Így is van, első, hogy európai érdekszférába vonjuk a megmaradt területet és falat húzzunk a ruszkik felé. El kell őket szigetelni Európától, aztán terjeszkedhetnek a Himalája felé 😅
Nagy baj van. Szerintem már egy Lehman Brothers szintű szereplő is bajban lehet...sejtem is hol a gubanc.. Most havi 40 mrd újra kezdődött a QE és ott van a vámok okozta infláció.Ketto együtt sok lesz, de nem érdekli a FED ez most........ Amibe mindenki téved a fórumon és jól is látod itt már felesleges vitatkozni. Már nem a FED irányít és hamarosan az EKB se fog. Miért nem a FED irányít? Mert már a tulèlesre hajt és tüzet olt a a globális pénzügyi rendszerben .Most sokan azt hiszik megfogja a FED a rövid hozamgörbet és a problema eltolva . De én tudom mi lesz. FIRE re kerestem magam pedig csak játszó pénzt tettem fel a anno a tőzsdére és a java a történéseknek csak most jön ;) Nyugatnak vége. Az áru és a nyersanyag lesz az új Bretton Woods alapja. Termelő Kelet nem látja el tovább a fogyasztó hitelrendszerre epulo és hitelben fuldokló Nyugatot. Hatalmas feszültségek vannak a tőkepiacon .. ASR nek majdnem beírtam mi lesz a következő lépése a FED nek tavasszal, a 25 bp kamatvágás és ami a lényeg a Powell által nem QE nek nevezett ,de valójában elindított QE után . És pont akkor, előtte beszólt G.ldstein , aki azt irta anno a fórumon kb 3 hónapja , hogy "magyar hordák jelentek meg a Brüsszeli lakásával szembe, egész furgonnal valami homlokzat felújításra és "élvezzte "az ízes beszédet ... Erre inkább nem mondtam semmit , de Te viszont írtad, válasznak hogy mondtad "gondolod mèg biztos köpött is egyet........":) És ő meg legalább ,nem szemelyeskedik durván egyáltalán ,na most képzeld el a többit , na azok a kemények.. ..... ((FF topikban sok sikert a TA alapú kereskedèshez.:;) Szerintem az már egyáltalán nem működik ,mert Új világ van új rendszerek , és új törvények alakultak ki) Amúgy tényleg szó szerint mindent, de mindent , megjegyzek amit elolvasok ,sajnos, mèg az ilyeneket is:),most gondold el !:)) és a szemelyeskedesseket is ,és már nem sok ember maradt , akivel meg akarnám osztani a gondolataimat itt, pedig MMT, QE, MBS repo ügyletek , FED és EKB lépései, most a Boj lépései mutatják a jövőt nekem. Megmondtam lassan pont 4 éve hogy az új két pólusú világrend és a dedollarizacio és a Petro jüan (Kína -Orosz ), események és előzmények , manifesztacioja az orosz ukrán háború és annak az előzményei ...új világ jön.... Hát ami mocskolodast kaptam az FF topikba azt látod kellett volna 3 éve es 9 honapja :)) Na hat azota kb minden bejött amit leírtam , kivéve ,hogy hazai lakásárak nem nőnek tovább 22 vége után. Hát tévedtem , de a kormány intézkedéseit nem ( A Marcièt ),mindig értem logikusan. Lobogó tűzre , nem feltetlenul kell még kerozint locsolni, azaz high press economy ,mert mikor ki alszik a tűz akkor pont lehet nem lesz kerozin.... De hát nem gondolkodunk egyformán.... De a többi bejött.:)) Na mindegy . Szóval leirnam a gondolataimat , hogy mi lesz a globális gazdaságban , és a tőkepiacon ,a jövőben és tuti hogy bejön. De a sok szemelyeskedonek meg segítsen az, akinek két anyja van. :) Ha lenne egy zárt csoport ,oda beírnam mondjuk Neked,meg van pár ember aki nem a hazai politikán nezi a global világ , makrogazdasági, és geopolitikai történéseit ....Hanem segítünk egymást,magunk javáraért ,de itt a politikai trollok szetvagnak azonnal. És csak a felesleges zaj lenne , engem könnyen el lehet téríteni,a ,heves természetem miatt...és a végén csak felhizom magam. Hát mindegy....ez van.
"A kubai válságról mégegyszer: az ha Kubában elkezdődik a rakéták telepítése nem az a fázis, mint ami a háború előtt volt. Ukrajnában nem kezdődtek el a NATOi rakéták telepítése, nem volt Ukrajna a NATO tagja, nem kezdődtek el a felvételi szakaszok, meg se volt híva NATO tagnak. Aki meg még mindig nem érti, mi a két szitu között a különbség, az totál hülye." Gondolom az ilyen geopolitikai géniuszok szerint az oroszoknak illett volna illedelmesen megvárniuk, hogy Ukrajna belépjen a NATO-ba és elkezdjék az atomfegyverek telepítését. 😂
"Aztán irany, vissza a Francia riveierara és Monacoba, etc...." Mint helyben lakó, meg tudom erősíteni. Amikor felállított galléros gombos pólóval látunk embereket a kikötő környékén vonulni, rögtön tudjuk, hogy ukránok. És mindig igazunk van.
"Mi a véleményed a FED 25 bázispont os kamat csökkenésérol. Mit értelme van azzal egyidoben QE ujrainditasanak rögtön szinte QT befejezése után. Hol látod a stresszt, avagy mi okon tette ezt. Mi a véleményed az MBS ekrol. Es ezeknek a vásárlások repo ügyletnek, likviditas növelésnek vagy minek minosul valójában? vagy vásárlásnak.? Továbbá milyen hatása lesz ennek a fenti folyamatoknak a jövőben az USA és a globális gazdasagrá a, a commodity részre, NDX re és SP 500 rá és dollár hegemoniajara, a CBCD re és Kína és India gazdasági kulpolitikajara és monetáris politikájára? És jegybanki tartalék portfoliojara nézve?? ." Én ezeket a kérdéseket magamnak már egytől egyig megválaszoltam, de szerintem még a Financial Forecast topicban sem érdekes, tekintettel arra, hogy alig akad intelligens és gazdaságilag is magasan képzett hozzászóló. Akkor meg minek? Számomra viszont fontos a téma, mert most strukturálom át a FIRE-alapomat.
Ja, halottam én is a Kárpátaljai itt élő, ismeroseimtol hogy a egyes ismerőseik akik már évek óta Németországban, Hollandiában élő, és dolgozó emberek valami nagyon harciasak a Facebookon, de 6 lóval se lehetne athuzni Őket Záhony határon hol mar várna rájuk a TCK. Érdekes...... Ennek biztos megvan a maga fura pszihologiaja....
"Azt a statisztikát hiszem el amit én hamístottam " W.C. 😉 Szóval ez kamu . Ukránok látják mi van. Nem azt mondom 2022 ben meg vagy volt romantikus támogatás, de már nem. Már az egyszerűbb Ukrán is tudja hogy, a fia, unokája és dedunokaja is jobbágyként törleszti ahaborus adósságot, miközben a" kivalasztottak" úgymond a politikai és gazdasági elit euró miliardosokent luxusban élnek, és néha hazaneznek, rendesen dolgoznak e a jobbágyok a több 10.000 hektáros foldjeiken és uzemeikben. Aztán irany, vissza a Francia riveierara és Monacoba, etc....
Sőt a külföldre ment ukránok támogatják leginkább,mert így nem kell hazamenniük és eltartja őket a befogadó ország, ha lesz népszavazás ők tuti arra szavaznak, hogy folytatódjon a háború, tisztelet a kivételnek aki hazaszeretne menni és ujjá építene az országát.
azért kiváncsi leszek mikor szétlövik a portfoliot is ki fogja leirni hogy tűz alatt a portfolio.és a többi szennyes ujság és hircsatorna propagandagépezett ország és emberiség-szóval igen undorito amit csinál itt mindenki.
szivesen utalhatnánk, pl. arra, hogy tegyék rendbe és nyissák ki lipótot, mert mintha túl sokan kószálnának szabadon olyanok akik ott szakértő ellátást kaphatnának és remélhetően kevesebb politikai, társadalmi kútmérgezésre kerülne sor...félő ugyanakkor, hogy oda is szivárognának olyan ápoló személyek melyek most jobb-hiján a bindzsi 'gyermekvédelemben' tömörülnek ...?☺ szvsz
vmi fura hasadt elmék gyülekezete lehetnek ezek a muszkasimogatók... egyik érvelésükkel megkérdőjelezik az ukrán identitást, megfojtanák Őket egy kanál vizben, aztán azért 'aggódnak', hogy szegényeket 'kényszersorozzák' és erőnek-erejével a vágóhídra viszik és mind halomra pusztulnak.. persze értjük...pityunnak úgy kellett volna, egy ~2hetes gyors 'hatalomváltással' ukrajna, hogy ott megmaradjon a '~muszkává' nevelhető és a működő ipari és mezőgazdasági (hadi!?) ~'kényszermunkára' fogható népesség... akikkel + a belorusszal ~évtized múlva hadi és gazdasági 'kegyelemdöfést' adhattak volna trumpli segédletével az eu-nak... erre (és a vszeg beígért kárpátaljára is?) fenhette a kést (v.baltát?) bindzsizé is ?? de a folyamatok nem alakultak ilyen ideálisan és most nem tudják mi van ?? szvsz
Valami furcsa oknál fogva a külföldre szökött ukránok is támogatják az otthon maradottak háborúját. Mint az itteni fotelharcosok. Messziről könnyű, a mínuszban állni a lövészárokban, azt inkább mellőznék :)
OROSZ-UKRÁN háború