Egy eurócentbe sem kerül.... Na persze, a háború - és azon keresztül gyarmatosítani kívánó - igazi haszonlesőkre igaz ez a tétel, de azt ténylegesen finanszírozó, azért áldozatot vállaló európai, orosz és ukrán lakosságra ez végképp nem igaz. Arról már ne is beszélve, hogy a büdös életben semmi sem lesz ebből, sem a korábbiakból, sem a későbbiekből visszafizetve azoknak, akik ezt ténylegesen finanszírozzák.
Nem magántulajdonból zajlanak a teljesen értelmetlen háborúk finanszírozásai, a felülárazott fegyveripar futtatása (olyan árat mondanak, amit nem szégyellnek), a monopol helyzetben lévők által irányított energetikai lobbik extra profitja, de a tudatos eladósítás, pénznyomtatás, a központosított - nemzeti jegybankokat és költségvetéseket beszántani kívánó - EU-s pénzügyi rendszer is az átlag embereken élősködik, illetve azok totalitárius irányítása érdekében formálódik.
Ez olyan, mint az adóforintozók, azaz a legnagyobb adóalap sikáló, minimál TB-s haszonlesők, akik a megnövelt adóterhekért tapsolnak a becsület oltárán, aztán a ténylegesen becsületes emberekkel megfizettetik maguk helyett is a sarcot, akár duplán is, ahogy ez a mostani kormányzás előtt is történt, azaz más farkával veretik a csalánt.
Mondjuk a szelektív, manipulatív értelmezéseidbe a fentiek úgy sem férnek bele, csak a globál narratíva.
Amúgy meg valahol kortünet az is, hogy a spekulatív célú emberek rögtön áldozatnak hiszik magukat, ha valami nem úgy alakul, akár rövid távon is, amit elterveztek, miközben ha éppen szarrá keresik magukat bármilyen spekuláción rövid távon, akkor azt természetesnek veszik.
Valós, klasszikus befektetni szándékozó pedig szinte alig van.
Jártam a 600-as Opusszal már 100-as szinten (még most is megvan), vesztettem el már teljes befektetést (Ott-One), de volt, hogy itteni (4ig) részvényem is (sajnos kevés volt még akkor) harmadolódott a csúcshoz képest (2019-2020), de befektetőként (nem spekulatív mártirkodóként) ezt vállaltam, a világban zajló folyamatokat nem irányíthatom (még ha nem is tetszenek) és nem értem kel fel a nap, még ha sok elkényeztetett hülyét erre is szocializálnak manapság.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.