A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
EURHUF: 4h-n nálam az emelkedő trend a csatorna tetőt éritni újra, egyben a 357.1es ellenállást teszteli, amit éppen most vitt át, 6 hetes rengeteg próbálkozás után.Felette kellene zárni és megnyílna a tér 363.1as korábbi támaszig, majd 375.
A fej-váll még él, ha szimmetrikus, akkor még pár napig eloldalazhat. Egyelőre nem zártam a longot, várok. Ha netán lemegy 350 alá, kiírok egy put opciót.
4 óráson kritikus. Ha fordul , lehet belőle még jó. Szerintem a havi chart miatt nem megy le most 345 re. Később lehet, de nálam ennek a valószínűsége jelentősen csökkent.
Nem tudom. Hetes ellenállás alatt. Ha elmegy 60 ig, akkor sokkal tovább szerintem. En megint pozi leepitest csináltam. DAX inverz fej vall, amelynek hetesen a jobb valla sokkal hosszabb. Ha nem tor ki a DAX , akkor baj lesz more.
"Újragyorsuló amerkai gazdaság, magas infláció (még ha meg is egyezett a várttal)" Ebből nem további dollárerőnek kéne jönnie? Miért van ilyenkor más reakció? Mert sokféle narratívát lehet köre fabrikálni, de ez nagyon mesterkéltnek tűnik
Nézegetem, de megmondom őszintén én a JPY-t már nem nagyon értem. A japánok szerintem egy rendkívüli kamat emelésre készülnek, ezért a JPYt meg fogom nézni komolyabban, ha látok valami kis jelet, de lehet, hogy derült égből fog jönni.
Igen, fordított fej-vállnak is lehet nézni, bár inkább a fülescsésze a "legszebb". A 47 usd ellenállást/nyakvonalat kellene átvinnie, onnantól megnyílna a tér.
Novo-nál szerintetek ez zászló vagy fülescsésze lehet, ha kitör 307 fölé? Mokka zászlót rajzolt, de nálam a fülescsésze játszik. Előbbi 53-ra, utóbbi 59-re mutat. Nem mindegy melyiket várjuk...
SAP is érdekes. Ha itt nem fordul meg...szerintem érdemes megint valami kis jelet keresni. Nem hiszem, hogy hónapos atolelo lesz. Ha igen, akkor kakukk. Stop kell. Veszélyes játék.
Dollár kezd érdekes lenni. Negyedéves ellenállásrol megint lepattant. Ha marad a féléves fekete gyertya, akkor meg megtesztelheti mégegyszer, de át nem fogja vinni. Aztán ismét elő lehet venni azt a gondolatot, hogy az EURUSD éves ellenállást sértett. Azaz én innen megint nem zártam ki a bőven paritas alatti árfolyamot sem. Persze Negyedéves szinten lehet egy zászló felszurassal egészen 1,22 fölé, de tovább nem gondolom. Minden esetre Dollár erőre jóval nagyobb teret látok.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!