Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ktamask 2025. 02. 04. 16:36
Előzmény: #28131  mzrb39

2032J-t biztosan nem vennék.
+0,5%. prémium, ez a vicc kategória.
4,2% idén, április 22-től.
ktamask 2025. 02. 04. 16:23
Előzmény: #28136  fej váll

. Kifejtette azt is, hogy 50-50%-os forint-deviza arányt tartja ideálisnak a megtakarításoknál és szerinte hiba volt az állam részéről, hogy ilyen magas reálkamatot fizetett a lakossági állampapírokra.
"Reálkamat." Miket olvasok!
Azt mondták itt néhányan, hogy "át vagyunk verve", most akkor kaptunk reálkamatot?
A 19,1%-ból mennyi a reálkamat?
Spiller 2025. 02. 04. 16:22
Előzmény: #28124  vink
Köszi. Így tudtam de mondom hátha
Lajtai 2025. 02. 04. 16:11
Előzmény: #28132  Catles1
Igen, meghosszabbították áprilisig. Erre is jó ez a fórum, hogy az ember új információkat tudjon meg:)
Lajtai 2025. 02. 04. 16:06
Előzmény: #28128  Noobleman
Érdekes, közel másfél év távlatából te arra emlékszel, hogy egy "másik" felhasználót miért, melyik hozzászólására tiltott ki Hathor?:D
Ami ráadásul törölve lett, de te emlékszel rá?
Hagyjuk már, elég átlátszó, hogy Noobleman=forster0123
Tényleg ignorálj engem mindkét neveddel ezentúl.
Xetes 2025. 02. 04. 15:55
Előzmény: #28132  Catles1
Az ÁKK Zrt. tájékoztatja a befektetőket, hogy a Kibocsátó a Nyilvános Ajánlattételben meghirdetett értékesítés várható záró időpontját 2025. január 31. napjáról 2025. április 30. napjára módosítja. 
Catles1 2025. 02. 04. 15:52
Bocsánat az amatőr kérdésért, de én úgy tudtam hogy 29N-es BMÁP-ot csak január 31-ig lehetett venni. Most úgy látom hogy még mindig van, ezek alapján ezt rosszul tudtam? 
mzrb39 2025. 02. 04. 15:51
Előzmény: #27867  ktamask
Húzzák az időt.
Várható volt. Azt mégsem mondhatják hogy értelmetlenné tettek egy terméket. Így van is inflációkövető állampapír, meg nincs is. 
https://www.portfolio.hu/befektetes/20250204/szep-csendben-kitolta-az-akk-a-pmap-ertekesitesi-idoszakat-739133
Catles1 2025. 02. 04. 15:51
Előzmény: #28127  VincentVG
Elméletileg a következő munkanap már látnod kellene.
Noobleman 2025. 02. 04. 15:36
Előzmény: #28125  Lajtai
Igen, ezen szerintem lehet "lovagolni". A jelezte (ráadásul forrásmegjelölés nélkül) és a nyilatkozta (vagyis vele készült interjú, sajtótájékoztató, nyílt tájékoztató) két külön jelentéstartalommal bíró szó. Ha az AKK "kommunikálta, tudatta, kinyilvánította, kijelentette", akkor abban a cikkben meg kellett volna szólalnia, vagy legalább hivatkozni linkkel rá. Nem volt benne ilyen. Ergo vagy nem tudod mit olvastál, vagy szándékosan félretájékoztatsz.  Te azt mondtad 3 hozzászólásban, az AKK nyilatkozott abban a cikkben. Ez így nem igaz.
Nem nagyon izgat, ki melyik portál, cég szakértője. A szakértők mindig megszakértenek valamit, aztán vagy bejön vagy nem. Az, hogy a portfoliót vagy a fórumot olvasom, az az én dolgom, ahogy mindenkinek a sajátja. Az, hogy a szakértőnek hisz vagy nem, az is az övé.
Az, hogy fosternak írtál egy dolog. Én egy tévedésedre hívtam fel a figyelmet, amit ahelyett hogy simán elismernél, most tolod a hisztit. Semmi vehemencia nem volt benne, semmi személyeskedés, simán tárgyias fogalmazás. A többit magadnak képzeled be. Az, hogy mit hogyan magyarázol magadnak (én is ő egy személy), már nevetséges. Ha egy fórumra olyan állításokat teszel ki, ami objektíven cáfolható, akkor nem hisztizni kell meg személyeskedni. Ja, és én egyszer sem voltam kitiltva. Azt mondtam, én nem fogadnék rá, vagyis saját magamról nyilatkoztam. Hogy én ezzel mit adtam te szádba, azt csak te tudhatod, de biztosíthatlak hogy rossz nyomon vagy.
Folyamatos kritizálas, fikázás, nem állampapîr tèma, csak offok. Topik szînvonal èlesen romlik." ezt Hathor a lisztezős és államcsőd vizionálós kommentekre mondta. Ha gyakran olvasnád a fórumot, szerintem emlékeznél rá.
VincentVG 2025. 02. 04. 15:31
""Elszámolás alatt lévő értékpapír" - sziasztok, ez kb mennyi ido alatt teljesul? webkincstaron keresztul tortent. 1-2 nap is lehet? ilyenkor a vetel megtortent, csak " nem irodott meg jova"? ( - sry nem tudom mi erre a pontos kifejezes :) )
Lajtai 2025. 02. 04. 15:20
Előzmény: #28122  ktamask
Én is amondó vagyok, hogy maradjunk az állampapír témánál.
Én nem vitáztam, csak ha valaki olyasmiket ad a számba, amit nem mondtam, csak megvédem magam. De látom, hogy felesleges, én befejeztem vele.
Egyébként pont veled beszélgettünk, amikor forster0123 néven beleállt:)
Erről ennyit. 
MÁP+
Egyébként az még jobb lenne, amit írsz, de én már annak is örülnék, ha 0,25-tel megemelnék az éves kamatokat. 6%-kal indulna, az utolsó éves pedig 7% lenne.
Lajtai 2025. 02. 04. 15:03
Előzmény: #28121  Noobleman
Most komolyan, ezen lovagolsz? Hogy jelezte vagy nyilatkozta? Egyébként ezek rokon értelmű szavak. Sőt, ha azt írtam volna, hogy kommunikálta, tudatta, kinyilvánította, kijelentette, az is ezt jelenti.
Senki nem állította, hogy ezek kész tények, az elemző sem. Én sem mondtam ilyet. Olvasd vissza.Egyébként a Portfolio elemzője mondta el, hogy mit jelzett az ÁKK. Semmi tény, csak egy lehetőség, opció. Ez a Portfolio fórumja, ha nem hiszel a portál elemzőjének, akkor hogyhogy itt vagy?
Ugyanúgy a részvény, deviza és egyéb topikokban sem állítanak kész tényeket, hanem agyalnak, hogy mi lesz, többféle eshetőséget figyelembe véve. Ez is egy eshetőség. Ennyi.
Egyébként nem neked címeztem a #28103 hozzászólásom, hanem forster0123-nak #28000. Ő említette a bilibe lógó kezeket. Csodálkoztam is, hogy miért te válaszolsz ilyen vehemenciával, miért veszed magadra, amit neki írtam, aztán rájöttem, hogy egy és ugyanaz a személy lehetsz. Véletlenül rossz fiókkal léptél be válaszolni? Érdekes, pont pár perc differenciával felváltva válaszolgattok nekem, pedig annyira egyikőtök sem szokott aktív lenni.
Ugyanaz a primitív stílus, bilibe lógó kezek meg vakon vagy. Nem hiába voltál kitiltva többször, a moderátor is megírta "Folyamatos kritizálas, fikázás, nem állampapîr tèma, csak offok. Topik szînvonal èlesen romlik." Igaza van. Azért jön ide az ember, hogy a témában olvasson új információkat, eszmét cseréljen, megossza a véleményét. Én szeretem ezt a fórumot, többször is találkoztam új cikkekel, információval, ötletekkel. 
