Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 10. 15. 09:46
Előzmény: #75253  Shortelek
A Lómaiaktól tekintsünk el, de amúgy a kalandozó magyarjaid is elvoltak egy darabig a Krím-félszigeten, már több mint egy évezrede, akár érezhetjük egy kicsit a miénknek is...
Murdoch 2025. 10. 15. 09:38
Előzmény: #75257  Dehogynincs
Az már kizárt dolog. Olyan nincs, hogy egy nyerésre álló atomhatalom, nyilvánvalóan nagy veszteségekkel otthon előadja, hogy jobb lesz így, spongyát rá. Krím amúgy is totál oroszlakta terület volt, nem az ukránoknak kell, hanem a nyugati érdekeknek. És amúgy most már nem + 4 megyéről van szó, hanem 8-ról, de mindegy, Zsé nem fog egyezkedni, azt már tudjuk. 
Európának meg ki kell egyeznie az oroszokkal, különben még nagyobb lejtőre kerül. De ez csak akkor fog menni, ha a háborúpárti globalistákat ki lehet szorítani az ukrán projektjükből. Szibériát szintén felejtsd el, nem is értem, azért ne keverd össze a 19. századot a nukleáris hadviseléssel. Kína be sem teheti a lábát. Amúgy is szüksége van az oroszokra, minden tekintetben. Ezért küzd Trump a dologgal, mert az évszázad bakija volt a két nagyhatalmat összebútorozni.
Zedisdead 2025. 10. 15. 09:34
Előzmény: #75256  tom122
Szerintem a mai ukrajna 45%a se bánná, ha Rosszija részei lennének.
A behivó elől bujkáló 1.5M férfi és a szüleik, asszonyaik, gyermekeik legalábbis biztos nem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 15. 09:21
Előzmény: #75251  Murdoch
Kína szerintem sem akarja, hogy az oroszok veszítsenek, de ebbe az is belefér, hogy visszaálljanak a 2022-es vagy a Krím annektálása előtti 2014-es határok.
Oroszország végső soron mégis az európai kultúrkörbe tartozik. Az orosz nyelv is az indoeurópai nyelvcsaládba tartozik. Kína sokkal veszélyesebb az oroszokra Európánál.
Az egymilliárdos lakosságú Kína előnyösen terjeszkedhetne Szibéria gyéren lakott területein. A cári Oroszország sem tudta megtartani a gyéren lakott Alaszkát.
tom122 2025. 10. 15. 09:17
Előzmény: #75255  Zedisdead
Mondjuk ez nem olyan jó példa,mert a maradék 45 % meg azóta is bánja,hogy nem része az USA-nak :))
Zedisdead 2025. 10. 15. 09:14
Még úgy járunk az oroszokkal, mint az USAval, aki 1848ban elvette Mexikó területének 55%át. Mert csak.
Vagy mint a UKvel, aki elvette Transvaal és Oranje szabadállamok területének 100%át csak úgy.
Vagy úgy járunk, mint Iz
tom122 2025. 10. 15. 09:04
Ha jól sejtem,nem a történelem volt a kedvenc tantárgyad :))))
Shortelek 2025. 10. 15. 07:46
Előzmény: #75239  Placi82
A kalandozó magyarokkal nem akarsz érvelni, végig gyilkolták Európát míg ide nem értek, de még utána is meglátogatták a környező országokat, míg a Rómaiak megállították őket. Ma mit is írunk, ugye 2025-öt, most már nem az ókorba élünk, de a muszkáid jogot formálnak arra, hogy más szuverén országokra támadjon, ez egy agresszív, terrorista horda amit meg kellene állítani, mert ha nem akkor bizony úgy járhatunk mint hitlerrel annak idején. Aki ezt nem látja az az egyszerű faék.
Placi82 2025. 10. 14. 20:58
Előzmény: #75250  somogyi
Köszönöm. De nem.. Senkivel sem a fórumról.
Üdv. 
Murdoch 2025. 10. 14. 20:51
Előzmény: #75244  Kapzsidözsi
Kicsit másról van szó, ezen országok évszázados nyugati elnyomás alatt éltek. Ezzel a fejjel kell gondolkodni, én az oroszoknál pont nem, de azért sokfelé jártam. Ha valaki azt hiszi, hogy ezen országok úgy hullanak bele a nyugati demokráciába, mint lepke a lángba, súlyosan téved. India hagyományosan jó kapcsolatban van az oroszokkal, Kína meg most kerekperec kijelentette, hogy ő bizony nem fogja engedni, hogy az oroszok veszítsenek. Aka Vietnám. És bőven megvan hozzá most a képessége, hogy ezt megtegye, jöhet Trump a vámokkal, de Kína le tudja fedni a belső piacát. 
Ha meg visszaolvasol, talán 2013 tájékán Putyin kereken kijelentette, hogy szétveri az amúgy semlegesség jegyében létrehozott Ukrajnát, ha a nyugat oda nato szinten benyomul. Az Oroszország végét jelentette volna. Na de ezért nincsenek izmos orosz-kínai haderők mondjuk Dél-Amerikában, Kubában satöbö, még csak a gondolata is elég lenne, hogy ezen országokra menjenek a Tomahawkok. Mert az meg a yenkik hátsó felét fenyegette volna. Másrészt ha megnézel egy gdp forecastot, India-Kína lesz a nyerő a következő etapban, Európa meg szorgalmasan tartózkodni fog a pofonfa alatt. USA fene tudja, egyelőre olyan techlufi van, amit a világ nem látott, veszik a saját részvényeiket, de legalább azért bőven van ott még kraft. Ellenben az EU, hát gőzöm sincs mire a nagy mellény, a gyakorlatilag bukott Macron gyerek is lázadozott tegnap Trumppal a kézfogást tekintve, hát ő tudja.
somogyi 2025. 10. 14. 20:22
Előzmény: #75243  Placi82
Tudnank valamikor valahol talalkozni? Szivesen tanulnek toled
Placi82 2025. 10. 14. 20:04
Előzmény: #75248  Placi82
A jellemtelent nem rád értettem,amúgy hanem shortos...... fiura...és hasonszoruen jellemes elvtarsaira..:)
Placi82 2025. 10. 14. 20:02
Előzmény: #75246  Kapzsidözsi
Arra varhatsz. Pedig azért szépen bejöttek a részvénypiaci huzasaim. Szépen váltottam a szegmensek között. És tudom,hogy te is tudod:). Mert a memóriád az jóes sejtem hogy figyeled kinek jönnek be a "jóslatai"  😉 Mert azért ilyen téren látsz a pályán .....
De nem....nem megyek vissza . Szívjatok csak!!!..Mert fogtok!....😉
És mivel pontosan tudod, hogy elég jól belovom a jövőbeni dolgokat. És szerintem lehet hogy arra is rájöttel hogy már a chartok szart se érnek, hanem a geopolitika irányítja és mozgatja a részvény és tőke piacokat. Sőt a monetáris politikát is lassan ...... Ezért azt hiszed , mondok,majd  valamit. De a lof.szt...azt......,sose többet.  Jellemtelen  szemelyeskedo  embereknek  nem segítünk... 
Üdv.
Kapzsidözsi 2025. 10. 14. 19:51
Előzmény: #75245  Placi82
Hát elvtársad nem vagyok, de egyik másikat olvastam. Szerintem a szerénység inkább rád férne kicsit jobban. De ki vagyok én hogy megmondjam...
Kapzsidözsi 2025. 10. 14. 19:48
Előzmény: #75243  Placi82
Adok fél évet, ezen nem múlik.. kiváncsi leszek mik derülnek ki. Pomperjjel már van egy fogadásom, veled is szívesen. CSak nem tudom mi most akkor a fogadás tárgya? Az, hogy te érzelmileg, pszichésen (vagy mittudomén hogy) orosz támogató vagy azzal most mit kezdjek.. na azért gyere osztani néha a fórumra tudást... Isszuk szavaid.
Placi82 2025. 10. 14. 19:48
Előzmény: #75240  Kapzsidözsi
Az hagyján hogy kiovastam Az internetet🤣🤣🤣. De az FF topikos nagyarcu sportosrobot és klonjaival, és hasonszoru archeotipusu fajtájaval . szembe, olvastam Kissiingert, Machievellit., Greent,, és Clausewitzet., és még sok sok  száz  más könyvet, és írót. Te melyiket olvastad? Na ha egyiket se akkor hajrá,olvass, olvass, olvass,!! és szerénység elvtárs. 😉
Kapzsidözsi 2025. 10. 14. 19:43
Előzmény: #75242  Murdoch
Hát nézd, teljesen felesleges felmenni afrikai, indiai átlagember fórumokra merthogy nem hinném, hogy a csádi juhtenyésztőnek vagy a bombay-i taxisofőrnek a véleménye úgy nagy általánosságban globális kérdésekben releváns kellene hogy legyen bármennyire is. Merthogy egészen egyszerűen nincs abban a helyzetben hogy reális képet lásson ilyen összetett világpolitikai kérdésekben. Életében nem volt még a legtöbbjük semmilyen nyugati országban sem Ukrajnában sem Oroszországban, sőt nagy valószínűséggel az ismereteit sem olyan emberek/ szakértők tágítják akik egyáltalán jártak volna a két fenti országban. Nálunk egy lehelletnyit talán jobb nálunk helyzet, én pl. kétszer voltam már Oroszországban , sok orosszal találkoztam külföldön. De ez is csak leheletnyivel.
Úgy általában az a baj a modern társadalmak berendezkedésével, hogy túl sok teljesen fogalmatlan ember gondolja azt, hogy tud összetett dolgokról és ennek még sokkal jobban hangot is tud adni....
Tömegek lázadása -- valami ilyesmi című könyv jut eszembe ....
Placi82 2025. 10. 14. 19:36
Előzmény: #75241  Kapzsidözsi
Adj fel  évet es olyan dolgok buknak ki pajtás,, hogy, elnézést kellene kérned, de azt várhatom.
Mar megy a deal orosz és USA között. Csak Putyin nem tudja melyiket válassza, USA t és Trumpot, vagy a pragmatikus, de nem  a nyugati bankár elit által irányító Kinat és Xi-t. 
Szerintem jó üzletet köt. Valahol ő lesz mérleg nyelve.... 
És a már a Nuland fele buliról Z hatalomra jutasanak titkos doksijaji, és egyeb infók kiszivarogtatasa lesz az ár. A kérdés megadja e Trump. 
És akkor eltűnntök, mint Petőfi a ködben. Mint az északi áramlat felobbantasa, oroszok voltak., évekig ez ment itt...... Továbbá ők lőttek saját magukat az atomeromuben, amit elfoglaltak, , meg most is ők lövik a veszhelyzwti generatorokat, amik hutik a reaktort........  És vazze nem, nem fogjátok fel... 
Sororlja fel neked valaki aki ráér.... Meg azt is miert szűntette meg trump papa USAID ot. Pedig Trump egy minden hajjal megkent gazficko, de az még neki is sok volt😉. 
Szar dolog a demokrácia, mikor hozuafernek olyan iratokhoz amikhez nem kellene.. Biden és elodei kirakati babuk voltak. Trump egy bunkó, de rafkos. Mert zseniálisan játsza a hülyét. Mert tudod az okos ember elszineszkedi a hülyét, hogy másokat hülyére vegyen... 😉😉
Putyint is hol korbacsal fenyegeti, hol mézzel kenegeti. Attól hogy sokan nem értik, attól én jót röhögök a dolgokon, ahogy a piacot befolyásolja az valami zseniális. Szanaszét keresheti magát, már ha üzletember volna. De biztos nem, mert szerintetek tok hülye, idióta .... Hát lehet nektek van igazad. Én jót röhögtem rajtatok. Mrsomm, nak van ott ralatasa a dolgokra, be is írtam.. Zedet gondolom már eluldozteztetek, mint a többit ....
Hazai vacak politika az első, nehogy már felfogjátok a geopolitikat és lekereskedjetek, ahhh, minek azt🤣🤣🤣, nektek a pénz nem számít..... mikor hetente egyszer  rátok nezek, de már az se teszem. Ahh, nem jöttek be a JOSLATAIM, ugye?, 😉. Na akkor hajrá, nyomjátok fiúk! előre... 
Azt hittem neked több eszed van... Tévedni emberi dolog. 
Ja és  persze, Ukrajnában szabadon biralhatod a rendszert. Kérlek menj már ki Kijevbe egy a Z-t bíráló táblával, a nyakadba . Biztos nem úgy lesz, hogy első sorban mégy a dronok által uralt  frontra...., biztos nem. Ahh dehogy😉Akar még 24 órát is kihuzhatsz., ha cickakba futsz. 
Ilyen naivitást...... 
Murdoch 2025. 10. 14. 19:26
Előzmény: #75241  Kapzsidözsi
Ez engem ez a 90% rendkívül érdekel, mert amúgy ez EU/G7-es történet, de még ebben is benne van pl. Kína, meg India, szóval valójában kb. 20-25 országról lehet beszélni. De ezekből is csak a hajlandók koalíciója, aki veri a mellét, miközben ezen kormányoknál meg rezeg a léc, mert amúgy a választópolgiknak is tele van a tökük az ukrán projektjükkel.
https://www.kielinstitut.de/topics/war-against-ukraine/ukraine-support-tracker/
Menj rá egy afrikai, indiai fórumra, konkrétan az oroszoknak drukkolnak.
Kapzsidözsi 2025. 10. 14. 18:50
Előzmény: #75239  Placi82
Placi bácsi , faék nem faék valahogy a világ 90% -a elítéli az orosz álláspontot a háborúról meg valahogy nem Ukrajnában pottyanak ki  itt-ott emberkék akik mást gondolnak (és ennek hangot is adnak) mint Zelenszkij....... Az úgy neked nem gyanús hogy olyan fura berendezkedésű országok barátkoznak már csak Putlerrel mint Irán (nyilvános akasztások tereken - évi 90-100 ember) meg Észak - Kórea..(ne is részletezzük.) ? ---- Vannak ilyen dolgok az életben amihez nem kell nagyon diploma, érzed az egyszerű paraszti ésszel is. Pl. hogy az oroszok trendszerűen egy ilyen sértett, puffogó agresszív nép, aki neheztel a világra mert nem tisztelik annyira őket amennyire földrajzi méretüknél fogva predesztrinálva lennének... Pont mint a nagydarab , tagbaszakadt egyszerű HVCS a falusi kocsmában, aki megszokta hogy ő a Jani, és bárkibe beleköthet , megruházhat a kis szemétdombján.... 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek