"A MÁP+-ból is ki lehetett szállni.". ---Így van, nem is értem miért írták itt többen, hogy azzal is behúzták az embereket a csőbe, amikor 0-0,5 százalekért simán ki lehetett belőle szállni.
2008. Nov 6-án reggel valami azt súgta nekem, hogy nincs jó helyen a pénzem egy bizonyos ingatlan befektetési alapban. Aznap ki is vettem onnan mind a közel 3 millió Ft-omat. Másnap reggel bejelentették, hogy 180 napig pénzkivét stop van, ezalatt a befjegyek értéke esett 20-25%-ot. Hát igen, minden megtörténhet, mint tudjuk.
köszönjük az építő hozzászólást. nálam a kamat az mindig éves, és nyilván időarányosítani kell. ha négy hóap múlva fizet 6,91%-ot, majd utána 18%-ra fordul, azért az nem lesz rossz.
:) sok az ellendrukker. Már mióta halljuk. Akkor lesz szívfájdalmuk amikor kifizetik majd lejáratkor a kamatot az infla egy számjegyű lesz és még mindig fizet egy évig 16-18%ot a cucc. A lemaradásnál nincs rosszabb érzés, sebesen elhúz a vonat a károgó meg csak néz mint lukinyúl.
Ott adott a lehetőség a változtatásra, innen meg majd vagy elengednek benneteket,vagy nem. Kérdés mennyien jönnek rá az átb@szásra és gondolják azt egyszerre, hogy akkor mennénk?
Visszatekintő árazás áremelésre kiváló példa egy az állam számára rendkívül baráti cégnél. Ha ez tömeges lesz, nem kell attól tartani, hogy az infláció gyorsan fog csökkenni. 22%-os áremelés jöhet a Vodafone-nál az év elején - HWSW
A bázishatás az inflációt még pár hónapig lefelé fogja húzni (szerintem a tavalyi energiaár-sokk és drága deviza már kiárazódott a termékekből, ebből csökkenés nem várható), míg a most dráguló (?) euró és energia felfelé tolja. Ha most nem is lesz olyan magas az éves átlagos infláció, hogy a PMÁP jövőre 18-19 % felett hozzon, a jövő évi jövedéki adó emelés az üzemanyagokon, útdíjak emelkedése biztosan tol rajta egyet majd 2025-re. A kormány és MNB inflációs előrejelzése finoman szólva is ingatag lábakon áll és jó adag optimizmuson alapszik, úgyhogy ezt a 2024. évi 3-4 %-t fenntartással kezelném jelenleg. Plusz nem tudjuk, merre fog kóricálni a forint értéke (főleg ha nem lesz EU pénz és esetleg egy leminősítés is bejátszik decemberben), simán lehet, hogy a megemelt alapkamat a rövid lejáratú, vagy azokhoz kapcsolt papírokat dobja előnybe egy átmeneti időszakra (DKJ, BMÁP) a PMÁP-pal szemben kamatozás szempontjából. Ezekhez hozzá tartozik, hogy jelenleg a (magyar) tőzsde éledezik, a részvények kezdenek emelkedni szépen lassan, mint működő alternatíva a devizás befektetések mellett. Aztán majd mindjárt megírjátok, hogy hol tévedek. ;)
Ha a tavalyi bázishatást nézzük, már rögtön az első számod sem tűnik valószínűnek. Szeptemberre 14,5%-ot vársz, szerintem az valahol 12-12,5% körül lesz. Ezzel fognak megágyazni a következő PMÁP kibocsátásnak, és térnek majd át valamelyik hónapra, mint kamatbázisra.
Szerintem inkább a 17-18% sávba fog megérkezni az éves átlagos infláció. Az olaj és gázár ezen belül viheti bármerre. Ha a forintot most 400 felé engedik, akkor jöhet akár az is, amit írsz, hogy 18-19%.
Magyar Állampapír tulajok