Ha királyságban akartál élni akkor igen. Szerencsére ami a hátránya az előnye is. Elég csak a király orrára koppintani a megfelelő helyről, lásd köztársaságielnök jelölés.
Az Erik a viking legendás jelenete jut rólad eszembe: Nyugodjon meg mindenki, nem süllyedünk, nem süllyedünk, aki mást mond az aljas hazudozó, propagandista!
Jaj! Már a lombkorona nélküli sétány se fog megépülni! Néhány komment(?) elolvasása után kezdem megérteni, hogy miért tart itt ez a jobb sorsra érdemes részvény. Ennyi racionális, a tényeket messzemenően figyelembevevő, az aktuális kormányt, m.e.-t a valóság alapján kritizáló okfejtés! Bravó! Egyébként hajrá 4IG!
Tegnap olvastam én is erről, és tökéletesen egyetértek veled. Szerintem a gondok majd akkor csúcsosodnak ki igazán, ha elfogy az eus pénz. Akkor mire fog vajon támaszkodni ez a kormány, ha már most néhány hónap után így lenullázza a hazai nagyobb cégeket? Miből fog működni az állam, ha nem lesznek hazai nagy vállalatok akik leosztják a melót, és itt forgatják vissza a hasznot? Még fa nélküli lombkorona sétány sem fog épülni. Most mondom, ezek rosszabbak lesznek mint Gyurcsányék voltak, pedig azok sem volrak a topon.
Erre én is gondoltam, viszont tőzsdei cég, nagy jövőképpel, kitaposott úttal, akar még el is adhatja mp, hogy tessék ezt is rendbe raktuk, Safe pénz az kell, ha nem húzza be a kormány, hasonlóan uniós pénzekhez támadási felület, nem is beszélve h itt is megjelennek az éhes szájak
Hogyan is énekelte egy borospincében a nagyúr? "Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok! Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok! Jöttek, mentek, győztek, sok kislányt megfőztek, Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok!" Ha közötte volt az-az egy, akkor nekünk itt lőttek!? :-)))))
Én többször írtam, hogy úgy gondolom, hogy szeptemberben - októberben kell születnie 1 megegyezésnek a kormány és a cég közt. Azért fontos az időpont, hogy a cég és vele az ország ne csússzon le a 4IG által külföldi partnerekkel, csőben lévő hadiipari fejlesztésekről. Ez miatt gondolom, hogy lesz 1 "gyors" megegyezés ami szabad utat ad a hadiipari fejlesztéseknek. A jelentésben írják, hogy októbertől van lehetősége a cégnek saját részvényeket vásárolni. Szerintem lesz 1-2 nagy aki rárepül még előtte a papírra és ha az MPtől félő kicsik nem adják, mehetünk jóval feljebb. Van kockázat a papírban, de ha szétdarabolnák, akkor is sokkal többet ér. A telekommunikáció részvényenkénti értéke szvsz. 2500ft felett van. Tegnap lehet megvárták, hogy azok akik jelentés után akarták dobi magasabban, eldobják csalódottan. Ma eddig kivárás van. https://www.economx.hu/tozsde/2026/08/31/4ig-penzugyi-jelentes-q2/ 1607ft 22milla
Sajnos a bosszú tényleg mindent vihet! Jó volna látni, tudni országunk vezetésének szándékait, de csak találgatni, következtetni tudunk
pedig ezen a csapaton vagy csupán azon az egy személyen múlik itt sok ember boldogsága. Mi
lesz, mi lehet a döntés a 4iG-vel kapcsolatban? Az előjelek nem jók,
határozottan nem jók, bár a cég vezetése dolgozik, igyekszik, akar, lásd újabb
energetikai üzletág létrehozása (#102845 hsz.), de van egy másik történet is, ami mutat
egyfajta szándékot és ez a szándék rendkívül elszomorit engem és azokat, akik a
4iG és az országunk felemelkedésében bíznak. Itt van egy árulkodó eset: https://index.hu/velemeny/2026/08/31/krausz-ferenc-elvonal-alapitvany-megszunes-kormany-vita/
A Nobel-díjas Krausz Ferenc visszaadja
az államtól kapott támogatást (többet, mint kapott), visszaadta a Corvin-lánc
kitüntetését és megszünteti az Élvonal Alapítványát, melynek megszüntetésével egy olyan tudományos program zárult le,
amelynek célja Magyarország nemzetközi kutatási versenyképességének erősítése,
a tehetséggondozás fejlesztése és a külföldön dolgozó magyar kutatók
hazatérésének ösztönzése lett volna. Krausz úgy véli, az Élvonal nem egy új
kutatóintézet létrehozását célozta, hanem egy olyan tudományos ökoszisztéma
kialakítását, amely összekapcsolja
a tehetséggondozást,
a csúcskutatást,
a nemzetközi együttműködéseket és
az innovációt.
A program révén a legtehetségesebb magyar diákok és kutatók közvetlen
kapcsolatba kerülhettek volna a világ élvonalába tartozó tudományos
műhelyekkel. Ez volt az egésznek a célja, értelme.
Az
országunk vezetőinek ez nem tetszett és felszámolják az egész folyamatot. Az a kormány, amely ezt teszi az nem az ország érdekében dolgozik. Engem
mélységesen elszomorít ez az eset, mert ez a mentalitás, hozzáállás nem mutat
előre és félő, hogy a 4iG-vel is hasonlóan bánnak el! Valóban aktuális lesz, vagy máris
az Márai Sándor: Olyan világ jön…. című verse Olyan világ jön,
amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges.
És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz.
A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!…
Mert most ők jönnek… A rútak.
A tehetségtelenek.
A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet. Bemázolják szurokkal és rágalommal
a tehetséget. Szíven döfik azt, akinek jelleme
van.
Nagyon találó a labdával való összehasonlítás. A 4iG jelentésében ott voltak a "nagy" részvényesek. Nincs semmi változás, 90%-ot ők tartják. Senki közülük nem bővített és nem adott el. Az egész eladást kb 10 hónapja, az egész fofgalmat, szvsz, a "kicsik" csinálják.
Igen, az, de sajna ez a valosag. Ugy kepzelem ezt a reszvenyt most, mint amikor nyomod le a labdat a vizbe es jonne fel. Egyszer ki fog torni, aztan mar maradni fog a felszinen. Ezt kell megvarjuk, kivarjuk es egymast erositsuk. Kitartast Reszvenytarsak, remelem max egy ev (sem).
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.