Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Én nem támadnám azért meg Észak-Koreát. Lehet, hogy gazdaságilag egy 0, de katonailag a világ egyik legjobban felfegyverzett állama és nem csak sokadik osztálybeli fegyvereik vannak...
Bocs de ezen felnevettem :). Mindent elmond az orosz eselyekrol ha mar ahogy mondod Eszak korea tamogatasara szorulnak. Belorusz meg okkal nem lepet be eddig a haboruba akkor sem amikor az oroszok sokkal jobban alltak. 1944 ben se csatlakozott senki mar a Nemetekhez. . Meg az oroszok se biznak a feherorosz sereg husegeben.
Folyamatosan érkezik az utánpótlás Észak-Koreából és valszeg Belarusz is belép a háborúba. Az orosz taktika most az lehet, hogy keleten lekötik az ukrán erőket, amíg északról egy átfogó támadást indítanak Kijev ellen...
Amúgy kherszon feladása és folyó mint természetes védvonal használata teljesen logikus és jó lépés az oroszoktól. Mondjuk kb annyira kényszerű és mint a kígyó szigeti kivonulás és annál jóval megkésettebb.
Megpróbálhatják ha fele annyi eszünk sincs mit eddig volt. Ugyan mivel fognak támadni? Már a keleti frontra is T60-asokat küldenek. Az északi részen is ki vannak építve a védelmek már ukrán oldalon és felkészülten várnk rájuk. Nem úgy mint a háború első hetében és akkor se sikerült az oroszoknak. Az orosz katonák felszerelése egyre pocsékabb, halottaik száma magasabb mit valaha és újoncokkal van tele a seregük míg az ukránoknál havonta 10.000-es létszám jön vissza a 6-8 hetes nyugati kiképzésből Nato felszereléssel. . Persze a végtelenségig ez nem mehet tovább de már most látszik hogy az oroszok nem győzik az anyagháborút nem hogy 1,5 év után ahogy kb becsülték az elemzők hanem már most a 9. hónapban de igazából már korábbtól.
És akkor emlékeztetés képpen. Placa 82 mondatai ( berlininek ): . ""Ui. Nekem irrevelans ez a kijelentes, de a ruszkik nem.fognak veszteni. Vinni fogjak a 4 megyet. De lenyegtelen. Mert addigra az EU gazdasaga, versenykepessege romokban lesz. Szoltam!!! De te inkabb hallgass!" . Én válaszom a témához: . "Az oroszok MÁR veszítettek. Ez kb annyira látszik mint 1943-ban hogy a japánok és Németország elvesztette a háborút. Itt már tényleg az a kérdés hogy lesz vége az egésznek nem az hogy végül ki fog nyerni. És ha már jósolgatunk teszek én is egy jóslatot. Tavasz végére Kherszon már Ukrán kézen lesz és a kérdés gyakorlatilag az lesz hogy MÉG orosz kézen lesz a Krím vagy sem akkor." . Úgy néz ki Kherszon nem hogy tavaszra hanem napokon belül ukrán kézen lesz mert az oroszok most jelentik be a kivonulást. . Csak mert 3 hónap múlva megint fogja mondani hogy ő mindent előre megmondot és úgy is lett. Januárra úgy látszik a szankciók mradni fognak. várom hogy romokban legyen az EU gazdaság addigra ahogy szintén jósolta. Van még 2 hónapja hozzá.
Törölt felhasználó2022. 11. 09. 15:15
Nocsak, a végén még betölti NG a contango-s rést 5-5,5 között. Nagy szeretettel várom, hátha felvesz majd egy alászúrás után a hátára.
Teljesen tanácstalan vagyok. Én a tegnap megtettem shortomat NDX-ben és tegnapelőtt egy tapogatózó VIX longot. VIX bármikor kirobbanhat. Szó szerint. NG is éppen akciós, mintha alátámasztani akarná az esést.
Itt már a gyanú is elég. Egy vékonyka sejtés és máris fityeszlincselőtombolda itt minden. Jönnek, mint a legyek. Kb. annyi ésszel is. Tisztelet a kivételnek.
Valamilyen felhasználást muszáj kitalálni, mégsem hirdethetik úgy, hogy a semmire sem jó, áramzabáló gépezet, Először na pénzt akarták helyettesíteni vele, de arra nagyon gyorsan rájöttek, hogy ha nagyon sokan használnák, a rendszer nem tudja kezelni, sok sok idő és pénzbe kerülne az átutalás. Akkor kerestek új szlogent, meg ábrázolást...arany érme formájába bujtatva a digitális jel lábnyomát. Aztán rájöttek, hogy pánik esetén ebből menekülnek a leghamarabb, így tényleg menekülő eszköznek nevezhető. Ráadásul ezernyi coiner csinálja a reklámot, a neten megjelenő csodás meggazdagodásukkal dicsekedve. Több ezer cég rárepült ennek a kiaknázására, a coinbáróknak meg nagyon sok pénzük van a lobbitevékenységre. Számtalan politikust vettek meg a semmiből jött vagyonukkal, de az is látszik, hogy az amúgy veszteséges cégek mennyit költenek reklámra. Persze a bankok sem akarnak kimaradni egy kis zsebpénzből, így szinte mindenki beállt meglovagolni ezt a mániát. Nem kell óriási beruházás, egy két emberke elirányítja a coin részlegüket.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen