Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kapzsidözsi 2025. 10. 14. 18:42
Előzmény: #75239  Placi82
Nem járok ide , csak mert nincs időm más fórumokba járni de nocsak egy ismerős, a Placi bácsi... nem is tudtam hogy orosz-felszopónak is tetszik lenni :)))))) Másik fórumban legalábba  gazdasági vátesz oldaladat ismerhettük meg... na mindegy,én csak egy friss videót hoztam. Szerintem tanulságos, sok jó infóval. Placi bácsinak persze gondolom csak a balos libsi-bolsik álláspontja. Ő tudja mert már kiolvasta az internetet. Kétszer :)))
https://www.youtube.com/watch?v=svlFQFdwsuA
Placi82 2025. 10. 14. 18:18
Előzmény: #75238  Shortelek
Hát ez aztán a faék egyszerű megközelítés. Az előzményeket, nehogy megnézed, mert még osszeeomlik a világképed.
Tudod kik voltak igazán gonoszak a gyarmatositok. Belga gazdasági társaság Kongoi tevékenysége,  USA indiánok kiirtása. Brit birodalom több milliós nepirttasa. Na azok csak pénzért öltek nem csak benszuloztek millkioit, hanem holland fehér telepesek tizezteit is, koncentrációs táborban álltak éhen gyerekek és nők. Bizony ám, nem is ily régen. És ott nem az volt hogy irtottak az Angolokat, vagy veszélyeztette az angol határokat. Szimplán az arany, ezust es gyémánt kellett nekik.... Kik azok a nekik??? Nem az angol parasztfiu, akart akkor se holland búrt irtani😉, nőket és gyerekeket. 
Na olvassál sokat, és értelmezd a  múlt összefüggéseit  és akkor megerted a jelent is és talán kitalalod  a jovot is ha van eszed. :) 
Shortelek 2025. 10. 14. 17:00
Előzmény: #75221  Placi82
Rohadt okosnak képzeled magad, viszont egyet felejtesz el a moszkvai barátod az agresszor, az ukránok védekeznek.
Shortelek 2025. 10. 14. 16:53
Előzmény: #75229  Murdoch
Hülyeséget irogatsz. Az ukránok nem értünk harcolnak hanem a hazájukat védig a terrorista muszkától
Murdoch 2025. 10. 14. 13:28
Előzmény: #75235  Dehogynincs
Erre azt tudom írni, mint korábban, az ukránok ugyan messze 'papírforma' felett küzdenek, de azért korántsem biztos, hogy annyira akarják. Csak hát az van, hogy mindeközben német harcjárművek dübörögtek újra Kurszkban, ez az oroszokban simán kiválthatta az extra harci szellemet. És nagyon nem mindegy a morál, amikor erő nyelvézel.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 14. 12:58
Előzmény: #75234  Murdoch
Elnézem.
Te is biztonságos távolságban vagy a fronttól. Ez is valami. 
De mégsem írtam, hogy összeraknálak pár orosz   exfrontkatonával, hogy eszmét cseréljetek.
Murdoch 2025. 10. 14. 12:55
Előzmény: #75231  Dehogynincs
Én kérek elnézést, te úgy vagy az erő nyelve szöveg mögött, hogy biztonságos távolságban vagy a fronttól. Ez is valami. Azért összeraknálak pár ukrán exfrontkatonával, hogy eszmét cseréljetek.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 14. 12:51
Ilyet régen láttunk az olaj áránál 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251014/ilyet-regen-lattunk-az-olaj-aranal-793086#
Öt hónapja nem látott szintre került a Brent olaj ára, az esés mögött két fő ok húzódik meg. 
______ Ne hagyjuk ! _________
Ne hagyjuk, hogy az áreséseket a magyar családokkal fizettessék meg!
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 14. 12:48
Előzmény: #75230  Sehmet
#75142 (trollt eteteke)
Sehmet szokott így mindenféle fogalmakat, definíciókat és mondatokat  előrángatni anélkül, hogy értené vagy alkalmazni tudná őket vagy észrevenné, hogy ezek cáfolják a mondanivalóját.
Ez az agresszorra is vonatkozik vagy csak az orbánbalázsi értelemben vett "háborús védekezőre" is?
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 14. 12:43
Előzmény: #75229  Murdoch
A kizavarás a Btk-ba ütközik.
A többes számmal szemben erősen szelektív az ellenérzésed. 
ORK használta #75211-ben a többes számot első és második személyben is.
Sehmet
Sehmet 2025. 10. 14. 12:37
"Les avantages que l'on pourra retirer d'une victoire finale ne valent pas les sacrifices en vies humaines qu'elle exigerait."(A haszon, amit egy végső győzelemtől remélhetünk, nem éri meg az emberáldozatot, amit követelne.) - Andrássy Gyula (kiegyezés utáni miniszterelnök fia, a Monarchia utolsó külügyminisztere): Diplomácia és világháború c. könyvéből idézet.
Murdoch 2025. 10. 14. 12:30
Előzmény: #75228  Dehogynincs
Hősök vagytok, bárki, aki ezt írja, azonnal zavarnám ki a front első sorába. Ha 'nyugger', akkor a hozzátartozóit, csak hogy kissé átgondolják, pontosan milyen áldozatot is hoznak meg az ukránok a magatokfajta drukkerek kedvéért. Jó ez a királyi többes, szívesen feláldozol mindenki mást, az világos.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 14. 12:15
Előzmény: #75227  smallinv
Két sapkánk van.
Ha Orbán sapkája van a fejünkön, akkor tényleg nem teszünk semmit, hiszen a Kreml a barátunk.
Ha európai sapkát veszünk föl, akkor viszont teszünk. Fegyverkezünk és támogatjuk Ukrajnát az orosz agresszió ellen.
Európaiként és magyarként én bizony föl nem veszem Orbán sapkáját (alusisakját).
smallinv 2025. 10. 14. 11:56
Előzmény: #75226  Dehogynincs

'harmadik világháború 5-10 éven belüli kitörésének okát'
Akkor  miért nem teszünk ellene semmit ?
Vagy, lesz valami 5-10 éven belül, tudjuk, de tehetetlenek vagyunk ?
No, oldjuk már meg valahogy....
Hiszen van 5-10 évünk rá....
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 14. 11:49
Előzmény: #75211  ORK
Többes szám első személyben fogalmazol.
Mondd meg, mi lesz!
Megtámadjátok a natot és rettegünk vagy kifogytok a mosógépchip készletetekből és végetek van?
A rettegés megvan, erről Tusványoson Orbán mondott számokat is, csak azt hallgatta el, hogy a rettegők leginkább tényleg az oroszoktól rettegnek.
Many in US and western Europe think ‘third world war likely within five to 10 years’
https://www.theguardian.com/world/2025/may/06/majority-in-us-and-west-europe-think-third-world-war-likely-within-10-years-poll-ve-day
Orbán pontosan idézte innen az adatokat, csupán ezt hallgatta el:
Poll before 80th anniversary of VE Day finds tensions with Russia seen as most probable cause
Az európai győzelem napjának 80. évfordulója előtt a közvéleménykutatás az Oroszországgal kapcsolatos feszültségeket látja a (harmadik világháború 5-10 éven belüli kitörésének) legvalószínűbb okának.
smallinv 2025. 10. 14. 10:08
Előzmény: #75223  Placi82

És nem tartom kizártnak, hogy  Kijev kap legalább egy Tomahwkot, de valószínű egy Oresnikot is, csak azt már nem kell indítani....
Kell a teszt nagyon mindenkinek.
smallinv 2025. 10. 14. 10:03
Előzmény: #75223  Placi82
És, ha megtudnák, hogy miről beszéltek Alaszkában elszörnyűlködnének azt hiszem...
Placi82 2025. 10. 14. 09:36
Előzmény: #75217  Shortelek
Majd ha bekövetkezett szóljál.  Linkeld majd. De ha bekövetkezett tényszerűen köszi....
Viszont zselé ukrán sziturol lehet hasonlókat linkelni,sajnos....
Oda nem zsoldosok és szerződéses hivatásosok mennek a frontra....
Szóval, nem unjatok  a parasztvakitast  még...???
Tények elvtársak.Ne az unian legyen mára forrás vazze ... Írd be hogy van kényszer mozgósítás Oroszországban ... 3 éve nem birtok 1cikket linkelni .... Csak azt hogy majd lesz,meg tervezik ,etc....,😂
Ukrajnában ott zselénel van!!!!!!!ja arról kussolni kell. Igaz?
Placi82 2025. 10. 14. 09:29
Előzmény: #75218  sztiv
Azt nem olvastam. Nem tudok hozzászólni. De a vörös keresztapakrol és 90 és évekbeli orosz  maffiafőnök ről anno olvastam könyveket......
A katonák és a végrehajtók voltak oroszok az orosz maffiabann.....😉 De  a vezerek  viszont......, hagyjuk.
Placi82 2025. 10. 14. 09:13
Előzmény: #75204  Shortelek
Adhat, nyerhet, stb...tudod ezek feltételes mód!!!
Addig álljál fél lábon míg azt ad.
Hát nézd már meg kibaszta a vámot az USA kontra Kína kereskedelmi világháborúban. Erre Xi azonnal megtiltotta a ritkafoldfemek kivitelét. Tudod azt amiből tulajdonképpen csak nekik van a világon 85%ban ...
USA 1 perc alatt vissza hátrált. 
Ergo oroszok kapnak USA Tomahawk rakétát  az ukrán határára. Akkor ugye. Nem baj ha oresnyik , és orosz  interkontinentális rakétákat is kap, Venezuella és Kuba ,Bolívia legális kormányanak  kérésére a Ruazkiktol ....
Ugye nem baj ???
Úgy imádom , van egy diszkrét bája ,mikor olyan emberek (akik sajnos igen nagy többségben vannak a a fórumon) okoskodnak olyan geopolitikai dolgokban amikhez annyit se fognak fel,sajnos mint tyúk a kvantummechanikabol....
Ez sajnos egy nagyon nagyon komoly , bosszantó és vicces jelenség is egyben . Ez a tipikus Dunning Kruger effektus ekvalens példája.
Minek örülsz te jóember????? USA szállít fegyvert, jó pénzért,ukrajnanak. EU meg kifizeti???!!! EU aminek te is része és polgára vagy fizet és adósodik  el, miközben az orosz nyersanyag hiánya miatt, a versenyképességet meg se említem. Az zselé korrupciijara nem mondok semmit. De az ukrán közvélemény szerint sokkal nagyobb mint a háború előtt volt... Pedig akkor is már az első helyen volt európában..!!! Érted te ezt felfogod mi lehet  ott??????Akkor most mi lehet ott? Meg a csaladpapak ,befogasa, kik visitanak mint a disznó, mikor teszik a furgonba őket, a szerencsétlenek. És ha szegény vagy akkor racsesztel irány a golyófognak, ha nem akkor irány a spanyol riviéra...
Aztán remélem akkor is itt leszel a fórumon ,mikor kiderül az igazi orosz kontra ukrán veszteség.
Oroszok 8 millió Ft belépési pénzt,meg ingyen lakást,meg brutal zsoldal toboroznak sok sok embert.
Zselé is így csinálja??? pedig már lassan a nyugati világ összes pénzét odaontik  számolatlanul.vajon hova is lesz az????
Akkor most minek drukkolsz. EU versenyképességének hogy off ? Annak??? Kirúgnak majd téged is, mert EU versenykepesssege  a lejtőn, az ipara dettó.
 Ti és az elvtarsaitok nem a tisztes verseny piacról éltek,dolgoztok ??? jaaaa akkor bocsánat....
Én nem vagyok se part aktivista se újságíró,se egyéb fizettett figura, én azt látom amit 3 éve megjosoltam hogy bekövetkezik.... Hogy az oroszok sokáig bírják, és hogy a szankciókkal fejbe lövik az EU gazdaságát egy Uzi sorozattal ezzel a 17 szankcióval. USA és Kína ipara fényévekre megy el tőlünk mert Kína kap olcsó orosz gázt olajat, és minden nyersanyagot is. USA nak pedig szintén minden nyersanyag  van kivéve uran. Ergo olncsobban termelenek, te sokeszu...!!stimmt???.
De minek írók is ide , logikus geopolitikai, és globalgazdasagi szempotokat és TENYEKET. Mikor itt ahogy elnézem párt  politikailag  vezérelt figurák vannak, jó sokan ...
Megértem én ezt is....
De én a realista ,és pártfüggetlen emberként. Röhögök rajtatok.. Már elnézést...

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek