A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
"This is absolutely insane:
By 2:10 PM ET today, the S&P 500, $SPY, $675 strike calls had fallen to a low of $0.02 per contract, effectively worthless.
Then, at 3:20 PM ET, President Trump said the Iran war is "very complete," sending the S&P 500 soaring.
By 3:30 PM ET, 10 minutes later, these same calls were trading at $4.95 per contract, up +24,650%.
In other words, $1,000 invested in these calls at 2:10 PM ET was worth $247,500 just 80 minutes later.
We are witnessing historic volatility."
Na vajon mennyit nyertek a haverjai ezzel a pár mondattal?! "még nem nyertünk eleget.” Ezzel valamelyest árnyalta a CBS-nek tett nyilatkozatát, melyben arról beszélt, hogy „lényegében” legyőzték Iránt.
Igen, a forint szeret nagy kanócokat csinálni, sokszor van 3-4 forintos fel- vagy leszúrás napon belül. Ezek sokszor nem számítana, sőt jól jelzik a mozgás elejét/végét.
Nem hozzám volt a kérdés, de nálam a fontos/hosszútávú szintek napi zárásnál érdekesek (sikerült-e alá/fölé zárni). Illetve azért a szintek inkább sávok. 398-401 között sacc per kb nagyon sok reakció volt, nem véletlenül mert a 400 mágnes is
Relax.Pl. valami olyasmit akartam megtudni, igen az ő scenariója és az én backtestjeim alapján ennyi százalékos hasonlóságot mutat a stratégiámban.Stb. A kérdésem, hogy mi a konklúziód…teljesen ártatlan és megalapozott volt, mivel feltűnt mindig a momentumban kérdezgeted na most hol a teteje vagy alja, mintha lenne felvett pozíciód kitettséget növelni/csökkenteni.OFF vége, lezártam.
Téged miért zavarnak a kérdések? Nem kell helyettem döntést hozni. Csak látom, hogy itt hozzáértő emberek vannak több tapasztalattal és tanulni szeretnék, hogy ők mit látnak a grafikonokon.
Érdeklődésként kérdezem van abban konzekvencia amit csinálsz? Éppen adnál el? Olvasom egy ideje, végigkérdezted az aktuális mozgásokat a nagyobb volatilitásoknál, hogy vajon meddig az addig…Mit tudtál/mertél lépni? Vettél fel pozíciót ezek alapján vagy tehetetlenűl végignézted, sorra lemaradva mindenről? 2 éves ranget járt eddig be, volt számtalan alkalom se az alját se a tetejét nem fogja neked senki megmondani, pláne nem hozhat döntést más helyetted.
Ha ez az iráni dolog nem oldódik meg pár héten belül, ebből nagy gazdasági problémák lesznek. Az pedig ránk hatványozottan fog kihatni. Na, ezt semelyik új kormány nem fogja komálni.
Ha jó a minta, akkor a legvalószínűbb, hogy júniusig lesz egy 10-15%-os korrekció SPX-ben, aztán erős emelkedés, különösen q4-ben. Az ezt megelőző besült kitörési kísérlet elmaradt, da azért beszédes, hogy a több mint 1 hete tartó háború ellenére alig esett az SPX, és a YTD és mínusz pár százalék. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem gyorsulhat be, de nekem a 10-15% bőven beleférne. Az előző alhullámok alapján is ez bőven ok. - https://x.com/Brikka_trading/status/2029484462531018760?s=20 - Ami technikai szempontból a legnagyobb veszélyt jelenti szerint az, hogy a piac throw-over státuszban van egy akár készre is számozható ED-ben. - https://x.com/Brikka_trading/status/2029669709554081899?s=20
Orbán soproni nyilatkozatából érződhet ki. Bármit meg fog tenni a hatalom megtartásáért, mert ha bukik, akkor bukni fog mindent. Lásd a szlovák, szerb, vagy orosz választásokat. Nem lepődnék meg, ha gyilkosság is lenne az elkövetkező 2-3 hétben, vahy civileket érintő, vagy közszereplőt.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!