Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 11. 01. 14:04
Előzmény: #23919  tokugawa_ieyasu
Dehogy mennek, egyik nagyszájú játékost sem érdekli, hogy mekkora az ukrán veszteség, szívbaj nêlkül feláldozzák a hohol katonákat. 
Régen vége lenne nyugati segítség nélkül. 
tokugawa_ieyasu
tokugawa_ieyasu 2022. 11. 01. 13:54
"Szerb katonai konvoj tart Koszovó irányába."
Akakul... Nemsokára mehetnek az ukránimádók a frontra 😁
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 01. 13:32
Előzmény: #23916  Traktoros
Folyamatosan hamisítják a tényeket a baloldali trollok, és saját élettörténetükkel akarják a másikat sározni, de nálam nem jön be. Vannak néhányan ezen az oldalon is, akik ismernek. Nem jó módszer, ha valami elkezd személyeskedni, mert az visszafelé is elsülhet. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 01. 13:30
Előzmény: #23912  Törölt felhasználó

Pro primo, oroszul tanultam, természetes, de mivel nem gyakoroltam, nem igazán beszélem, és nyelvvizsgám sincs belőle. De tényleg kifelejtettem egyet, a latint, amiből érettségiztem. :)
Pro secundo, volt bencés diákként, német, második világháborúban politikailag aktívan részt vett nagypapával és oldalági Zichy nagymamával sanszom sem lett volna bekerülni a kommunista pártba, különösen úgy, hogy a fenti okok miatt 1985-ig állambiztonsági felügyelet alatt volt a családunk. :) Oda legfeljebb a te családod kerülhetett be.
Pro tertio, 1990 után, harminc-egynéhány évesen szereztem diplomát és PhD-ztem Leuvenben/Löwenben, melynek költségeit a rokonság finanszírozta "hálából, mert az itthon maradt nagyapai ágú dédiket nagyszüleim gondozták és tartották el - életük végéig. 1990 után pedig már - különösen Belgiumban - nem annyira akartak senkit beszervezni. Egyébként ennek a diplomának és az ott kialakult kapcsolatoknak volt köszönhető az az ismeretség, amivel egy multi megkeresett, hogy vállaljak nála munkát.
Úgy látszik, hogy te a saját élettörténetedből indulsz ki, ezért nem is tudsz másban gondolkodni. Így már értem a politikai elkötelezettségedet az állampárt utódpártjai irányában.
Van még fent ismerősöm ezen az oldalon, szóval tudják, mit és miért írok.
Traktoros 2022. 11. 01. 12:44
Előzmény: #23914  motoros
Folyamatosan buktatja le magát a hantás 😂
motoros 2022. 11. 01. 12:29
Előzmény: #23912  Törölt felhasználó
az önéletrajzát olvasva a hantás nógrádi jutott róla eszembe :-)
Törölt felhasználó 2022. 11. 01. 12:24
„A mi jólétünk az orosz energián és a kínai gazdaságon múlt, a biztonságunkat pedig az Egyesült Államokra bíztuk” – jelentette ki október 12-én Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

Európa szerencséjére segítségnek ott van még a Soros által felügyelt EP és a gyógyszergyártók fizetési listáján magasan álló Ursula.
Törölt felhasználó 2022. 11. 01. 12:09
Előzmény: #23908  Sehmet

sajnálom, hogy az oroszt nem említetted, pedig kötelező volt, ilyen nyelvérzékkel kizárt, hogy azt nem tanultad meg ;)
mivel nyugdíjas vagy, ezért aki a történelmet ismeri gyorsan rájöhet, hogy párttag voltál, minden bizonnyal beszerveztek, ha pedig a külföldi tanulmányok 90 előttre estek, akkor 100%-ék, külföldön abban az időben más nem tanulhatott, ez egyben megmagyaráz mindent (is), a hozzáállásodban, véleményedben (azt is tudom, hogy a beszervezettnek alapvetően tagadnia kell ezt)
Törölt felhasználó 2022. 11. 01. 12:01
Előzmény: #23879  goapsy1
gopa, gopa, te még mindig csak copni jársz haza két éjszakás műszak között??...  :)))
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 01. 11:59
Előzmény: #23909  Sehmet
.. szöveget. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 01. 11:59
Előzmény: #23902  Törölt felhasználó
Bocs a betűelütésekért, 10 ujjal gépelek és sajnos nem néztem vissza a szövetet.
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 01. 11:57
Előzmény: #23902  Törölt felhasználó
Hány idegen nyelvű újságból tájékozódsz, hogy eldöntsd, ki van tisztában a tényekkel? Nekem ez az egyik végzettségem, és németül, amit anyai ágú anyanyelvem, valamint angolul, amelyen külföldön diplomát is szereztem, olaszul és franciául is beszélek alapszinten, egyetemi óraadó vagyok nyugdíjasként, és közben nemzetközi magánjoggal foglalkozom a gyakorlatban nyugdíjasként, de leírhatom azt is még egyszer, hogy anyai ágú nagypapán német, rokonait 1946-ban kitelepítették, akikkel azóta is szinte kapcsolatban vagyunk, ők csak azért nem telepítették ki, mert nagymamám származása miatt már akkor ismerkedett Recsk és Hortobágy szépségeivel. No, és havonta, kéthavonta Németországban, in Bayern vagyok, és néha-néha két unokaöcsémhez is "kiugrom" Norfolkba és Norwichba, ahol orvosként ténykednek, de erősen gondolkodnak, hogy hazajönnek, ugyanis a kardiológusok és a traumatológusok iránt nagy a kereslet.
smallinv 2022. 11. 01. 11:55
Előzmény: #23904  Törölt felhasználó
Ismétlem..., mindenki próbál olyan 'ruhát' felvenni, amit a  mai időjárás megkíván...., láthatod a magyar történelmet...
tokugawa_ieyasu
tokugawa_ieyasu 2022. 11. 01. 11:53

Most már világos, hogy miért takarodott el ez a nyomorult nőszemély... 
Németország boldog, hogy ilyen szövetségesei vannak 🤣“Őszintén szólva nem érdekel, ki és hogyan jutott hozzá ehhez az információhoz. Érdekelne London válasza a következő kérdésre: “Liz Truss brit miniszterelnök közvetlenül az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantása után üzent-e Anthony Blinken amerikai külügyminiszternek azzal a szöveggel, hogy hogy “it’s done” „kész” ?”. – írta a diplomata.
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 01. 11:47
Előzmény: #23894  Törölt felhasználó
Ezt csak azért írtam, mert vannak olyanok, akik külföldre mennek, tömegszállásokon, elképesztő körülmények között laknak, szendvicset esznek, de azért a virtuális világban megpróbálják elhitetni, hogy nekik kint milyen jól megy, mennyit keresnek és mennyit takarítanak meg. Néhány orvos ismerősöm most jött haza angol és német kórházakból, mert azt mondták, hogy az az egy-kétszáz-ezer forint, amennyivel kit többet keresnének, elfogyna a kinti megélhetésre és ráadásul távol a családtól. De mások is jönnek haza, mert a jó szakmunkás itthon is most már annyit keres, hogy nem éri meg kint dolgozni. Persze az, aki még magyarul sem tud rendesen, de azért nekiesik a nagyvilágnak, hogy milliárdos legyen, koppan egy nagyot, de a közösségi fórumokon veri a mellét, legalább ott irigyeljék. Mások a tények és más a virtuális kép.
Törölt felhasználó 2022. 11. 01. 11:46
Előzmény: #23901  smallinv

Nem kedvelem Simicskát, de  miután Orbán az egykori KGB központjába küldte (manapság SVR) Nyergessel, képes volt szakítani Viktorral az orosz szál miatt, szóval ha gazdasági dolgokban nem is volt gerince, magyarként, hazafiként még volt.
Orbán nem szabad, független ember, a Kreml fogja, amit tesz számomra hazaárulás, persze lehet jogi értelemben nem állja meg a helyét.
smallinv 2022. 11. 01. 11:45
Előzmény: #23899  Sehmet
Sajnos ezt nem értik az üknyagymájukat megerőszakoló oroszok miatt.
Törölt felhasználó 2022. 11. 01. 11:43
Előzmény: #23899  Sehmet

Úgy tűnik a tényekkel te nem vagy tisztában! Járj utána!
smallinv 2022. 11. 01. 11:41
Előzmény: #23898  Törölt felhasználó

Erre nincs mit írni...
A mai 20 évesek szerintem eldöntik majd , hogy merre, addig hagyjuk ezeket a 'nemzetárulók, stb.' kifejezéseket.
Addig nyugi van, amíg a mai 20 évesek 'fügefát ültetnek', addig nekünk almát kell szednünk.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek