Mitől lennék ideges?A tavalyi nagy felhúzásban nagyot kaszáltam,nagyobbat ,mint a mostani bukom.Év végére ez is szépet fog hozni.Menj vissza a deltába forintot is,neked az való,és várd a csodát.És menekülj,amikor öntik a fejedre.
Csak azt tudjuk, hogy nem tudunk semmit , ahogy Szokratesz mondta. Ne felejtsuk el: legszebb orom a karorom, mert nincs benne semmi irigyseg, vagy elszall az arfolyam iden ev vegeig vagy visszamegy a geoakku elotti szintre, 2-3 forintra, vagy nagyon nagyot bukunk vagy nyerunk, az arfolyam jelenlegi szintjen csak vegletekben tudok gondolkozni.
Szerintem is az SZA adja továbbra is. Másnak kinek érné meg ezen az áron adni? Kérdés, hogy mennyit akar még adni? Én úgy gondolom, hogy az SZA a választások következményeként is adja, szerintem az Ő bekerülési értékéig. (Nem árfolyam, hanem összegre gondolok.) Utána már kvázi nulla kockázatban mozizhatna. Az érem másik oldala nálam a 17Ft-os 1 milliárdos intézményi befektetők, akik szerintem nem akarnak ilyen jelentős bukóban kiszállni, sőt valamiért (gondolom kielemezték az eshetőségeket rendesen egy ilyen befektetésnél) még 17 Ft-on is fantáziát láttak a papírban. Van itt a Fórumon sok kárörvendő, de remélem, hogy az árfolyam a GeoAkku termékké válásával még idén a helyére kerül, ahogy azt a KGY-n is tervként hallottuk…
Ezen gondolkozom en is, egyfolytaban , 200.000 darabos vetellel 5ft-on , le tudnam hozni az atlagaramat 18.51-rol kb. 11.75-re...de meg varok...nem merek venni most...
Én most azon agyalok, ha lemenne 5ft-ra beszàllnêk x Ft-al. Ha bukik a geoakku akkor lehet lemenne 4 3 2 ft-ra. De ha bejön akkor 25 30 vagy fölötte lesz az àr. Elgondolkodtató részemről.. Amúgy szerintem nem a SZA ad. Sima kisbufik a bepanikoltatasok és a geoakku hìr hiàny miatt.
Erzesem szerint tovabbra is az SZA ad el, nagyon sekely a piac, nehezen tud szabadulni a reszvenyeitol, nem latok konyvet, de nagyon kivancsi vagyok mikor megy 10 % ala es lesz koteles bejelenteni az eladasait, de lehet tevedek es nem is ok adnak el folyamatosan aprilis 12.-e ota...
Valoban nem tudom menbyibe fog kerulni de ezt irtam a ketddgek kozott. A prezentaciobol indultam ki . Az MVM ben jo szakemberek vannak gondolom a folyamatos uzemet tesztelik hogy megfelel e a tervekneknek . Mi is egy ev alatt dontottunk tarolo ugyben pedig sorozat gyartott termekek kozul kellett valasztani
Nem tudod mennyibe fog kerülni a rendszer ès az élettartama többszöröse, nem degralàlódik. De majd az élet eldönti.. ennyi.... Az MVM nel biztos unatkoznak, hogy ilyenekkel foglalkoznak.
Lehet csak valoszinuleg sosem terulsz meg. Gondold vegig ha hetekig nem sutod ki milyen ciklusszammal fogsz menni? A litium akkuk napi 1-1,5 ciklust mennek. Es 10 % veszteseggel . Szoval szerintem ennek semmi eselye es racionalitasa sem sok. Hetekre nem tarolsz energiat igy .
hetek ha az akkumulátorok feltöltődtek után töltheti a geoakkut, éjjel használja az aksit, de ha1 hétig nem süt a nap mehet az áram a geoakkuból. Egy cég ami hétvégén áll, illetve délután 2ig dolgozik bőven van ideje feltölteni a geoakkut is.
Számomra ez a technológia egy rendkívül homályos, folyamatosan változó valami, aminek bármilyen alkalmazhatóságáról még korai beszélni. Ha lesz valamilyen demonstráció arról, hogy hogyan és milyen paraméterek mellett működik a rendszerük, akkor lehet elgondolkozni azon, hogy hol lesz jó.
A Hungarnánál is zajlanak felmérések és ott nincs gázbekeverés csak áram visszaalakítás. Nem tudom a részleteket, de a Geoakku olcsóbb és biztonságosabb lehet a mostani rendszereknél.
Ha folyekony hidrogent bekeverve egetjuk akkor csak hoeromu johet szoban felhasznalokent. Az energiava torteno visszaalakitassak kapcsolatban leirtam a kerdeseim . A meretgazdasagossag mindig elony. Azert erdemes nezni mennyi negativ oras termeles van mert az keves a nyereseges uzemelteteshez. Pick tradre szerintem nem alkalmas . RHD t vedd figyelembe kof eseten 40 eur
A prezentacioval vannak ketsegeim az energitarolas vesztesege biztosan rossz pl . A capex nem tudom milyen meretezesre van kiszamolva ? Szoval vannak ketsegeim . Energia veszteseg ? Litiumnal 8 % nagyjabol ok . A capex tartalmazza a hudrogen bontasat es vissza alakitasat energiava ? Ott nekem a 45 % alacsonynak tunik . Jo lenne egyertelmubb leiras
A prezentációban szerepeltek számok, CAPEX illetve LCOS. Persze ha a kétségeid azokkal a számokkal kapcsolatosak, azt megértem, elég furcsára sikerültek azok a diagramok.
Nem lattam oket . De ez nem kiserleti technologiai bemutato volt. Erre a teruletre egyenlore az akku jobb megoldasnak tunik. A geoakkuval meg rengeteg a bizonytalansag . Alapvetoen nem tudjuk mennyibe kerul 1 MWh teljesirtmeny . Ha az latjuk akkor van mirol beszelni. En is azt a prezit lattam mint mindenki . Ott azert van ketsegem . Valoszinuleg gazturbia melle lesz ertelme kvota megtakaritas miatt , ez a nagy turbinas eromuvek vilaga . Nem igazan ertek hozza. De a CAAPEX nelkul nincs ertelme beszelni rola. Jo lenne legalabb egy nagysagrendi ar es skalazhatosag
Ez eppen a maira nem igaz. Ha azt mondod hogy draga a kis befektetonek azzal esetleg egyetertek . De nagyjaboll itt latod a kovetkezo egy ket tendenciajat
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995