Tekintve, hogy EUR alapú a bevételem, és a kiadás nagyrésze is, igen. Ülök a seggemen EUR-ban azt beteszem 4-5 % ra, és ha Ft ra kell váltani akkor kivárom hogy mi történik... Nem lesz mostanában 350 ;)
Amúgy te sehol nem voltál, amikor beütött a cunami. Vagy más nickkel? Ha már signal2 megjelent, neki jár a kredit, meg is kapta tőlem, akkor mondta be a 380-as szintet, amikor viccnek tűnt.
Az idei már erősen sejthető ;). Lehet hogy behozzák 10% alá, legalábbis KSH a könyvekben , de hogy messze lesz a 15% tól fölfelé abban is biztos lehetsz, azaz több mint tavaly. Mindeközben mennyi is az EU-ban? Az is tiszta véletlen lenne, hogy először DKJ seket rázták át, most jönnek a új 10 éves PMÁP ok... Nem mondom , hogy jelenleg Ft bevétel esetén , ha csak Ft ban van kiadás nem a legjobb a veszteséget csökkenteni, de ezen egy tollvonással tudnak változtatni. Én jelenleg kivárok EUR-ban annak keresek befektetést, Ft ra nagyobb összeg váltása egyelőre nem , mert biztos vagyok benne, hogy nem marad 400 alatt. Vagy a hiányt engedik el, vagy a kamatokat, vagy a Ft ot. MNB tőke nélkül, vakon repül. GDP -t akarnak duplázni Ft alapon. Az szeritned hogy sikerül ? (elárulom, hogy Ft leértékeléssel, amivel a MNB könyvei is javulnak)
Légyszii inflával korrekciózzad már ezeket e csoda számokat! Értem, hogy neked csak ez a TVShopos minőség megy, de mégis. Legyünk már reálisak, és legyünk büszkék a magyar teljesíményre (nem éhen dögleni európa legnagyobb inflációja alatt) ... persze papíron szép az a 35%... de 2 év alatt mennyi is a valós infla vagy az élelmiszer, vagy a nyögdíjjas infla ?? Én bízom benned, hogy te is észreveszed az egyenletedben a hibát.. Mindennek lehet csak az pozitív oldalát nézni, ezt hívják önbecsapásnak, és bármilyen befektetésnek nem csak a kamatát kell nézni, hanem a kockázatát is..
Elmondom miért van könnyű dolgom. Mert nem kamuzok, nem kell belebonyolódnom, mint egyeseknek. Nincs mellébeszélés, na nem mintha neked kellene beszámolnom, Te ugye várod továbbra is a 365-öt. Keresd a kommentjeim között ki, hogy milyen átlaggal vettem 2028y-t, milyen árfolyamnál írtam Hathornak, hogy itt venni kell eur-t. És keresd azt is ki, hogy céges forrásnak milyen árfolyamokon vettem, egy darabig téma volt ez Tituspulloval. Azóta sok idő eltelt, ahogy írtam még a céges átlagom is jobb, mint a jelenlegi árfolyam. Sikerül ezt megértened?:) csak ha akarod.
Na, jól van, már jön a mellébeszélés. Október 16-án büszke voltál a 417 körüli euróvételeidre. Egy kicsit legyél konzekvens és ne felejtsd el, te mit léptél 9 hónappal ezelőtt. Ezért jó, hogy nem lehet kitörölni kommenteket itt.
Értem, ez irigylésre méltó tulajdonság, én pl. akkor se voltam igazán optimista. És az akkori kevésbé optimisták is vajon az ország összedőlésének örültek volna, azt gondolod? Mintha ahogy most is miből vezetted le, hogy aki nem optimista, uram bocsá pesszimista, az az ország lángbaborulásának tudna már csak örülni?
Na elő a jegyzeteiddel. Bátran. Annyit keversz össze, hogy mit vettem privát célra és mit vállalkozásra. 400 felett kénytelen voltam venni a cégemnek, mivel Matolcsy elbaszta, de az elég gyorsan pörög, jobb az átlag mint a jelenlegi árfolyam. Privát megtakarítóként 370 körüli szinteken szorgalmaztam Hathornak, hogy most kell venni, ide írtam, arról is van biztos jegyzeted:))) Amúgy megyünk 365-re?
Ezt értem, de most ez van, vagy megfelel Neked, vagy nem, gondolom ezek után Te nem veszel... De azt is gondolom, hogy van, mert különben minek lennél itt.
Komolyan nem hiszem el, hogy még mindig ezen lovagoltok. Színtiszta matematika. Két év alatt hoz kb 35 %-ot a pmáp. Eurós hozam kb 7,5 % (ha marad az eurós kamat 2025-ig). Pmáp = kb 470 ft-os euró 2025 tavaszán. Ennyi a matek, bandikám. Nem bonyi, te is meg tudod oldani.
Magyar Állampapír tulajok