Topiknyitó: _Macika_ 2022. 09. 27. 08:22

MBH Bank Nyrt  

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding.  Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet péntek, 10:21
Előzmény: #2258  LXR

Könyv szerint az egy részvényre jutó saját tőke értéke 2025 harmadik negyedévének végén 4025 Ft volt.
Most minden Mészáros-féle részvény erősen bukóban van, az MBH Jelzálogbank, az Opus is - jóval nagyobb arányban, mint az MBH BANK. Ezért írtam, hogy ez - szerintem - politikai árfolyam. De érdekes, tízen-egykét százaléknál ez jobban nem szakadt be, és 2.500 körül rendesen, nagyobb pakkokban veszik is.  
Sehmet
Sehmet péntek, 10:16
Előzmény: #2246  Peterbond
Az utolsó bekezdésedre reagálva - a több bullshit, a tényekhez nem sok köze van - nem értem, hogy miért foglalkozol még mindig az én, fél- egy-éves hozzászólásaimmal, ha téged nem befolyásolnak a topic hozzászólásaiban írtak, hogy még mindig azon lovagolsz! Akkor azok tényszerűek voltak egyrészt, mert csak 1,13 %-a volt az MBH részvényeiből a piacon, méghozzá azok, amelyeket a takarékszövetkezeti tagok részjegyeiből jegyzett takarékbanki részvények MBH-s részvényekké történt átváltása után vittek a BÉT-re a takszövösök, amikor pár milliós forgalom mellett - az elején, mint "MKB"-s részvények - a tőzsdén ilyen név alatt voltak, mert az MKB-s részvények már a piacon voltak. Igen, volt 12.000 Ft-os árfolyamú is és 7.000 Ft árfolyamú is, és most is fenntartom, hogy az, a napi pár-milliós forgalmat, illetve azok árfolyamát semmilyen elemzés nem befolyásolta, és még szó sem volt SPO részvények kibocsátásáról, választási eredményekről, stb. De még mindig fenntartom, hogy az MBH jelenlegi részvénye túlzottan alulértékelt, de ez nem minősül tőzsdei tanácsadásnak, csak az én szubjektív és relatív véleményemnek a tévedés lehetőségének a fenntartásával! :) 
LXR péntek, 10:14
Előzmény: #2257  Sehmet
Nem 3900 ft az 1 részvényre jutó saját tőke?
.
Ja és nyereségesen működik az ország második legnagyobb bankja...  , 2,3 millió ügyfél...stb
.
Akkor mit keres itt 2500-on az ár ?  érthetetlen...
Sehmet
Sehmet péntek, 09:40
Előzmény: #2250  Don_Quijote

2,3 millió ügyfele van az MBH-nak, akiknek, ha 1 %-a lehet NER-es oligarcha, az is túlbecsült. :) 
Magyar Péter jó-két éve még az MBH Felügyelő Bizottságának is tagja volt - mint NER-es. :) 
Egyetértek az "alulértékeléssel", de remélhetőleg az új kormány felállása után lassan beáll a megfelelő szintre. 
Sehmet
Sehmet péntek, 09:35
Előzmény: #2244  oldrider

Tavaly még csak az átváltott takarékbanki (volt takarékszövetkezeti) részvények voltak a BÉT-en, ami az összrészvény-állománynak 1,13 %-a volt. 
.
Most tudják, hogy kiket fog "elkapni" a vagyonvisszaszerzési hivatal, amelynek vezetője állítólag Lázár János közbeszerzésekért felelős helyettes államtitkára lesz? :) Balásy és néhány kishal akadhat fenn a hálón, de azoknak és cégeiknek nem hitele, hanem inkább betétjük/befektetésük lehetett az MBH-ban. Nagy halak nem gondolnám, hogy lesznek, ugyanis az új kormány csaknem egésze volt fideszes politikusokból áll. No, jó, Hegedüs Zsolt édesapja MIÉP-es volt, testvére pedig Mi Hazánk-os. :) Megjegyzem, jó-két éve Magyar Péter mér az MBH Felügyelő Bizottságának tagja volt. :) 
Uhura péntek, 05:36
Előzmény: #2252  Boavista
A.) Már akkor amikor bejelentették több elemző is finoman, burkoltan leírta , elmondta, hogy ez nem az amire sokan gondolnak
B.) Az egész alól killogót a lólább , hogy ez tőke és pénzkaszirozás semmilyen értelmes cél nem volt ami indokolta a kibocsátást. 
C.) Elnézést de fel kellene végre nőni lassan 40 éve volt kommunizmus, az államnak nem az a feladata. Hogy ajnározza a polgárpkat, és minden b..f.. lépés után kimentse a hüjéket. Hanem az, hogy jogállami keretek között biztosítsa az élethez és boldoguláshoz szükséges rendszer miközben megpróbálja egzisztenciálisan, kulturálisan összetartani a társadalmat. 
Ebbe ne mér bele, hogy az állam pénzén 10k nyi ember pszeudó veszteségét 9.x millió adójából vissza finanszirozza. Már elnézést. 
MésziStock
MésziStock péntek, 05:17
Előzmény: #2252  Boavista
Az ervelesed alapjan akkor, ha veszek valami szr reszvenyt es lefelezodik az arfolyama, akkor a kormanynak kellene rendberaknia az arfolyamot? Vicc... azt hittem a piac donti el, hogy mi mennyit er... de majd akkor irok nekik, hogy hol felezodott az arfolyam es legyenek kedvesek azokat a pozijainat kompenzalni... :-D
gemes.bp péntek, 05:16
2520 elérése után jött egy felpatt, utána araszolva lejjebb tegnap 2500-ig. Most hasonló folytatást várok, egy kis fel, és utána valószínűsítem a további lejtmenetet. - Erre gondoltam, mikor előzőleg írtam, hogy azon agyaljunk, h számszerűleg mi várható a rv árfolyammal. A beírtakat olvasva ez kimaradt mindenhonnan, pedig ez a legfontosabb része a mi szempontunkból.
Boavista csütörtök, 21:11
Rengeteg kis ember (nem befektetők) jegyeztek a felhajtás miatt. Ezért azt gondolom, hogy nem engedheti meg a regnáló kormány, hogy ennyi ember befektetése feleződjön, esetleg még rosszabb. Ezt rendbe kell tenni, és egy tulajdonos váltással letudni.Szerintem így is lesz.
oldrider csütörtök, 19:29
Előzmény: #2248  Peterbond
Így igaz! Csak annyit tennék hozzá, hogy fel kellene végre fogniuk azoknak, akik valószínűleg nagyobb pénzzel és jóhiszeműen vannak benne, hogy Magyarországon maffia kormány működött, a szervezett alvilágra jellemző módszerekkel. Ennek a felgöngyölítése, bizonyítása még ezután fog elkezdődni! Mint a polip csápjai, úgy szorítottak mindenkit akik az érdekeik ellen akár csak szót mertek emelni. Tudósok, tanárok, orvosok, színészek, művészek százai, volt bank elnök estek áldozatul és természetesen azok is akik befektettek a neres cégekbe és nem tudtak vagy nem akartak időben elmenrkülni, mert nem hittek vagy nem akartak hinni a valóságnak. Ez a bank nem fog jól kijönni ebből a történetből, de erre nekünk nincsen ráhatásunk.
Don_Quijote
Don_Quijote csütörtök, 19:02
Előzmény: #2248  Peterbond
Az nem volt probléma,amikor Magyar Peti a Diákhitel Központ vezetőjeként szerződött Balássyval milliàrdos értékben? Érdekes.
2500-ért bizony kurvára alulértékelt! Mert 2500 az nem egyenlő 5000 Ft-12000 Ft-al! Akkor tényleg túlértékelt volt.Itt persze egyesek szerint még 1000 Ft is sok érte,mert csak NER-es ügyfelei vannak a banknak,akik mind csődbe mennek.
Peterbond csütörtök, 18:15
Előzmény: #2247  gemes.bp
"Inkább a rv számszerű kilátásairól agyaljunk."
.
Minek. Vegyétek jó bank ez. Most hogy érinttette megint a 2510-et mindenki boldog. Sehmet is végre vehetet újra. Mások is beszálhattak. olcsó a bank. minden befektető hülye aki nem kapkodja most. kockázat. Á az nincs. Ez egy teljesen tökéletesen működő piaci alapú bank amiben semmi trükközés nincs, a piac csak ilyen hülye libsi aki politikai alapon kerüli ezt a remek nemzeti bankot.
Peterbond csütörtök, 18:12
Előzmény: #2240  Sehmet
"A nem teljesítő külön figyelendő, átlag alatti, kétes és rossz hitelekre már meg kellett képezni az értékvesztést"
.
Természetesen egy normálisan működő cégnél. Ahogy a pályázatoknál is egy normálisan működő hatóság nem adna 500 milliót egy 1 hónapos cégnek kulturális alapon és nullát egy 95 éve folyamatosan működő több 10.000 embert vonzó kultúrális programnak. Dehát ez magyarország volt ahol a politika mindent felülírt és eért szerződhetet a Balássy 6-szoros áron állami cégekkel. Ezért lehetet hogy minden nélkül kapott az MNB alapítvány egy gyors 70 milliárdos hitelt a MBH-tól ( és nem OTP, ERSTE vagy más banktól ) amikor likviditási problémája lett.
.
Nem véleten hogy amikor arról beszélünk a 4IG OPUS cégek hiteleivel gondok lehetnek nem az ERSTE, OTP, CIB, RAFI-t féltjük. Azok nem adtak ilyen kockázatos helyre mert a piaci folyamt az amit te írsz. Csak épp elég valószinű hogy semmit nem alkalmaztak ebből az MBH-nál mivel már maga a cég is azért lett létrehozva hogy a NER cégek bővülését finanszírozák bármi áron mégha azok irreálisak is. Ez addig működhetet amíg az állam bácsi tolta be a pénzt és töltötte a lyukakat.
gemes.bp csütörtök, 18:09
Inkább a rv számszerű kilátásairól agyaljunk
Peterbond csütörtök, 18:07
Előzmény: #2241  Sehmet
"Megnyugtatlak, neked semmilyen "valós elemzésed" nem volt, sem strukturális, sem technikai."
.
1. Nem csak nekem, másoknak is volt ezért írtam többes számban. Enyémtől sokkal jobbak is mert én csak laikus befektetőként nézegettem rá a bankra, nem valami elemzésként.
.
2. Ahhoz képest hogy te a részvényárfolyamokat 1 vs 1-ben hasonltottad össze és nem étetted a kapitalizáció fogalmát se ahhoz képest én EPS-t hoztam, bevétel/kiadás rátát és ROE mutatókat amikre egy szavad se volt. Nefélj emlékszem azokra a beszélgetésekre. 7000-es árfolyamnál levezettem neked hogy az MBH EPS alapon pl az akkori OTP értékelés szerint 4000 körül lenne nem 7000-nél. ÉS meg is indokoltam hogy miért lenne még az a szint is túl magas. Hogy szerintem miért nem az MBH az alulértékelt hanem pont az OTP és az MBH túlértékelt. Te akkor még a 12.000-es árfolyammal jöttél és a ( "ha a Gránit bank 13.000 akkor ennek is minimum ott kéne lennie" szöveget toltad Bármi elemzés nélkül csak ex has )
.
3. "hozzászólásaiból szemezgetve döntötted el, hogy éppen eladsz vagy veszel, ami a legrosszabb taktika."
.
Ezt a baromságot miből veszed. Hát pont hogy itt vitáztam veled hogy miért nincs igazd. A saját gondlataim nem mások HSZ-e alapján. Elhiheted hogy nem azért vettem anno ANY-t meg Telekomot meg a többit mert szépet mondtak róla az adott fórumban. Ha így lenne tele lennék NER szeméttel annyit hájpolták fel azokat. Ahogy ezt is.
MésziStock
MésziStock csütörtök, 17:53
Előzmény: #2243  Sehmet
Nem? Magyarorszag 2. legnagyobb bankja eseteben ez kifejezetten az pedig... az otp mai forgalmanak a 1,5%-at nem eri el... 
oldrider csütörtök, 17:36
Előzmény: #2240  Sehmet
Én nem értek annyira hozzá, de szerintem tavaly még nem tudhatták, hogy a hitelt felvevő ügyfeleik közül kiket, hányat fog majd elkapni a még csak idén megalakuló vagyon visszaszerzési hivatal. Kik fognak külföldre szökni, kiknek a vállalkozásai válnak fizetésképtelenné stb. Ezekkel szerintem még eddig idén sem kalkulálhattak. Ezek még csak majd eztán, lépésről- lépésre fognak kiderülni.
Sehmet
Sehmet csütörtök, 17:20
Azért a 180 milliós napi forgalom nem nevezhető rossznak. 
Don_Quijote
Don_Quijote csütörtök, 17:07
Záró:2560
Ha holnap nem folytatják a nap végi vételt,akkor csak szemfényvesztés volt ez a nullás záró.
Sehmet
Sehmet csütörtök, 16:58
Előzmény: #2229  Peterbond
Megnyugtatlak, neked semmilyen "valós elemzésed" nem volt, sem strukturális, sem technikai, hanem - ha jól értem - más hozzászólásaiból szemezgetve döntötted el, hogy éppen eladsz vagy veszel, ami a legrosszabb taktika. Jelentkezzék az, aki az én hozzászólásom alapján kereskedett! Biztosan nem lesz olyan! Már megint kamuzol! 

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek