Az majd akkor jön, amikor nem számolsz rá. Választásig ha így folytatják a hitelből történő idióta választási osztogatást, akkor a piac lehet, hogy még előtte elintézi.
Nem olvasol gazdasági híreket? Nem látod a tényeket? Tudom, itt valóságtagadás van egyeseknél, de ettől még cudar a helyzet és akkor még finoman fogalmaztam.
Azért az az aprócska tény meg ne zavarjon, hogy mesterségesen tartják itt és rondán mínuszos a költségvetés, újabb hitelekkel adósítják el Magyarországot, turbó fokozaton élik fel a jövőt. Nem tudom, hogy a piac részéről meddig marad a kegyelmi állapot, de ahhoz nem kell sok ész, hogy ennek nagyon csúnya vége lesz mindenki számára.
év elején a nagy PMÁP kamat előtt dobni kellett a PMÁP-ot...mert! EUR 450-et fogja verni (414-nél), jön a leértékelődés. Aztán simán elvan 400 alatt, meglepő amúgy. Mindenki kamatot csökkent, csak mi nem. De megoldották. 3%-os lakáshitel, aki meg porszívót meg szirszart akar hitelre venni, kap 10 havi kamatmentes hitelt, elég sűrűn van ilyen, vagy ha nagyon akar valaki hitelhez jutni, vesz fel személyi kölcsönt "prémium" kamatra. De megoldották. Tihamérnek is megoldották, hogy drágábbak legyenek a lakásai...:D
Forintunk pont ott van, mint egy éve. Tavaly ilyenkor fixmáp-ot 7%-on lehetett venni, ami bizony forintban és euróban is 7%-ot hozott. Hogy mik vannak.
Jogos, elírtam. Igazából lenne létjogosultsága a PEMÁP-nak újra, mert olcsóbb lenne a finanszírozás, mint piaci alapon, de ők tudják. Ha nem kell a ropogós euró, akkor nem kell. 1,9-2%-ra nagy lóvét nem fognak tudni bevonni 1% levonás mellett.
ÁAK is lassan elfelejtheti az EMAP-ot, mert ezzel a 3 hónapos BUBOR kamattal már nem fog új pénzt bevonni jelentős mértékben. Ha a PEMÁP-ot nem hozzák vissza, akkor az EMÁP pénzkidobás, mivel itt is 1%-ot vonnak le tróger módon az 1,9-2% körüli kamatból eladás esetén.
Magyar Állampapír tulajok