Éves szinten 14%-al nőtt a bevétel, ugyanennyivel az EBITDA. Ez egyáltalán nem rossz. Ha az utóbbi 3 vagy 5 év CAGR mutatóját nézzük, az még sokkal szebb képet fest.
Ez is mi?? Bérleti díj 2024-ben 95 millióval több mint 2023-ban...??? MOST VETT IRODAHÁZAT BASZOMASZÁTOK!!! 3 forint/RV Karbantartási díjak...ohhh igen, hát 1,1 milliárd PLUSZ! Gondolom számlázgattak agyba főbe a nem létező izzócserék meg tököm tudja mikre... Személyi jellegű ráfordítások 1 milliárd PLUSZ!!! Felvettek 200 emert??? Projekt managment...2 milliárd plusz... Itt jártak MATOLCSYÉK??? VAGY MI???
Ez gyorsan ki fog derülni a mérleg közzétételekor. Lehet olyan egyszeri, nagy értékű valami (költés), amit költségként számoltak el valamilyen okból, holott simán elhatárolhatták volna. Egyébként az tavaly az EBITDA/revenue ratio 6% volt, pontosan ugyanannyi, mint most.
Hát......azt állítják, hogy a második félévben 25 milliárd árbevételből sikerült csinálni 250 millió adózott eredményt. Minden tisztelettel, de én ezt valamiért nem hiszem el. Ilyen 1%-os margin a kiskereskedelemben szokott lenni. Itt valami nincsen rendben. Ráadásul szerződések vannak. Nincs akkora verseny. Ez nem életszerű.
2024 első félév 19,45 Mrd árbevétel, teljes év 43,3. Ez 4,4 Mrd-al több, mintha a második félévben “csak” hozta volna az első teljesítményét; 23%-al növelte azt. A 2023-as évhez képest pedig 5,4 Mrd a növekedés. Én őszintén egyáltalán nem tartom ezt rossz eredménynek. Akik a féléves eredmény közlése után hurráztak, azok most se legyenek öngyilkosok…
Szándékos MEGTÉVESZTÉS volt PRUTKAY részéről!!! Mi ez ha nem az??? Nem vettem ALTEO-t, 4IG-et, APP-ot, OTP-t, Állami nyomdát, mert ott volt az a mondat, hogy a második félév erősebb lesz a kiugróan sok egyedi megrendelésnek köszönhetően!!!!!!! EZ SZÁNDÉKOS FÉLREVEZETÉS!!!
Akko fórum