Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Andre75 csütörtök, 19:00
Azért hihetetlenek ezek a politikusok egy kaptafa mindegyik.. vagdalkozni azt tudnak, de IQ=0. Komolyan azt sem tudja, mit beszél és miről..., MP tiszta Trump lett...csalódtam benne, általános hülyeségeket pofázik... 
dunyha csütörtök, 18:55
A cég és annak vezetőjének nevét nagyon következetesen kerülte. Ruff Bálint szemöldöke felszaladt egy bólogatással megspékelt formában a kémműholdak megemlítése kapcsán. Túlzottan kíváncsiak nem voltak az ügyre, MP az elején röviden ejtett róla szót, majd a HVG feltett kérdésére röviden válaszolt a dolgot kicsit körültáncolva.
Telex micsoda provokatív kérdést tett fel :D. Micsoda tekintetek :DD
Barba-papa csütörtök, 18:53
Előzmény: #93508  Csaba75
Már leírták korábban, részben én is.
A SAFE és RRF pénzek lehívásához már létező projektek, illetve műszaki tartalom szükséges.
A SAFE pályázatot profik írták. Műszakilag rendben van. A SAFE pénzeket azért nem kapta meg az Orbán kormány, mert túl sokat, több mint 17 milliárd Eurót kért. Az EU szerint csak 16,2 jár. Ezen ment a huza-vona. Persze utólag bele lehet magyarázni, hogy megakadályozták, nehogy Orbán oligarchák kapják, de nem erről volt szó.
Nem nagyon van rá lehetőség, hogy a 4iG-t megkerüljék. Az ellenőrzés fokozása persze kell és kívánatos
is, hogy minél többet ki lehessen hozni a pénzből és ne legyen túlárazás. Alvállalkozókat is adhatnak a 4iG-hez, akiknek továbbadják a megbízást.
A másik lehetőség, hogy valahogy ebből kihagyják a 4iG-t, de ekkor elég esélytelen, hogy teljesen megkapjuk
az EU pénzeket. Ebben az esetben a 4iG a nemzetközi piacokra koncentrál, de ha tovább cseszegetik, akkor akár elmehet külföldre is. A Mubadala szerződés ugyan nem túl nagy összegű, de mint referencia nagyon fontos a jövő szempontjából. Ha alátesznek, Mo. feketelistára kerül. Ennél kevesebbért is bukott az ország befektetéseket.
Kerekegesz csütörtök, 18:46
 35 perctől válaszol az újságírói kérdésre a 4IG-ról     https://www.youtube.com/watch?v=5HDZRp90Ko8
nyereg
nyereg csütörtök, 18:39
Előzmény: #93511  rice2
köszi, 
én is így látom, csak hát az árfolyam és az egyenlegem.......
Tibor321 csütörtök, 18:36
A samsung gyárban is több centis mérgező por állt az állmenyezet felett, aztán a kormányváltás óta már-már bioüzem lett. Ha sokat ugrál a kis önjelölt diktátor, majd az orrára basznak nyugatról. Rheinmetall, német és több nemzetközi érdekeltséggel megy szembe ezáltal.
Csomi_1977 csütörtök, 18:31
Előzmény: #93511  rice2
Neked legyen igazad . Én kivárom a SAFE hitelt lesz ami lesz ,max az év végét. 
signal2
signal2 csütörtök, 18:30
Előzmény: #93503  Worthington
AZ 5% nonszensz, remélem, soha nem dobunk ki ennyi pénzt értelmetlenül. Korábban is volt 2%-os kötelezettség, azt sem tudtuk tartani.
Csomi_1977 csütörtök, 18:29
Mondjuk ez érdekes 
17:05:09    1 948    12 271   23 903 908
Valaki vett 12 ezer darabot egyben ? Vajon ilyen áron miért ? 
rice2 csütörtök, 18:28
Előzmény: #93494  Barba-papa

Az elején azt nyilatkozta, hogy nem is megy: https://www.youtube.com/shorts/6ig3MUqlkKw
Persze ezt már sokan elfelejtették.
.
nyereg Szerintem látszik, hogy a külföldiekkel közösen építik a céget, de a kormány is tuti benne lesz.
Ezek a nyilatkozatok kellenek a közönségnek. Majd idővel elfelejtik a szavazók és megindokolják, hogy miért rendelnek az N7től hadiipari termékeket, amiben persze a kormány 25%-os tulajdonos.
A Tisza tervei közt szerepel az űripar, hadiipar fejlesztése is. 
A mai nyilatkozat pont az ellenkezője, mint ami az eddigi tervekben szerepel.
Majd beszélnek, egyeztetnek és megegyeznek Jászaival. 
Gondolom a kormány vagy a közel állói olcsón beszállnának a 4IG SDTbe. 
Jászai majd beszerzési áron átpasszol 10%-ot és béke. Igazából fizetni sem kell érte, mert %os arányban a magántőkealap kötelezettségeit vehetnék át és úgy kapnának tulajdont. Jászai 1 ft-ot nem bukna, csak a későbbi nyereségből kisebb % lenne az övé. 
Ez csak az én gondolatom persze, de ezt mondom a választás óta.
Ezek a nyilatkozatok kellenek, hogy jó tárgyalási alapjuk legyen szvsz. és persze a szavazóiknak ez pozitív.
Hadiipart fejleszteni kell és fogják is. Űripar is hozzá tartozik. 
MP 1-2 hónap múlva majd másképp beszél.
Jászai most mit mondhatna? Lépjen elő, hogy róla van szó? 
Valamiért eddig hagyták, hogy nagykövetként tárgyaljon. 
Nem kéne a mellét verni és a figyelmet magára irányítani.
Ért hozzá és jól csinálja.
Ha majd tárgyalnak sok újdonságot tesz a kormány asztalára és megegyeznek.
4IG az ország legnagyobb cégei közt van és lesz szvsz.
Rábát nem adták el a 4IGnek, pedig 3425ft-ot adtak volna érte, de most 2555ft.
Ott is a kicsik szórják mint itt.
Csomi_1977 csütörtök, 18:25
Előzmény: #93505  Ishar
Az már kevés lesz . De múltkor megszólalt pedig akkor még csak nyaldosta a 2000-et ha jól emlékszem . Itt holnap nagy baj lesz sajnos . DE ne legyen igazam !
sprint53 csütörtök, 18:25
Előzmény: #93499  Ishar
Álljon meg a kőrmenet... !  Nehogy már az AI mondja meg, hogy merre legyen az arra?!
Csaba75 csütörtök, 18:21
Előzmény: #93504  Barba-papa
Ès mitől ?
dunyha csütörtök, 18:19
Előzmény: #93505  Ishar
Az előző egy hetes Transparency cikk beküldésed után nem gondoltam volna, hogy duplázni tudod a butuskodást.
HunSuccess csütörtök, 18:17
Ne felejtsük el a védelmi szektor fejlesztésének szükségességét! NATO 3.5+1.5%. Hamarosan jön a SAFE hitel. És mit is mondott a honvédelmi miniszter a bizottsági meghallgatásán?mit is kell fejleszteni? Kiber+műhold. 
Vajon miért jön a Rheinmetall-tól auditőr? Miért van több tucat Rheinmetall 4ig állás hirdetés?
Rövid és középtávon ki tudja átvenni a 4iG helyét? 
Mi lesz a Rábával?
Valahol csak megáll! De ki adja el? Ez már nem a kisbüffik! Ennyi nem lehet. Egy hónap alatt már elfogytak volna.
Ishar
Ishar csütörtök, 18:17
Előzmény: #93502  Csomi_1977
"Ha Jászai nem szólal meg lassan akkor ennek annyi . 2000 se lesz nemhogy magasabban ." --- A legutóbbi amerikai útján nem készült valami selfie, amelyet most be lehetne dobni?!
Barba-papa csütörtök, 18:16
Előzmény: #93501  nyereg
Szerintem júniusban a 3000-et nyaldossuk.
Worthington
Worthington csütörtök, 18:16
Értem én, hogy M.P. a kórházaknak adná ezt a pénzt, de van egy kötelezettségünk a NATO felé is! A NATO vállalások alapján Magyarországnak a honvédelmi kiadásait a GDP 5%-ára kell emelnie, amelyből 3,5% a klasszikus védelmi kiadás, további 1,5% pedig kapcsolódó fejlesztésekre és beruházásokra fordítandó. Ez egy kötelező pálya 2035-ig, amely biztosítja a kereslet fennmaradását az iparágban a SAFE-től függetlenül.Ahogy mondta Jászai....
Csomi_1977 csütörtök, 18:14
Még ha nem is indokolt a pánik most sajnos az lesz . Ha Jászai nem szólal meg lassan akkor ennek annyi . 2000 se lesz nemhogy magasabban . Pedig én bíztam a cégbe de ez van . 
nyereg
nyereg csütörtök, 18:13
Előzmény: #93500  Barba-papa
Hogy látod a helyzetet Barba? 
Rajtunk már csak barba papa segíthet és itt van megjött :)

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek