Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 05. 11. 15:00
Előzmény: #70999  the_outsider
Bizonyára hiányoztál történelem órákról, de jellemzően nincs olyan hogy egyszerű tűzszünet, ha az egyik fél nyerésre áll. És az jelen esetben nagyon nem Ukrajna. Mert ugye mi van, a nyugat nem tudja beletolni magát 100%-an, mert egyrészt semmi köze hozzá, másrészt akkor menne az atom. Nem akarom századszorra is leírni, ezért nem kellett volna már 2022-től eszkalálni a történetet, mert zsákutca. Oroszország nem Irak, vagy Afganisztán stb.
the_outsider 2025. 05. 11. 14:07

A tűzszünet, az egyszerűen: "TŰZSZÜNET".       
Mindenféle fegyverszállításos hablaty nélkül létező fogalom.
Murdoch 2025. 05. 11. 13:51
Előzmény: #70974  Istvan78
Mit nem értesz? Putyin azt mondja, hogy legyen tűzszünet, de akkor nincs fegyverszállítás Ukrajnába. Na de az nem jó, hát a minszki időhúzás is erről szólt, felfegyverezni az ukránokat. Századszorra, Kijev már egyszer hajlandó lett volna területi veszteséget elszenvedni, kit érdekelt volna Krím, csak hát jöttek az angolok megvédeni a gyarmati érdekeltségeiket. Mondjuk fene tudja mi volt még, de alighanem Z. egyik ősbűne, hogy itt feladta a dolgot. Mondjuk lehet másnapra az ukrán nacionalisták szétkapták volna, de ez ilyen buli.
Murdoch 2025. 05. 11. 13:42
Előzmény: #70992  Istvan78
ÖÖ, ezt pont a haverodnak írod. 
Meloni azt csinálja, amit Brüsszel mond, különben belefojtják az államadósságukba. A briteknél éppen a Nigel Farage-féle Reform Uk szétverte a legnagyobb pártokat:
https://www.telegraph.co.uk/politics/2025/05/02/reform-beats-labour-by-six-votes-to-take-runcorn/
Merz kőkeményen pofára esett múltkor, amit próbáltatok elbagatellizálni, hát az utolsó pillanatban ki kellett jogászkodni, hogy három nap helyen még aznap legyen a kancellárválasztás, mert különben minden behirdetett külföldi út bukta lett volna. Mindezt úgy a 'szélsőbal' és a zöldek s@gge is ki lett nyalva, hogy meglegyen a határozathoz a 2/3. És mivel a Merz nagyjából mindenben füllentett, ez már rögtön látszik is:
https://dawum.de/Bundestag/INSA/2025-05-06/
https://www.bild.de/politik/inland/bei-regierungsuebernahme-merz-und-schwarz-rot-noch-unbeliebter-als-die-ampel-681e1efbc956e61cc27b2d69
Na de ennyit erről, a sok-sok hazugságot nem fogják benyelni a választópolgik, az ellenzéki pártok betiltását meg pláne. Szóval álmodozz csak...
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 05. 11. 13:16
Előzmény: #70990  Istvan78
Tudsz mondani olyan fórumozót, aki biztos állításokból mindig cáfolhatatlanul vezet le megkérdőjelezhetetlen következtetéseket?

Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 05. 11. 13:09
Előzmény: #70988  tom122
Fóbiám nincs, de le akarom váltani Orbánt.
Az elnök erkölcsi színvonalától nagyban függ a lakosság általános erkölcsi szintje.
Azt akarod mondani, hogy Orbán nem lop? Azért nem lop, mert a kollégáid lopnak? A kollégáid annyit lopnak, hogy Orbán emiatt már nem is  tud lopni?
Orbánnal az (is) a bajom, hogy ukránellenes, oroszbarát és agresszorpárti.
Gyurcsánnyal mégsem akartam leváltani és mivel végre-valahára visszavonult, akkor sem tudnám vele váltani Orbánt, ha akarnám.
the_outsider 2025. 05. 11. 12:57
Azért aki egyszerűen, mélyebb magyarázat nélkül, ilyen állításokat tesz, azt szerintem nem igazán lehet komolyan venni (a leírt fegyverszállításos érvrendszert most nem is említve):       
a) ".. nem attól függ egy ország jóléte,hogy ki az elnők hanem attól,hogy az ország lakossága milyen általános erkölcsi szinten van .."        
b) "... csak idő kérdése, hogy mikor jön nyugaton egy szélsőjobbos irányváltás,úgy mint Romániában .."        

Értsd:        
- a) Mi az hogy nem attól függ? Legfeljebb vagy legjobb esetben nem csak attól, vagy valami hasonló!       ____Arról nem is beszélve, hogy mint jelen helyzetben is, a mérhetetlen propagandájával az emlegetett erkölcsi szintre is erős befolyása van.        
- b) Illetve miért kellene, hogy a náci vágyálmok testesüljenek meg kikerülhetetlenül(!) a jövőben az EU vezetésében? Mármint feltételezve, hogy a 'nyugaton' szó itt valami ilyesmit jelentett az állításban.
Istvan78 2025. 05. 11. 12:36
Előzmény: #70984  vigkrisz
Trump jött és a támogatás mégis folytatódik. Meloni eleve oroszellenes. A lengyeleknél buktak a szélsőjobbosok. A briteknél nincsenek jeléntős oroszbarát pártok. A németeknél 20%-on volt az AFD. Álmodozzatok csak!
Istvan78 2025. 05. 11. 12:33
Előzmény: törölt hozzászólás
Az ukránbarátok sokkal inkább tényekre és erkölcsi alapra támaszkodnak, mint az oroszbarátok. Bizonyításban nagyon nem vagytok jók, Z. és az ukránok szapulása és a hazudozás az igazi terepetek.
Istvan78 2025. 05. 11. 12:28
Előzmény: #70977  Dehogynincs
Ha valamit nem tud biztosan, de a következtetéseiben már tuti biztos tényként hivatkozik rá és "elfelejtődik" a kiindulás bizonytalan volta, akkor nem oké a dolog. PLaci gyakran jár így el.
vigkrisz 2025. 05. 11. 12:08
Előzmény: #70987  Dehogynincs
érdekes módon a kis rakétás ember fegyver- és "emberszállítmányairól" (+ kína, irán, fehérorosz, stb. fegyverszállításairól) nem akar lemondani putyler :-)
tom122 2025. 05. 11. 11:56
Előzmény: #70987  Dehogynincs
Háát,én az ukrán-orosz háborúról írok,erre jössz Orbánnal,nem is tudom,nincs neked Orbán fóbiád ? :))A magyar belpolitika egyébként sem érdekel,én kivülem Micimackó is lehet a következő elnök,nem attól függ egy ország jóléte,hogy ki az elnők hanem attól,hogy az ország lakossága milyen általános erkölcsi szinten van.Bemegyek a munkahelyemre és azt látom,hogy a munkatársaim egy része meglop azzal,hogy helyettük kell dolgoznom,mert lusták,a munkáltatóm trükközik a fizetéssel,ő is meglop,és egyik sem az Orbán.Az aki attól várja a sorsa jobb alakulását, hogy ki lesz a miniszterelnök az szerintem nagyon ostoba ember,vagy ha finomabban szeretnék fogalmazni akkor simán csak naív,tudatlan.Gyurcsányt,Orbán váltotta,aki leváltja Orbánt az pont olyan erkölcsi szinten lesz mint Orbán és Gyurcsány.Majd ha valaha lesz egy erkölcsösebb magyar nép az megérdemel egy Széchenyit.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 05. 11. 11:20
Előzmény: #70981  tom122
Nem vagy Orbán, csak szándékosan vagy szándék nélkül ukránellenes.
Ott sántít az érvelésed, hogy ha nincs fegyverszállítás, akkor mindkét országban dübörögne (folytatódna)  a fegyvergyártás, nem csak az oroszoknál.
Tárgyalni azért nehéz, mert az oroszok olyan ukrán területeket akarnak, amiket az ukránok meg akarnak tartani.
Ha Orbán komolyan venné a szuverenitás jelentését és fontosnak tartaná, akkor minden további megfontolás nélkül ukránbarátnak kellene lennie.
A kormánypropaganda ukránellenessége abból is nyilvánvaló, hogy a véleménynyilvánító népszavazásnak(?) nevezett nemtudomminél csak ellenérveket sorol az ukrán csatlakozásról, hogy az alattvalók megmozduljanak és a hatalom által várt válaszokat adja, pedig a politikában is a legtöbb esetben egyszerre vannak érvek és ellenérvek, amiket együtt érdemes mérlegelni.
somogyi 2025. 05. 11. 11:04
Előzmény: #70965  Placi82
‘Ergo mostazért legyen 30 napos fegyverszunet, hogy London és Parizs, és a neoliberális tőkés  urak rendezzék sorsaikat és további gyors milliardokkal és megtobb fegyverrel támogassák az Ukránokat 30 nap alatt?? 
Hát ha mindentől függetlenül felülről nézzük akkor ez nem túl jó üzlet az Oroszoknak.... 
Olvastam, hogy a az Oroszok a vagy komoly ukrán  békét tervet, vagy legalább. 30 nap alatti tuzszunet alatt tilos legyen a fegyverszallitas az ukránoknak. ’
Ezt nem értem, ha nincs tűzszünet nem működik a gomb az online bankingba nekik vagy mi a tosz? Vagy olyankor nincs fegyver lőszer amit szallitani tudnak? Meg mi ez a londod city? Mar meg ők a hunyók. Tul sok filmet neznek itt egyesek
vigkrisz 2025. 05. 11. 09:45
A frissen megválasztott XIV. Leó pápa május 9-én egy interjúban nyíltan elítélte Oroszország Ukrajna elleni háborúját. A perui Semanario Expresión nevű hírportálnak adott interjújában a pápa elmondta, hogy: "Oroszország háborúja valódi invázió, amely imperialista jellegű, célja, hogy Oroszország hatalmi okokból területeket hódítson meg”
Keményen nekiment Putyinéknak az új pápa - Portfolio.hu
vigkrisz 2025. 05. 11. 09:32
Előzmény: #70978  tom122
"csak idő kérdése, hogy mikor jön nyugaton egy szélsőjobbos irányváltás,úgy mint Romániában.Az idő, egyértelműén az oroszoknak dolgozik." - ez hatalmas tévedés, a szélsőjobbosok dolgoznak az oroszoknak, nem az idő!
Törölt felhasználó 2025. 05. 11. 09:00
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2025. 05. 11. 08:44
Törölt hozzászólás
tom122 2025. 05. 11. 08:20
Előzmény: #70979  Dehogynincs
Jó,de én nem Orbán vagyok  :)))

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek