Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Az MBH bank reszvenyenek neverteke 1000 forint. A kimasolt AI szoveg helyes. Ha meg ertened is akkor 2 perc alatt rajonnel hogy 322 milliardos jegyzett toke es 322 millio reszveny eseten ez 1000 forintos neverteket jelent. . Tehat a 2661 Ft nem a neverteke volt a reszvenynek. Hogy ez e a valos erteke? Jo kerdes. Az allam ennyiert adta el. Es azzal ervel hogy egy BIG4 ennyire ertekelte. Annyiban tenyleg alacsonynak tunik hogy 2024 es eredmenye reszvenyenkent 614 forint volt. Ez alapjan alig 4 feletti P/E adodna. . Viszont az is teny hogy fene tudja mennyi olyan NER es eldugott hitel van aminek a kesobbiekben veszelybe kerulhet visszafizetese. ( lasd pl MNB ugy ). Es ezek masszivan lehuzhatjak az eredmenyt. . Aki hisz abban hogy az MBH jol van menedzselve es nem egy Fidrszes homokozo a NER es cegek hitelekkel megtamogatasara az akar meg jegyezhet is. 4000 ig nem is rossz ar lenne. . Aki viszont most 5000 korul vesz azt nem ertem egyaltalan mit hisz. Se az allam se maga a bank nem ertekeli a ceget ilyen magasra ( egyik 2661 re, masik max 3800 ). Es 5000 nel majdnem 9 es P/E mellett az OTP szintjen lenne ertekelve. Pedig ez nem egy 10+ orszagban jelenlevu es 4 ben piacvezeto nemzetkozi bank akinek a nyeresegenek tobbsege kulfoldrol jon.
Hát.. igen.. ezért kell jól átgondolni a vásárlást...akik azt hiszik, hogy 5 perc alatt el tudják adni a jegyzést követően a max. 3848 Ft-ért vett részvényt PIACIN 5100 Ft-ért CSALÓDNI FOGNAK.....
Nem zárták le még,tehát van bőven még eladó részvény...a szolnoki jegyzőnek köszönöm, hogy beírt! Látva a részvény korábbi történéseit nem csodálkozom, hogy nincs túl nagy bizalom a részvény iránt!!!
Hogy "hogyan érdemes gondolkodni a részvényigénylésről"? Talán előbb azt tisztázva, miért adott át "piacilag" Nagy Márton 5% (16 126 481 darab) állami részvényt a banknak 2992 helyett 2611 Ft-ért.
Én szolnoki vagyok. Ma jegyeztem. Azt hiszem első lehettem, mert egy órát baszakodtak, voltak amit rosszul töltöttek ki, ismételni kellett, aztán egy főnöknő is előkerült, az is besegített.
Ennyi volt a névértéke pár éve, amikor a BÉT-re vitték. Egy részvény névértéke egy társaság alapításakor, vagy alaptőke
emelésekor a kibocsátott részvények értékét jelöli, tehát a társaság
mérlegében nyilvántartott jegyzett tőkét fejezi ki. Jelentősége a
későbbiekben annyi, hogy kiszámolható belőle a részvényes tulajdoni
hányada.
Azèrt ez az Opus hasonlat lehet , hogy nem hozza meg a kedvet. Emkèkszem 2017 vagy 18 ban 700-800 körül jól felhájpolták, kitömtek mindenkit akit lehetett aztán meg se állt 120-ig. Most 539. Totális bukás. Itt is próbálkoztak 6-8 ezerrel, a valós èrtèk inkább 3000 alatt lehet.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban