Ukrajna pedig megszegte a nemzeti kisebbségek védelmével kapcsolatos szerződéseiket, így a Magyarországgal Antall-kormány idején megkötött alapszerződésben foglalt azon záradékot, amelyik a kisebbségvédelemre vonatkozik. Ezen kívül Ukrajna nem telesítette a nagyhatalmak vezetője által szentesített Minszki Egyezményeket, stb - sem. Szerintem nem vagy tisztában azzal, hogy a nemzetközi jog, az ENSZ Alapokmánya szerint mikor kérhet, de főként mikor kaphat egy ország nemzetközi fegyveres "védelmet", de azért bátor vagy, hogy megpróbálod "hihetően" leírni a saját elképzelésedet. No, szóval ahhoz, hogy az ENSZ a kollektív védelmi felelősség vitatott elve alapján beavatkozzék más államok közötti konfliktusba, végig kell járni az ENSZ Alapokmányának VI. és VII fejezetében foglaltakat, azaz szankciók, blokád, stb. A fegyveres beavatkozás pedig csak az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazása alapján lehetséges, ahol az öt állandó tagból bárki vétózhat, még a fegyveres konfliktusban érintett állandó tag is. Szóval ez nem működik. Ezt kihagyhatják különleges esetben, de akkor az ENSZ Közgyűlésének kellene határozatot hozni, amire eddig még nem volt példa. Márpedig BT határozat nélküli beavatkozás - akár humanitárius célból is - nemzetközi jogba ütközik. A NATO kifejezetten védelmi célú katonai szervezet, amelyik támadó hadműveletet nem indíthat nem NATO tag ellen. A regionális biztonsági szervezeteknek hasonló a belső szabályozásuk. Egyébként pedig gondoljunk arra, hogy Oroszország nukleáris nagyhatalom, élén egy, szerintem elhomályosult tudattal rendelkező elnökkel, és senki nem szeretne a zongoraművész úrért egy nukleáris harmadik világháborút.
Igen, ez a jelenlegi magyar politika nemzetáruló, hazaáruló. Nemzeti lobogó alá bújva árulja el a nemzet évezredes céljait, érdekeit, adja fel a demokráciát, a szabadságot, árulja el '48, '56 és '89 eszméit!
'hanem bízok az ellenzék előretörésében' , de nem úgy, hogy adunk 100-at (de miből ?), hanem, legalább adunk 100-at es innen beszerzünk legalább 97-et.
Egy 'pislákoló láng' nagyon komoly erdőtüzet okozhat, mint láttuk is ebben az évben. És bocs, de én nem a mostani magyar politikával értek egyet, hanem bízok az ellenzék előretörésében... :)
És pár év után érdekes módon hazaköltöznek.... Kimentek, mert itt nem tudtak érvényesülni, ennyi... Tudnék mesélni, Kanadából, németből, osztrákból visszaköltöző honfitársainktól. :) És a nógrádi faluk Holland (nem magyar anyanyelvű) letelepülésről is.
Sehol sincs kolbászból a kerítés! Az itthon tapasztalható sötétségre egy pislákoló láng nem megoldás, ahhoz ki kell menni a napfényre! Soho és megtakarítás, milyen ismeretlen fogalmak az itthon a nagyszerű átlagbérből élők számára!
Gipsykém, én is éltem néhány hónapot Londonban, és nem pizzafutárként! A havi 2.500 £ nem olyan nagy durranás, ha ehhez hozzáveszed a lakások bérleti díját - hacsak nem egy tömegszálláson laksz - a rezsiköltséget, a tömegközlekedést, stb. Az olyan lepukkadt áruházláncokban, ami rosszabb, mint a Tesco (pl. Asda, amit migránsok üzemeltetnek) persze lehet olcsó árukat is venni, amik olyanok is. A Szent Pál-katedrális mellett, a Ludgate Hill tetején van egy Starbucks (az árkádos épület alatt), ahova kávézni jártam és megismerkedtem egy, itthon angol-szakot végzett lánnyal, aki az üzletvezető volt és az öccsével, aki ott dolgozott. Azt mondta, hogy egy jobb minőségű lakást bérelnek, stb., és összesen kettőjüknek úgy 1.400 £ marad megtakarításként, amit egymás között keresetarányosan osztanak el. Voltam vele este néhány alkalommal a Soho egyik bárjában, hát ment a pénz rendesen még nekem is, aki egy multi magyar gyáregysége vezetőjeként voltam kint, és a szakmai munkán kívül heti egy alkalommal adtam elő az University College London-ban a Bloomsburyben, ahol sok magyar hallgató tanul - szóval volt pénzem, nem annyi, mint egy szobalánynak, pizzafutárnak, mosogatónak, szakácsnak, stb., mégsem ugrálhattam. Nem kell előadni a nagy mesét arról, hogy a hivatkozott angliai magyar munkavállalók milyen szuperül ének kint. Persze, ha tömegszálláson laknak, kerékpároznak és munkásfogásos vacsorát esznek rendszerint valamilyen húsból és burgonyából áll kenyérrel, vajjal, stb., akkor többet tudnak félretenni ....
:) Ő nem mosogat szerencsére, az Amazon raktárban kiszedő talán. Nő nélkül, nehéz neki és unalmában öklendezi fel a trágyát. De nemsokára hazaköltözik, csak összeszedi magát egy kicsit...
Semmi sem hiteles, folyamatosan a hoholok szekerét tolják, nem mintha az orosz jobb lenne, moslék népség mindkettő. Ukrán vagy orosz , nincs különbség, egykutya.
Kijev semmiért nem vállalt felelősséget. Krími híd,Novofjodorovka melletti repülőtér elleni támadás, támadás orosz területekre , dróntámadás polgári hajók ellen stb.
A szovjetek tudatosan éheztetik a világot: "Kijev nem vállalta a felelősséget a támadásért, és tagadja, hogy katonai célokra használná a gabonaprogram biztonsági folyosóját. Az ENSZ szerint szombaton, amikor Oroszország közölte, hogy a Krímben lévő hajóit megtámadták, egyetlen gabonahajó sem használta a fekete-tengeri útvonalat." Az ilyen hazudozás tartja össze a Putyin-Orbán háborús koalíciót!
a jelenleg felfüggesztett grizzlygeza pedig tokugawa_ieyasu egyik klónja, ha jól látom az előbbi felhasználó létrehozása és az utóbbi felhasználó egy korábbi felfüggesztése (és természetesen a hangnem, emojik és hasonló beazonosítható tulajdonságok) alapján
OROSZ-UKRÁN háború