A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Köszönöm. Abban teljesen egyetértek, hogy a 150 környéke kritikus szint, komoly támasz. A háromszög sincs talán még kész, most az alsó szarat támadja ismét. Lehet, hogy a hétvégére okosabbak leszünk. Nagyobb TF én akár sokkal mélyebbre is mehet szerintem mint 150, de abban igazad van, hogy az első célár ott van. Jelenleg van egy sokkal durvább verziom, kicsit később leirom.
EURJPY: Úgy látom, hogy a 2020-tól indult emelkedő elliott csatorna alsó szára közelében van még az árfolyam. A H&S, és azon belül a háromszög még csak lehetőségnek tűnik, nincs trigger. Emiatt nekem nem egyértelmű, hogy ez most akkumuláció, vagy disztribúció. - Kontextus tekintetében harmadik hullám közepe lehetett a 175 környéke. Ha elsülne lefelé, akkor szerintem nem érné el a h&s a célárát, és 149-150 között támasz alakulhat ki. Elliotti háromszög célárszámítás szerint (ha már készen van egyáltalán a háromszög), akkor 152 környéke a minimálisan elvárható szint, ahova le kellene jönnie. Amúgy a 150 környéke egy ideális 4 hullám szintje lehet, már csak azért is, mert a 2020-as bázisra húzott csatorna felső szára is itt húzódik, és itt van a fib 0.382 retrace szint is. Ha lejjebb menne, akkor a fib. extensionok és a korrekciós csatorna alapján keresnék célárakat, amit a belső szerkezet alapján lehetne finomhangolni. - Szerintem nagyon kell a LL, hogy legalább átmentileg megakadjon ez az 5 éves emelkedő trend. Azért is kell a LL (short szempontból), hogy ki lehessen zárni azt, hogy egy 4. hullám már lényegében készen van, és nem innen indul meg az árfolyam 175 fölé. Nagyobb idősíkon (hetes, havi) a momentum indikátorok elég magasra mentek ahhoz, hogy valószínűbb váljon az, hogy ez csak egy korrekció egy nagyobb impulzus hullámon belül a 2008-as ellenállás elérése miatt. Ezért sem várnám nagyon 150 alá egy nagyobb tf short setup célárát. - Kérlek kezeld a fenti kontextust kellő fenntartással, már csak azért is, mert nem követem a JPY piacot. - Sok sikert a pozihoz, remélem nyerő lesz!
Gyakorlatilag USD mindennel szemben várhatóan gyengülni fog. Egy hete behúzogattam, hogy mit hova várok. Trump kicsit bekavart a péntekkel, de a hír az csak hír, minden visszafordult abba az irányba,hogy usd erő elillan.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!