A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Hát a 365 az nagyon nehezen megy. Szerintem a következő hónapokra egy lis forint gyengulest lehet spekizni. Elsősorban dollárral szembe, vissza akár 365 ig. Jpy lehet, hogy meg jobb lesz. Mondjuk egy JPYEUR.
Fundamentumok miatt is en a haromszogre szavaznek. Foleg, hogy flat b hullamhoz magasabbra kellett volna mennie, es zz a valtakozas elve miatt nem valoszinu nalam
Ezt a verziót én is néztem és 365 körüli eurhuf jött ki. Őszintén szólva, ez még nekem is scifi kategória. De pont a tőzsde, ahol bármi megtörténhet. Itt a kommentedben lévő link: https://imgur.com/a/JXJBqE1
En meg mindig ugyanazt gondolom, mint ahogy tavaly novemberben az eurhuf topicban beszelgettunk Moka_Brikka 2024. 11. 06. 11:44Előzmény: #80829 EURHUF_goes_to_haven. Nem. Én azt tartom valószínűnek, hogy az elkövetkező 1-2 évben lesz egy olyan impulzív mozgás az EURUSD-ben északra, amely hasonló lesz a 2022-09 - 2023-05közötti időszak ármozgásával, ami minimálisan 15%-ot jelentene szerintem, de akár 25-30% is lehet. De ez egyelőre még nem indult el. A lefelé tartó mozgásnak számos támasza van 104,5-ig, de ha ez alá bemenne, akkor szerintem lehet paritás, és csak utána indul meg északnak az árfolyam EURUSD-ben. Tehát amíg a dollár erősödik, addig az EUR gyengülni fog, a HUF pedig még jobban fog gyengülni. De én úgy gondolom, hogy a dollár erő tetőzni fog nem sokára. Ha nem így lesz, akkor nem jól látom a dolgot, és folytatódik valószínűleg a huf útja 450 környékére lényegében egyből, különösebb lényeges korrekció nélkül. Nekem az elődleges értelmezésem az, hogy az EURHUF durván 367-435 között fog egy nagy sávban mozogni. Elliotti értelemben ez egy primary szintű flat vagy háromszög lenne (ahogy korábbi hozzászólásban próbáltam leírni és illusztrálni), és csak azután indulna meg 500 felé, ha ezeket a mintákat befejezi. EURHUF negyedéves charton szerintem ilyesmi lenne: https://imgur.com/a/JXJBqE1 Ez egyébként nagyjából egybe esne a Harrison féle 18 éves ingaltanpiaci ciklussal, és annak winner's curse szakaszával. Ez azt jelentené, hogy kb. 2025 év végiég, vagy 2026 Q1-ig lenne egy mániás időszak sok eszközben, és kb. 2026 Q2-től jönne a rossz világ kezdet. Időfaktort majd próbálom komplexen finomhangolni, és a kockázatokat eszerint kezelni. Meglátjuk, mi lesz :)
Én veszem az Eurót folyamatosan. Együtt a magyar lakossággal. Mondjuk koltom is , mert viszonylag sokat járok ki. Szlovénia gagyi kínai napozó ágy, ami 3 éve itthon 3e forint volt jelenleg 7e forint itthon Tesco 12e forint. Szezonbeli kiárusítás 16e rol. Ma piac lengyel malna 20dkg 2500 forint. Vakmajom posztjában Plben 10 zl. 1kg. 940 forint...nem ruházok itthon semmit. Se ingatlan, se autó semmi. Várok.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!