Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SBob 2025. 10. 17. 09:10
Előzmény: #75358  Fsociety
miért lenne nekem Murdoch "kollega"-m. Nem is ismerem. Írásaiban - amennyire visszaemlékszem - nem szokta a másikat olyan éles jelzőkkel illetni, mint pl. te. De mitől is lenne kollégám? Ezt is te aggatod rám, mint a megszámlálhatatlan degradáló jelzőt emberekre. A kettős mércére térve, te tiltakoztál már MP bennfentes kereskedése miatt, ha erre szólítassz fel Trump kapcsán? Tudom, előbbi meg sem történt, az is csak "propaganda". De a kitiltásaid száma miatt is eltűnődhetnél azon, hogy esetleg benned is lehet némi hiba. Picit le kéne nyugodni és talán az életed is jobbra fordulna, mert a sok düh megmérgezi az ember életét.
Fsociety
Fsociety 2025. 10. 17. 08:49
Előzmény: #75356  SBob
Mindig is erdekloldve figyeltem azt,amikor szepen mukodik a kettos merce. A kamuhiresztelessel ellentetben en kb iden marciusban neztem bele ebbe a topicba,es nem harom eve vagyok itt,es elborzasztott a netto gyulolkodes,azt hittem,valami FSZB gyulesen vagyok.. Mivel van ellentetes allaspontom,ezert hangot adtam neki..a csoport hangveteleert lehet h nem engem kell felelosse tenni( a kb masodik normalis hangvetelu kommentem.utan Murdoch kollegad leplezetlenul szolitott fel takarodasra,mert nem az oroszokat szoptam) hanem elgondolkodni egy ket dolgon inkabb,hogy miert is van ez igy. Persze ha neked igy egyszerubb bedolgozni,akkor hajra,mindenki a sajat buborekaban el. 
SBob 2025. 10. 17. 08:47
Előzmény: #75355  andras-80
:))) "ruszkinyalonc". Szép jelző ez is. Arról szólnak a hírek, hogy ma lesz a Trump-Zelenszkij tárgyalás. Várhatóan két héten belül pedig a Trump-Putyin (esetleg Trump-Putyin-Zelenszkij) tárgyalás. Ezek jó hírek azoknak, akik a konfliktus lezárásában reménykednek. Mert konfliktusokat csak tárgyalások útján lehet lezárni, vagy marad az örök harag. Örülni kellene annak, ha beszélnek a megoldásról a felek, nem pedig reménykedni abban, hogy nem sikerül.
SBob 2025. 10. 17. 08:40
Előzmény: #75353  Fsociety
nyilvánvaló, hogy nem csupán te vagy, aki tele torokból gyűlölködik folyamatosan. Azért írtam, hogy te vagy az egyik legfőbb, mert az utolsó lapon te voltál az "orkozás"-ban, a "vajdázásban" a legaktívabb. Néha olvasok csak bele a topicba, mert nagyon mérgező ez a szintű gyűlölködés. Sajnos nem érvek vannak, csak álláspontok. Érvek szintjén olyan ritkán létezik, hogy egyiknek, vagy másiknak csak igaza van. Itt ilyen nincs. Az általad használt jelzők pedig elfogadhatatlanok, ha az értelmes emberek szintjén képzeljük el a diskurzust.
andras-80 2025. 10. 17. 08:33
Ide szorultak vissza a ruszkinyaloncok, mert itt nincs topikgazda. Máshol nem tudják terjeszteni a propagandájukat.
SBob 2025. 10. 17. 08:29
:)) most értettem meg, amit korábban írtál a "bennfentes kereskedő zseni" -ről. Nem értettem, mert azt hittem, hogy Magyar Péterre gondoltál írásodban és ez sehogy sem passzolt. Most már látom, hogy a  "bennfentes Kereskedő zseni" alatt nem MP-re gondoltál, hanem Trumpra.
Fsociety
Fsociety 2025. 10. 17. 08:26
Előzmény: #75351  SBob
Nyilvan en,ki mas..az hogy ez a topic egy kb szeljobber topic es netto orosz propaganda, daraljunk le minden ukrant,meg a tobbi,az pont nem szurja szemed...ha mar a szalkat emlegetted nagyon bolcsen.  Ha mindenki tudna,h a haboru uzlet,akkor nem emlegetne veres penzt valaki akkor,ha nem a ruszkik zsebere megy a buli,es erosen tiltakozna mondjuk Trump bennfentes kereskedesei miatt. De persze,tokre igazad van 🥱 
SBob 2025. 10. 17. 08:20
Előzmény: #75351  SBob
"Más szemében meglátja a szálkát, magáéban a gerendát sem veszi észre", tartja a közmondás.
SBob 2025. 10. 17. 08:16
Előzmény: #75347  Fsociety
:)) " A háború érdek ésüzlet"  , írod. Ez egy igazán nagy bölcsesség, ezt nyilvánvalóan csupán te érted. Igazából ezt mindenki tudja, még egy gyerek is.  Érdekes írás annak tükrében, hogy te vagy itt az egyik legjelesebb gyűlölködő.  :)) 
Fsociety
Fsociety 2025. 10. 17. 08:15
Előzmény: #75349  Shortelek
Vicces akkor bekerol beszelni,amikor te vagy az aggresszor. Ruszkik is mar picsognak,hogy ok aztan marhara beket akartak eddig is,de azert jol esett a haboru,na..a bekenek ara van,es itt is lesz,Trumpot a biznisz erdekli,amugy is csak egy hasznos idiota,Putyler meg eljatsza a "nem tehettem mast", aztan kozben a valosag kicsit mas. Persze itt most megy az oromkodes a ruszki fanoknal,de ennek a sztorinak messze nem itt lesz vege,hogy ezek kotnek valami semmit sem ero kamubeket,ami az orkoknak eddig sem jelentett semmit,es ezutan sem fog. 
Shortelek 2025. 10. 17. 07:10
Látom beindúlt a felszooás putyler mellett a tramplinál és orbánnál is. Orbán annyit se számit a világpolitiában mint egy légypiszok, igazából akkor tudna felmutatni valamit, ha putylert kiadná a nemzetközi tõrvényszéknek, de ezt biztosan nem merné meglêpni a kisfing. Kárpátalját vissza, ugyan már, minek a nyakunkba egy mégnagyobb gazdasági, politikai probléma, ne reménykedjetek a békében se, ez csak kamu amit putyler el akar adni tramplinak, nem fog lemondani ukrajna megszetzésérôl, meg aztán mit számít egy ork szava, az írást is simán átlépi, akkor örüljetek ha orbán végre megbukik és oda kerül ahová caló, a börtönbe, külõnben lehet szâmítani egy nagyobb diktatúrára
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 17. 07:01
Orbán: (a tervezett budapesti Trump-Putyin találkozó) újabb   nagyszerű esély a békére.
________ újabb (!)  ________
Az előző nagyszerű esély a békére Alaszkában volt két hónappal ezelőtt, de még egy tűzszünetig sem jutottak el, ráadásul még a delegációk közös ebédje is elmaradt.
Geopolitikai lámaként továbbra is a háború eszkalációját várom. A harcoló felek egyre elkeseredettebben (vagy kedvvel) fogják támadni egymás energetikai létesítményeit.
Fsociety
Fsociety 2025. 10. 17. 00:59
Előzmény: #75346  Kapzsidözsi
Ja,nyilván. A kedvencem a globális háttérhatalmak..azon szoktam nagyokat kacagni...azok aztán az igazán rosszak,de majd a bennfentes kereskedő zseni jól megregulázza őket szerencsére. Mert ez természetesen úgy működik, hogy az USA elnökjelöltjei mögött semmi lobbytevékenység nincsen(kivéve a demokraták mögött,mert ők gecik,és különben is...), ők puszta szívjóságból indulnak el választáson a családi ezüstüt eladva, és kampányra költve. Ejj,bazzeg...ja,hát vannak itt bajok fejekben a realitás kapcsán,dehát mindenkinek a maga valósága a valóság..talán a svájci hegyi levegő teszi,fene tudja...mondjuk én a trump kamuvámjain is egész jól kerestem,és az úgynevezett béke/nem-béke is kecsegtet ezzel-azzal,csakhát pont leszarom az ideológiát,amiből itt aztán ömlik ám rendesen,megjegyzem,feleslegesen. A háború érdek ésüzlet,aki ezt nem érti, annak marad a gyűlölködés szintje(főleg,ha csóró),ami hát ugye egyben a saját értelmi szintje is,ha beismeri,ha nem. 
Kapzsidözsi 2025. 10. 17. 00:47
Előzmény: #75342  Fsociety
"kognitiv disszonancia " a kulcsszó. -- Kellemetlen szembenézés a saját hibáikkal, és hitbeli tévedéseikkel. Szépen leírja a pszichológia. Nagyon hangsúlyos emberi viselkedésforma, a torzítások egyik okozója ---- Ebben az esetben, aki gyerekkora óta megkapta a vallási-jobbos neveltetést, aztán felnőttkorában végig Fidesz szavazó volt, amúgy részben - sikeresnek is érezte magát a Fidesz alatt, az már annyira magáévá tette ezt a komplett hitvilágot, hogy "Nyugat az rossz" , "zsidók a háttérben" , "szegény oroszok" meg hasonlók hogy ebből nem nagyon tud szabadulni... mert akkor be kellene vallania a saját tévedéseit. Inkább még mélyebre mennek. Kevés kivétellel... ... Totál feleslegesen érvelsz. Ő a buborékjában...
Fsociety
Fsociety 2025. 10. 17. 00:19
Előzmény: #75344  Zedisdead
Jaja,itthon meg dúl a szeretet,az ÁVH is csak egy áthallás (Általános Vígadalmi Hivatal)és amíg a vajda mellett trumpli meg a tömeggyilkos kampányol ,addig a másik oldalon ha eltüsszentni magát valaki,Lánczi már csahol is, hogy kérem,ez így hazaárulás, és beleavatkozás a választásokba. Figyelek rád,persze...közben jókat röhögök rajtad. 
Zedisdead 2025. 10. 17. 00:13
Előzmény: #75342  Fsociety
Ezek tények ember. Nem hallottad, hogy Z éppen most fosztotta meg állampolgárságától Odessza polgármesterét? NEm hallottad, hogy Porosenkó ellen hazaárulási per van, mert szenet vett az oroszoktól? Nem hallottad, hogy Ukrajnában pártokat, TVket, egyházakat tiltottak be? Minek irogatsz egy ilyen topikba, ha ennyit sem tudsz? A műanyag kerekasztalnál a helyed a sarki bisztróban, ott vevők az ilyen nagy okosságokra, mint amit itt felböfögsz.
Zedisdead 2025. 10. 17. 00:11
Előzmény: #75337  Placi82
Én a másik utat is elképzelhetőnek látom. Pont azért hajtja Trump a békét, hogy Kina ellen valamit fel tudjon mutatni.
Kina, Oroszo. India rohadt erősek együtt. Kiröhögik Trump vámjait. Trump ha Kinával dülőre akar jutni le kell választania róluk Oroszországot. Erre csak egy lehetőség van, ha visszaengedi az oroszokat a nyugati gazdasági rendszerbe. Ehhez viszont béke kell. Nem tűzszünet, béke. Az EU ezt rohadtul nem akarja, ők a végtelenségig akarják játszani a háborúsdit az oroszok ellen, mert a rothadó EUs ancien regimenek kb ez az egyetlen legitmitása maradt az oroszokkal riogatás. UKban a reform párt jelenleg úgy áll, ha választás lenne, abszolút többségük lenne. Froban is érik Le Penék áttörése. Sok a néger, sok az arab, az ipar haldoklik mindenhol, a közbiztonság romlik. Beérik az évtizedes libsi ámokfutás gyümölcse.
A mesterségesen kialakitott közvélemény a kamu témáival: Ukrajna, klima, gender, metoo leszerepel. Az emberek eltűrték a sok faszságot, amig ment a szekér, de a szekér egyre kevésbé megy. Az EU vizfejnek buknia kell!
Fsociety
Fsociety 2025. 10. 17. 00:06
Előzmény: #75341  Zedisdead
 Tiltsa be az ellenzéket, fossza meg állampolgárságuktól a kihiviót meg perelje be őket hazáárulásért. Amolyan igazi liberális demokrata módra.
___
Hát ez valahonnan azért részben ismerős....vegyük el a mentelmi jogát,ÁVH,hazaárulók,lippsik,poloskák...amolyan igazi diktatórikus módi: érdekes, hogy az emberek milyen szépen járnak az önbecsapás útján,csak hogy leigazolják a saját valóságukat valahogyan, hogy a nyominger kis életük elviselhetőbb legyen :)
Zedisdead 2025. 10. 17. 00:02
Előzmény: #75340  Zedisdead
De tényleg mit képzel a kis majom Zelenszki, az USA menjen atomháborúba miatta, mert ő nem hajlandó kiüriteni egy pár porfészket Szlavjanszk, Kramatorszk, Dobropilja, Liman. Kb ennyi maradt Donyeckből ukrán kézen. Ezért legyen III vh. Nagy lófaszt a seggébe. Kushadjon le, készüljön tovább a választásokra. Tiltsa be az ellenzéket, fossza meg állampolgárságuktól a kihiviót meg perelje be őket hazáárulásért. Amolyan igazi liberális demokrata módra.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek