legyél már felnőtt. tanuljatok meg más nézőpontot is látni. Lehet pont te nyomod a propagandát. Gondolom az izraeli népirtás is teljesen jogszerű. Ott a pompás találmány a görgető gomb ha ledermetsz egy véleménytől.
örülök, hogy már itt is putyin-féle propagandát kell olvasnom. biztonsági zónája, mi? provokálták? szegény agresszor, provokálták. eszem megáll, hogy magyar emberekkel meg lehet etetni ezt a szart. - . amúgy nekem is van biztonsági zónám, ezért szeretném kérni, hogy ne provokálj ilyen kreténségekkel, jó? köszi.
Nem emlékszem kellett volna a szovjet himnuszt énekelnünk. Nem kell beugrani a propagandának. Orosznak nem hiányzott ez a háború. Korábban volt egy biztonsági zónája ehhez ragaszkodott miközben folyamatosan fegyvereket toltak az orrába. Ott van a baltikum a finnek. Usa akarta provokálni az oroszt, fenntartani a hegemóniáját ő hitelt ad és eunak számláz. Gyengíti oroszt és eut akire még a migriket is rászabadította. Ukrán segélyek migrik duplára emelkedő energiaárak garntáltan 15évre visszaveti EU gazdaságát és függőségét usa felé. Ha ukrik deklarálják nem lesznek NATO tagok már rendben is lett volna és nem kellett volna nyírni az orosz kisebbséget. Krím mindig orosz terület volt melegvizi hadiflottával. Usa sem engedte a független Kubának az orosz fegyverkezést. Jelenleg az állampapírok kényelmes gondtalan jövedelmet termelnek hatalmas likviditás mellett.
Matolcsy benyögte, hogy vége a kamat emelésnek, amire mindenki a forint ellen kezdett spekulálni, 2 hét telt el a kamat 18%-ra emeléséig. Végül csak etettük a spekákat elég rendesen. Visszakereshető. A 10 ezer milliárd deficit 2 év alatt tény.
Jó elmélet. Én a válságon kívül a háborúra is készülök hogy szarrá bombázzák Budapestet benne a házunkkal. Vagy egy kis földrengés? Mikor mi? Kivágnak az EUból és minden elértéktelenedik ? Jön Putin Papa? Újra a szovjet himnusz énekeljük mint 82ben? Tisztán emlékszem.. Kis hazánk: 2-3 ingatlan, némi zsebpénz PMÁPban. Külföld: Egy kis menekülő ingatlan és most EUR tartalék képzésben vagyok . Kp vagy Revolut.
Minden pénz értéke a bizalom. Hiszen a betétek 1-2%a a valódi pénz, ha egyszerre akarnák kivenni akkor összaomlana a rendszer. A kripto is ilyen. Egyrészt a feketepiac, rejtett fegyver és olajkereskedlem használja és a fiatalokat használják ki pl revolut kártya. A kereslet és a bizalom tartja fenn. 9000usd-nél akartam venni de nem találtam megbízható ETF-et vagy valami normális eszközt közben jött egy jó befektetés mire lezárult már elszállt az ára. Maga a szisztéma az elfogadott, elektronikus eur is elvileg blockchain rendszerrel akar majd működni. Én arra számítok Kína-Orosz-Irán esetleg török és indiai is létrehoznak egy arany fedezetű kripto devizát. Én sem látom a meglévő kriptokat biztonságosnak.
1 elírtam jogos.de gondolom értetted. a többi az szubjektív 5. én másra emlékszem, a szélsőbal inditott egy suttogó propagandát HUF és a bankok ellen - én is kaptam mailokat sms-eket a várható bankcsődtől) beindult a lakossági valuta vásárlás mert hamarosan öccáz lesz (sokan máig örizgetik ezeket az eurokat még itt a fórumon is de soha nem fogják bevallani) Arra számítottak a komcsik, Mató majd foggal körömmel védi a Hufot, nem tette mondta nem etetjük a spekákat. Jól tette.
Törölt felhasználó2024. 01. 14. 15:46
utolsó. Vannak itt zsebguruk, tisztánlátók javasoltam írják le a portfóliójukat. Segitek nekik, leírom a saját részemet. 2021től datálódik a portfólióm átrendezése.
A lényeg: régóta várom a válságot. Válságban kp az Isten. - eladtam részvényeket egy játszó mennyiséget hagytam - eurt vettem 352es átlaggal (aminek 40%át tán eladtam 410es átlaggal, kifizettem belőle adókat) - mindenből kivontam a pénzem 0,5-2,5% közötti hitelt vettem fel amannyit tudtam (mindnek van fedezete) - 22-23ban eladtam összes bef ingatlant. bef portfólió: 0% bef ingatlan 65% HUF lekötés: állampapírok, dkj 20% Eur 370 körüli átlag lekötetlen, Chf 385Ft, usd 350Ft friss. 10% Huf lekötetlen(változó) 4% tőzsdeszámla 1% csetreszek
Mató 2022 szeptemberben bejelentette, hogy a kamatemelés leállt. Azt hiszem ezzel sikerült rekord kárt okozni a magyar adófizetőknek. Nem viccből nyilatkozik azóta többnyire Barnabás, mert neki még van személyes hitele.
Kicsit off:Nekem még mindig nem ér semmit se a bitcoin érthetetlen számomra honnan van ilyen iszonyatnagy értéke egy kézzel nem fogható dolognak és hogy a SEC miért engedte engedik még mindig hogy az emberek ilyennel kereskedjenek???Sőt a több mint 10000 többi kamu kriptó...Kiknek az érdeke hogy a kriptodevizák igy fennmaradjanak???Tudna erre valaki logikus magyarázatot???
1. A big five már csak big four az Enron óta 2. Minden úniós ország felett van jelentősen a jegybanki alapkamatunk, tehát eléggé megfizetjük az árát a deviza stabilitásnak. 4. Hát a 10 ezer milliárd deficit két év alatt messze van a megúszástól, inkább jól megfizettük az árát, a jövőben meg a kamatait. 5. Mató zsenije csűrte fel az eurót 430-ra azóta is azt szívjuk. 6. Majd meglátjuk.
Magyar Állampapír tulajok