Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 08. 23. 19:45
Előzmény: #73698  Istvan78
Persze, hogy nincs értelme - neked. Te arról írtál, hogy nem lehet-e segíteni egy megtámadott országnak. Dehogynem. Lehet küldeni konzerveket, védőöltözetet, fegyvereket, eszközöket meg ezeregy dolgot. Lehet küldeni katonákat is, mint ahogy erre reakcióként jöhet atomcsapás is. Ez így működik. Az Atacms-al az a gond, kb. ezredszerre írom, hogy a célkijelölés, célravezetés, felderítés, kisegítőszemélyzet, programozók, stb. egész biztosan nem ukránok. Lefordítom, gyakorlatilag hadüzenet az oroszoknak. Nem véletlenül válaszoltak oresnyikkel az oroszok, ezt meg Bidenék is megértették. Ha túltolod, ott az atom, mivel te - mint, a hadbalépő usa - a büdös életben nem voltál fenyegetve, mivel 10.000+ km-re vagy. Ez érthető? Ti összetévesztitek az oroszokat vmi közel-keleti, vagy afrikai rezsimmel, akivel mindenki azt csinál, amit akar.
A Nato-t én elengedem, te ebben vmi fanatikus vonalat követsz, a Pápától a yenki szakértőkig elmondták, leírták, nyilatkozták ezeregyszer, hogy bizony, volt agresszív haladás kelet fele. A memorandumban meg nem térnek ki arra, hogy mi van, ha megtámadja Oroszország Ukrajnát. Nincs kötelező garancia, ha megtámadja megtámadja, ez van, pont. Mint ahogy az usa is lerohant féltucat országot, most Izrael is simán bevonult ide-oda, szuverén országokba, kit érdekelt? Téged tuti nem, de linkeld nyugodtan, ha aggaszt. Csak hogy rosszabbul aludj, van egy ötösöm rá, hogy a nato 5-ös cikkely sem a szentírás, már csak azért sem, mert szavazás kérdése. Lehet egy középhatalmat kihúznának a x@rból, na de egy kisállam miatt világháború, hát aligha... 
Istvan78 2025. 08. 23. 17:56
Előzmény: #73697  Murdoch
Ha nem a háború előtti helyzetről beszélsz, akkor semmi értelme, amit írtál. Persze, sokszor olyan zavaros a hadoválásod, hogy nem lehet tudni, mit is akarsz mondani. Részben tudatosan vagy zavaros, mert logikusan nem tudod védeni az álláspontodat, így próbálod elfedni annak hiányosságait.
.
Nem tudom, ott voltál-e azon a ATO értekezleten, ahol a záró jegyzőkönyvbe bekerült ez a félmondat, anek nem volt folytatása, mert ha nem, honnan tudod, hogy ellentmondást nem tűrően mondta Bush. Ha úgy mondta volna is, ez sokkal nagyobb súlyt képvisel, mint az, hogy 14-ig semmi folytatása nem volt ennek?

Ukrajna állam létrehozásakor készült nyilatkozatában az volt, hogy szándékában áll semlegesnek maradni. Ez szerinted kötelező érvényű, de budapesti Memorandumban  lévő vállalás, hogy Oroszország garantálja Ukrajna szuverenitását, az semmi, az nem kötelező. Kettős mérce, kettős látás?
Murdoch 2025. 08. 23. 17:39
Előzmény: #73692  Istvan78
Nem tudom mit hadoválsz, én nem beszéltem a háború előttről, hanem pont arról, hogy oké, az usa besegít ukrajnának (magyarul ő csinál mindent) a mélységi területek támadásával. Erre írtam a Venezuelai példát, akiket lehet, hogy hamarosan le fognak rohanni a yenkik.
És nem értekezlet volt, hanem Bush ellentmondást nem tűrően kijelentette, hogy márpedig Ukrajna és Grúzia Nato-tag lesz. És közben megfenyegette az oroszokat, hogy meg nem próbáljanak ezzel szembemenni. Linkeltem a cikket, nem tudsz olvasni?
Csak mivel Ukrajna deklaráltan semleges államként jött létre, ezért maradt addig előszobaként az együttműködés, mármint a 2014-es puccsig. Egyébként van bőr a képeteken ennyit lódítani, oké, ezt megértette a világ keleti fele, akkor nektek hajrá, irány az erő nyelve. Ja, olyan nem lesz, mert mégse, inkább az ukránok. Gratulálok, egyre jobban sajnálom ezt a népet.
Istvan78 2025. 08. 23. 17:29
Előzmény: #73691  Murdoch
A kontinens azt akarja, hogy álljon le vagy vonuljon vissza Oroszország Ukrajnából. Európa megvolt Oroszországgal, amíg nem kezdett terjeszkedni 14-ben. Ez a baja a kontinensnek. Egyébként meg nemcsak Európa, de Amerika és Kína is "össze van veszve", de méginkább kereskedelmi háborút vív a másik két féllel. Így is lehet nézni.
Istvan78 2025. 08. 23. 17:25
Előzmény: #73690  Eisenburgprofesszor
Én nem tudok róla, hogy bárki a világon azt követelte volna, hogy menjenek külföldről kat6onák az ukrán háborúba. Ez egy hazugság a sok közül. Arról volt szó, hogy békefenntartóként mennének, de ahogy én látom,ez is elmarad jelenleg, mivel ahhoz béke kellene.
Istvan78 2025. 08. 23. 17:23
Előzmény: #73689  Murdoch
Nincs politikai szándék katonákat küldeni az ukrán háborúba. Van viszont ütőképes hadseregük magukat megvédeni.
Shortelek 2025. 08. 23. 17:22
"Épeszű embernek a jólét sokkal fontosabb, mint a háború. "
Mîg nem jön egy muszka agresszor aki megtámadta a szuverén Ukrajnát, a béke avagy háborû nem kívánság kérdése..
Istvan78 2025. 08. 23. 17:21
Előzmény: #73688  Murdoch
Arról beszélsz, hogy 24-ben Ukrajna kilőtt nagyhatótávolságú rakétákat, miközben arról beszéltünk, hogy a háború előtt telepítettek-e ilyeneket Ukrajnába vagy volt-e konkrét terv telepítésre. Csúsztatsz, másképpen terelsz.
.
Ezt a 2008-as egy NATO értekezlet mondatot is felhoztad már ezerszer, miközben semmi folytatása nem volt a dolognak. A hazugság odaát van, nálad.
Murdoch 2025. 08. 23. 16:57
Nyilván, meg itt az is van, hogy a világ jelentős része nem is igazán érti, hogy mit akar a kontinens. Nincs ember, nincs olcsó energia, nincs pénz, de azért összevesznek mindhárom nagyhatalommal, közben meg háborúzni akarnak, ez igen. Nem bátorság ez, hanem botorság, szvsz, a világ nem így működik.
Eisenburgprofesszor 2025. 08. 23. 16:25
Előzmény: #73689  Murdoch
Épeszű embernek a jólét sokkal fontosabb, mint a háború. 
Akik folyamatosan követelik, hogy katonák menjenek harcolni Ukrajnába, azok a saját bőrüket sohasem vinnék a vásárba. 
Murdoch 2025. 08. 23. 16:12
Előzmény: #73686  Istvan78
Időközben a lengyelek, németek közölték, hogy nincs emberi erőforrásuk. Keressem meg a kommentjeidet, miszerint európa könnyedén összeránt egy ütőképes hadsereget? Ugye, ne...
Murdoch 2025. 08. 23. 16:11
Előzmény: #73685  Istvan78
Nem hát, Pityu, már rég megtette. 
https://www.npr.org/2024/11/19/nx-s1-5196228/ukraine-atacms-missiles-attacks-russia
És nem tudom milyen nukleáris rakétákról beszélsz, ilyenről nem volt szó, de bizonyára nem hallottál a kubai rakétaválságról sem. Ez nem úgy működik, hogy jaj de jó visszük bárhova a rakétákat, ha már nato. + a nato-val legyél szíves nem lódítani, hát nagyjából innen indul minden probléma forrása.
https://www.theguardian.com/world/2008/apr/01/nato.georgia
Persze felőlem hazudhatsz arról, hogy semmilyen nato erőlködés nem volt ukrán irányba, szerintem meg nincs háború, de ha van, akkor az ukránok támadták meg Oroszországot.
Istvan78 2025. 08. 23. 15:18
Előzmény: #73672  Sehmet
Putyin és ideológusai beszédeiben 14 előtt is feltűnt, hogy nagyon nem tetszik neki, hogy a nagyhatalmú SZU eltűnt és maradt a sokkal kisebb státuszú Oroszország, szeretné ezt korrugálni, amennyiben lehetséges. 14-ben elvette a Krímet és Donbasz jelentős részét, így kb. azt a területet, ami esetleg megillette Oroszországot a lakosság arányokat nézve. De Putyinnak ennyi nem volt elég, a 14-es elszakítások utáni lagymatag EU és NATO reakciók után úgy döntött, kell neki az egész Ukrajna. Mindehhez hozzátehetjük, hogy hibrid hadviselést folytat NATO, EU országok ellen és az egész világon. Ezek után érthető, hogy meg akarja állítani Putyint a nyugat, ráadásul mindenki fejében ott van Hitler terjeszkedésének példája.
Istvan78 2025. 08. 23. 15:17
Előzmény: #73680  Eisenburgprofesszor
Na igen, Olaszország nem Észak-Korea, hogy a vezető háborúba vezényeljen 10-20 ezer katonát, nincs apelláta.
Istvan78 2025. 08. 23. 15:14
Előzmény: #73679  Murdoch
Az USA nem akart rakétákat telepíteni Ukrajnába, sőt még a NATOba se lett meghíva Ukrajna, de ezredszer is előadod a hamis érvet. Amúgy ha akarna telepíteni nukleáris rakétákat a határhoz közel, ott van neki a Baltikum, Észtország határa 100 km-re van Szentpétervárhoz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 08. 23. 14:46
Donald Trump amerikai elnök két dolgot mérlegel, ha nem sikerül összehozni a háború lezárásához szükséges orosz-ukrán elnöki csúcsot: az egyik az, hogy magára hagyja Ukrajnát, a másik, hogy masszív szankciókkal bénítja meg az orosz gazdaságot.
https://www.portfolio.hu/global/20250823/ket-ut-lehet-ukrajna-elott-trump-szerint-moszkva-szovetsegese-a-haboru-veget-latja-haborus-hireink-ukrajnabol-szombaton-781535#
__________ proxy vagy nem proxy? ______
1. Nem proxy háború, nem az usa harca
2. Proxy háború, de az ukránok ezt már az usa nélkül is megnyerik
3. Proxy háború, amit az usa elveszít, mert magára hagyja Ukrajnát
4. Proxy háború, amit az usa masszív szankciókkal nyer meg
5. Proxy háború, amit az usa elveszít, mert még a masszív szankciók sem bénítják meg az orosz gazdaságot.
5. más éspedig ...
hekki
hekki 2025. 08. 23. 14:05
Előzmény: #73681  GrizzlyG
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 08. 23. 14:05
Előzmény: #73680  Eisenburgprofesszor
Ezek a kígyóvállúak még egy latte avokádóra is felkészülnek lelkileg, nehogy túl édes legyen. Bizonyára hónapokig megállnák a helyüket egy sáros-véres lövészárokban :))))) 
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 08. 23. 14:00
Előzmény: #73672  Sehmet
Szép találat, nehéz vele vitatkozni. Az ukrán propagandistáknak pedig lehetetlen. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek