Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 19. 11:14
Előzmény: #81516  Phylaxa
Vagyok annyira liberális amikor elfogadom azt, hogy ígéret és ígérgetés ügyében mindenki azt gondol, amit akar.
Én akkor ábrándultam ki a fideszből, amikor kifosztotta a nyugdíjpénztárakat. Azóta nem szavaztam a fideszre, de kínomban mindig szavaztam valakire.
Nem ábrándultam bele másik pártba, különösen az mszmp-mszp-dk vonalba nem. Ennek családi oka az, hogy a kommunisták elvették nagyszüleim földecskéit, amikor én még nem is éltem.
A kommunistáknak kezdetben földosztással kezdték (mások földjeinek osztogatással), de végül nekik is csak tulajdonuktól megfosztott, kiszolgáltatott, engedelmes alattvalók kellettek.
A nyugdíjpénztárak megvédését nem boldogan éltem volna meg, hanem természetesnek tartottam volna. A kifosztásuk után végleg elfordultam a fidesztől. 
Tényleg sokkal nagyobb problémát kaptam a nyakamba. Mégpedig azt, hogy az óellenzék Gyurcsányékkal akarta leváltani a fideszt, ami ellen sokat ágáltam itt a fórumon. De néhány kétharmados vereség után ez is megoldódott és végre ezt is megélhettem. 
Most nem az én bajom az, ha a bukott kormányoldal Orbánnal akar visszakerülni a hatalomba. Orbán elutasítottsága jóval nagyobb a támogatottságánál és elutasítottsága (elutasítottságának mozgóátlaga) hosszabb távon csak nőni fog.
Orbán és a fidesz feje fölött most is ott lebeg az, hogy a tisza kétharmaddal bármikor beírhatja az alkotmányba, hogy valaki csak kétszer lehet miniszterelnök. 
Murdoch 2026. 04. 19. 11:09
Előzmény: #81518  Shortelek
Szokásos ukrán csodafegyver mesék. Amijük van, az átcimkézett német, angol stb. cucc. Meg aztán gondolom megint űrbéli lopás lesz a háttérben, ha már firepoint. 
https://kyivindependent.com/exclusive-maker-of-ukraines-prized-flamingo-cruise-missile-facing-corruption-probe/
Shortelek 2026. 04. 19. 06:45
https://www.portfolio.hu/global/20260418/lekoppinthatja-ukrajna-oroszorszag-rettegett-kinzsal-raketajat-ez-lehet-az-orosz-legvedelem-remalma-831436
Na térjünk vissza a topik eredeti témájához, ez is nagyon jó hîr az ukiknak, rossz hír a muszkáknak na meg az itteni muszka triolloknak.
babo-lapat 2026. 04. 18. 19:14
Előzmény: #81516  Phylaxa
ha gyurcsányt elszámoltatja akkor milyen gazdaság dőlt volna be? :) ez volt az egyik igéret
Phylaxa 2026. 04. 18. 18:11
Előzmény: #81514  Dehogynincs
A választási ígéretet igérgetésnek tartom. A győztes akkor csinálja jól, ha akármit is igért, azt teszi, ami működik és megoldja az aktuális problémát. Ha  betartja az igéretét és bedől az, ami az egész társadalmat érinti, akkor bukik (ami persze kevésbé fájó, mint az amit csinált.)

Tehát te nem lettél volna boldog, ha betartja az igéretét.  Nem utáltad volna meg, de sokkal nagyobb problémát kaptál volna a nyakadba. A kérdés az, hogy akkor mi mondanál. De nyilván ez a mi lett volna, ha kategória.
Phylaxa 2026. 04. 18. 18:02
Előzmény: #81513  Phylaxa
De még egyszer a másik irányba sem volt jó, hiszen milyen dolog az, hogy ha ezentúl a 25%-ot máshova fizeted, akkor elveszted az eddig összegyűjtött pénzedet 25%-át. Ez így soha nem működne és nem is tiszta. De ha állami nyugdíjpénztárat akarsz buktatni, arra tökéletes.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 18. 17:57
Előzmény: #81513  Phylaxa
Két kérdést tettem föl. Kérdőjelet tettem a végükre.
Egyikre sem válaszoltál.
A választási ígéret megszegéséhez sem fűztél megjegyzést.
Nem arról volt szó, hogy mit vársz az önként visszalépőktől, hanem az, hogy aki nem akart visszalépni, azt áttuszkolták-átfenyegették az állami rendszerbe, amiben 3/4-részben amúgy is kötelezően(!) benne volt.

Phylaxa 2026. 04. 18. 17:47
Előzmény: #81512  Dehogynincs
Ha bármikor vissza akarsz lépni az állami nyugdíjrendszerbe, akkor ha nem fizetted úgy mint aki maradt, akkor fizesd be a különbözetet, a fennmaradó összeg a tiéd. Ez az én elképzelésem. Ez tiszta. Nem köthet bele senki. A hülyeség az volt, hogy ha átlép valaki (sőt állítólag kötelező is volt valakiknek), akkor nem kell annyit fizetni, majd kevesebbet kap, ha nyugdíjas lesz. Na ez egy nagy ökörség. Egy felosztó kirovó rendszerben csak teljes jogú tagok legyenek. Ne keverjük azzal, hogy amennyit befizetsz, azzal arányosan kapsz majd. Összedőlne az egész. Ne felejtsd el, hogy az állam e szerepe biztonsági cucc. Ha minden beborulna az államnak akkor is fizetnie kellene. A többi pénztárnak nincs meg ez a kötelezettsége. Nekik ez csak pénz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 18. 17:17
Előzmény: #81510  Phylaxa
Olyan polgárokkal vágtunk bele 1990-ben a (z elfuserált) rendszerváltásnak, hogy mindenkinek volt félretehető pénze?
Ha egy kicsit gondolkodsz, akkor ki tudsz-e találni kifosztás nélküli visszatérést az állami rendszerbe?
- önkéntes visszalépés, magánpénztári vagyon átvitele az önkéntes pénztárba.
#81486 A nyugdíjpénztárak megvédése a fidesz választási igérete volt.
Egyáltalán nem volt teljesen hibás konstrukció, de egy párt ígérheti hibás konstrukció fenntartását és egy választó szavazhat hibás konstrukció fenntartására.
gazmber 2026. 04. 18. 17:06
Előzmény: #81497  wgl
tán abból vették vissza a muszka 'barátoktól'(csak még lehet nem volt publikus?) - gondolom - a jóárasított MOL részvényeket (1jó bussiness)... (az nem eltőzsdézés volt - cseppet sem-- aminek az ára ráadásul lement tán ~6e-ről 3eFt-ra?)  majd most kegyesen odaadták ~2éve a bindzsi alapítványi kegyenceknek...? szvsz
Phylaxa 2026. 04. 18. 17:05
Előzmény: #81507  Dehogynincs
Már az elképzelés is Hamis, akármikor is találnak ki ilyet.

Van az állami nyugdíjpénztár. Ha valakinek ez nem elég, vagy nem bízik benne, akkor fizessen pluszban be egy másik nyugdíjpénztárba (lehet vállalati is), amelyikben megbízik. Vagyis fizesse a kettőt. Nem kell kavarni őket. Főleg nem hozunk olyan döntéseket, hogy mától töröljük akármi miatt az eddig befizetett összegnek az akárhány százalékát. Ne már, hogy bárki ilyenbe kényszerítsen. Szarul csinálták, ennyi.
gazmber 2026. 04. 18. 16:58
Előzmény: #81502  SBob

az ilyen hosszabbtávú befektetések hozamát elemezni rövidtávon csalóka lehet... főleg egy hitelválság vagy egy kósa-féle államcsőddel riogatás után... ill. az se tesz jót a benne foglalt instrumentumok árazásának, ha a befektetők tudják, hogy állambácsi ki fogja dobatni ezeket cuccokat az mnypk-ből... de sebaj mert így a közelállók óccsóbban bevásárolhattak...(?)
és a mostani 4ig, opus, stb. tulajok jó döntést hoztak(?), az ezekbe történt befektetéssel ? 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 18. 14:38
Előzmény: #81482  wgl
Az NN-nél ügynök voltál?
A 3000 milliárdos duplázást nem értem.
A járulékot a munkavállalók fizették. Amíg pénztártag volt addig 75-25% arányban az államiba és magánba, előtte és utána pedig 100%-ban az államiba.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 18. 14:21
Előzmény: #81506  Phylaxa
Az államnak az a köze a magánnyugdíjpénztárhoz, hogy ő hozta létre őket és ő foszotta ki őket.
Ne keverd össze a hármat! Az első pillér az állami felosztó-kirovó rendszer, a második pillér a magánnyugdíjpénztár (már ami megmaradt belőle), a harmadik pedig az önkéntes nyugdíjpénztár.
Phylaxa 2026. 04. 18. 13:33
Előzmény: #81477  wgl
Mi köze az államnak a magánnyugdíjpénztárhoz? Senki sem fékez senkit abban, hogy magánnyugdíj pénztárba fizessen. Téged megakadályozott valaki? Ma is bátran elkezdheted, ne keverd a kettőt.
SBob 2026. 04. 18. 10:53
Előzmény: #81504  csendben
nyilván mindenki értette, aki értelmezi is a hozzászólásokat javítás nélkül is, de muszáj volt kijavítani, mert pl. dehogynincs ezen az elíráson "bizonyítékként" rugózna és véres kardként mutatná fel évekig. És ezzel meg is győzné magát a tévedhetetlenségéről megint. :)
csendben 2026. 04. 18. 10:47
Előzmény: #81503  SBob
:-)
SBob 2026. 04. 18. 10:46
Előzmény: #81502  SBob
természetesen nem 76, hanem 76 ezer Ft-ra gondoltam
SBob 2026. 04. 18. 10:45
Előzmény: #81501  csendben
éppen erről is beszéltem. Félmillió embernek a 13 év alatti hozama még az inflációt sem tudta elérni, magyarul kevesebbet ért a pénze, mint amennyit befizetett. A kifizetett reálhozam pedig nevetségesen alacsonyra jött ki. Többek között ezért is kellett ezt a formát beszántani. ( az sem lett volna ördögtől való egyébként a szolidaritás jegyében, hogy azoknak, akiknek kevesebbet mutatott a számlája, mint a befizetett reálérték, annak nem az állam pótolta volna vissza, hanem a többiek 76 Ft-os reálhozamából fedezte volna ezt a hiányt. Már nem sokat számított volna, ha picivel kevesebb lett volna az összeg, egy egyébként is nevetségesen pici összegnél. Én egy motoros kesztyűt vettem a "hozamból" ha jól emlékszem.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek