nem vagyok tisztában a short szabályokkal teljesen, de ha nagy tulaj lennék, akinek bejelentési kötelezettségei vannak, akkor egyik zsebből a másikba játszanék. Azaz kvázi kölcsön adnám magamnak - másik alapomnak- a pakkot, aki szépen lassan nem szétverve a piacot eladja. Aztán jön egy átkötés a végén, az alap eladta, a kölcsönkérő nullába futott, a pakk el van adva. És csak egy bejelentés van. de van egy csomó hedge fund a világban, akik a meglepetésen akarnak pénzt keresni. Önmagában ez nem sok, 6,59%.
A bejelentés köteles short állomány (0,5% felett) 6,59% ra emelkedett. Én úgy látom sosem volt még ilyen magas szinten. Ezzel kapcsolatosan mi a véleményetek?
kicsit alacsonyabbról, mint kellett volna , de megpróbál fordulni. 11,6 a 200 órás mozgóátlag, ellenállás. Átvitele, felette zárás, felette maradás napokig az jó lenne a jövőre nézve.
A magyar állam célja az lehet csak, hogy elkerülje a leminősítést és az IMF-et. Recseg ropog az egész, jövő ilyenkor sokkal rosszabb helyzet várható. Privatizálni kell, nem vásárolni, az olcsón vevők természetesen már megvannak az állami eszközökre. A Wizz shortolok 15-20% buktát reckíroznak egy duplázásért cserébe kb. A "gond" az, hogy minél többen vállalják ezt a kockázatot, annál szűkebb lesz az az ajtó, amin mind egyszerre akarnak kirohanni, ha jön egy jó hír, vagy egyértelművé válik, hogy nem jön el az ítéletnap. Sok most a kockázat, nem könnyű időszak áll előttünk. Az árfolyam ezt tükrözi.
kérdés, honnan megy nagyot. Nagyon erős, hogy csak adják és adják. A mai 11,18-as maximum VIP kiszálló volt? mert megint 11. És nincs az, ami venné, csőd lesz, vagy mi a várakozás?
Szisztematikus, osszehangolt short zajlik ellene, kerdes h miert, szimpan keresni akarnak, v esetleg felvasarlashoz arbeallitas, vki olcson skar sokat venni, esetleg akkora a baj stb.... Sztem brutal alulertekelt az arfolyam es biztos h nagyot fog menni eves tavlaton. Teny hogy szarul fest most. En tartom, hosszura vettem, ha 1000 ala zuhanna akkor raveszek meg.
Vettem ma még, 12%-kal bővítettem a meglévő csomagot. Meglátjuk, sok mindent olvasok, a HOLD After Hoursban is volt egy pár perc amit a Wizznek szenteltek, ők is szeretik, hisznek benne, tartják.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.