Ki mondta, hogy erre érdemes fogadni? Ezt sem mondtam. Olyan dolgokat adsz a másik szájába, amit nem is mondott. Ezentúl nyugodtan ignorálj, nem szeretnék reagálni olyasvalakinek, akinek szövegértelmezési problémája van és olyanokkal vagdalkozik, amit a másik nem is mondott. Nekem erre se időm, se energiám. 
Hogy maradjunk az állampapír témánál, én pl. itt a fórumban olvastam először, hogy a 2029/N jegyzését meghosszabbították. Örültem az infónak. Más meg másnak örül, egy ember nem olvashat mindent, ezért osztjuk meg itt egymással a gondolatainkat vagy linkelünk cikkeket, hátha más nem látta addig.
vink 2025. 02. 04. 14:56
Előzmény: #28123  Spiller
Nem változott. Nem lehet tudni, hogy lesz-e ilyen egyáltalán, ez még a jövő zenéje.
Spiller 2025. 02. 04. 14:31
Mostanában nem követtem. Változott a váltási költség ha értékpapír csere van? Vagy itt is ott az 1% költség? 
ktamask 2025. 02. 04. 13:50

Jajj gyerekek.
Ha most Hathor lennék, mint ahogy nem vagyok, leállítanálak titeket.
Inkább azon vitázzatok, hogy a MÁP+ miért nem 6,5%-al indul, és ér véget 7,5-al legalább, ha már 5 éves ez a szerencsétlen.
Noobleman 2025. 02. 04. 13:01
Előzmény: #28116  Lajtai

1. Argyelán Ágnes nyilatkozott. Az AKK jelzése nem volt linkelve. Te azt mondtad:
#28103 "küldöm a cikket, amiben az ÁKK nyilatkozik a témában."
#28104 "olvasd el az előző hozzászólásomban a belinkelt cikket, amiben az ÁKK nyilatkozik a témában :)"
#28105 "egy olyan cikket linkeltem be, ami többeket foglalkoztat és amelyben megtalálható az ÁKK nyilatkozata a témában" 
A többi magyarázatod irreleváns, ahogy mondtad. HA van AKK nyilatkozatod, jelzésed, "nem füstjeled", akkor linkelj. NEM az AKK nyilatkozik a cikkben, hanem egy szakértő. És ő is feltételesen. Arról sem szólt a cikk, hogy az AKK jelzése hol található. 2. Igen, nagyon is gondolom, hogy az AKK / MÁK meghatároz egy pontot (inkább kivont tőke mennyiséget vagy arányszámot), ami után - a további tőkekivonást megelőzendő - fognak ESETLEG hozzányúlni a visszaváltási százalékhoz, de az nem lesz publikus. Vagy szerinted az AKK honnan fogja tudni, mikor hozza vagy nem hozza a cserefunkció a várt eredményeket?
A vakon vagy-ot úgy értettem, hogy nincs biztos infód, se a csere kedvezményről, se a pontról, se az AKK terveiről. Ahogy nekem se, senkinek se. Ez egy sima tárgyilagos megállapítás volt. Ha zokon vetted, azzal nem tudok mit kezdeni. Amúgy ezt írtad: "Senki nem állított semmi olyat, hogy ez és ez fog történni és ilyen és ilyen feltételekkel.  Még a döntéshozók sem látnak a jövőbe, attól is fog függni, hogy mennyi tőke fog kiáramlani az elkövetkező hónapokban." Innentől kezdve főleg nem értem a személyeskedős problémádat.
3. Neked mondom, mert te írtad a "Mielőtt bilibe lógó kezekről beszélsz, nem ártott volna tájékozódni. Tessék, itt küldöm a cikket... Szívesen" részt. Jelenleg ez egy feltételezés. Nem fantazmagória, de szerintem nem is érdemes fogadni rá. Az, hogy te miről hezitálsz, a te dolgod. Én reagáltam egy hozzászólásra és olyan témában, ami talán más megvilágításba helyezi a hezitálás alternatív költségét azok számára, akik erre nem gondoltak vagy nem vették számításba.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek