Te ezt a fostenger pmáp-ot állítólag 2023-ban már mindet eladtad, és vettél belőle ropogós illatos devizát. Most vagy akkor hazudtad tele a topikot vagy most hazudod tele, csak te tudhatod.
Te voltál az, aki 2023 végén nagy hangon kiosztottad itt a népet, hogy sz@rt se ér a forintos állampapír, stb. Most hogy hogy nem félsz attól, hogy ezek neked elinflálják?
Jó nagy kamu ez az állampapír vfeketetés, már ha lehet annak nevezni. Egy vagyon lesz mire megszabadulok ettől a fostenger pmáptól, és úgy néz ki, hogy a DKJ-val is rábasztam
Miért kell ezért mínuszolni? Leírtam,hogy "nem túl vonzó", vagyis én ebbe biztosan nem tenném a pénzemet. Még a +1,5% PMÁP is gondolkodós, nemhogy ez a +0,5%-ös....... Szép napot mindenkinek!:D
Tudna valaki segíteni? Ma reggel vettem (sajnos) 2026-bán lejáró DKJ-t és most néztem, hogy ott is megvan az 1%-os visszaváltási akna. Ez azt jelenti, hogy 3 hónapig ingyen van benn a pénzem???
Ibkr-en lehet kapni, de névérték felett van az ára, jelenleg 4.15% hozamot ad. Nem olyan nagy szám az ország adósságbesorolása és az adott kötvény hosszabb lejárata miatt sem. Ennél sokkal jobb ajánlatok vannak, pl nekem van rövidebb lejáratú nagyobb hozamot adó román állampapírom.
Nincs benne semmi gyanús. Jövőhét elején érkezik az új PMÁP, az új kondíciókkal. És lehet, hogy +1% prémiumot fogadni, lehetséges. Jelenleg 7,9%-ot ad, akkor a FIX 7% volt, most 6,5%. Esetleg ad az új PMÁP 7%/év 1-1.5 évig, utána ismét infla +0,5%/ esetleg +1% prémium? Nem túl vonzó. VAGY jön valami teljesen új papír, ami nem Prémium Magyar Állampapír. Jelenlegi formájában a 2032J arra jó, hogy a 2033I-t át lehet pakolni ebbe, vagyis már 01.20-án át lehetett volna rakni, addig-utána kegyegett volna a 7,9% kamat, illetve 04.22 után +0,5% prémium (2032J) vs. 2033I (0,25%, ami fix, míg a 2032J idővel 1%-ra felemelkedik.
Csak lehet, hogy az armageddon csak 5-10-15 év múlva lesz vagy később. Arany ment nyár óta 25%-t, SP500 több mint 10%-t, DAX 30%-t csak idén 10%-t. Lengyel egyedi részvények pl. PKN ORLEN idén 20%-t, BUX is ment bár én nem foglalkozom vele, de elég szépen. Még a sokszor lesajnált GSPARK is ment 20%-ot 4 hónap alatt és 7-8 % körüli osztalékot várnak rá euróban. Csak azokat írtam amit tartok is. Nálam most 40% körül van az állampapír az is csak addig, amíg a PMÁP kamat kifut utána 25-30%-ra állok az elég a rövid távú kiadásokra, tartaléknak és lehetőséget ad ha hirtelen jön valami jó, mint pl. a PKN ORLEN január közepi vásárlása.
https://akk.hu/security/id=B330912K23 Ilyen tőzsdén kereskedhető állampapirt vett már valaki IB-n vagy máshol? Jól hangzik 5,35- fix kamat euróban 8-9 évig
Gyanús ez nekem hogy a 2032/J az 02.28 kapott hosszabbitást, hogy váltásnál ne lehessen nagyon betekinteni még az új infla adatba, valamint ha váltasz BMÁP-ra (FIXMÁP-ra) akkor azt MOST döntsd el, mielött kiadnak valami normálisabb kamatprémiumot.. mert szerintem emelni fognak rajta.. Csak akkor már nem lesz rá hirtelen mostani lóvé (csak majd a többi kamatfordulónál has visszaváltanak) mert mindenki beszállt már másba friss -1%-al :)
A lenyeg megtartja a realerteket minimalis kockazat mellett, a penz szinte latraszolo betetben.premium helyzet. Ha tudok jobbat oda teszem. Ha tozsden mennek le papirok 30-50% ot akkor pakolok at valamennyit. Ha benez valami akkor oda teszem. Juliban alakul ki vegso portfolio. Kb 50/25/25 arány allampapir tozsde valuta. Par hazai reszveny többi majd usa papirok. Az armaggedonig ez lesz.
Nem persze. Jó ez így. Én is így teszek. Felesleges a PMAP most. Mindig a legmagasabba megyek. Mar mondtam. Most 6.5% az nekem 3év fix. De érdekes nekem MÁP+ is. Illetve 5.7volt DKJ, az is, ott nincs -1%, rövid az idő
Magyar Állampapír tulajok