ben Fidesz győzelmet mért.
Én egyébként nem hiszek a közvélemény kutatásban, csak a saját ismerősi közegem változásának.
Amúgy szerintem ennek a választásnak a biztos kimenetelét Lázár intézte el múlt héten.
forster0123 2026. 01. 29. 10:07
Ismerősi, rokoni körben eddigi csont fideszesek mondják, hogy ezekre soha többé. 
Vidék kisváros+falu.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek