Igen, keménynek kell maradni. Mindig beírom, ne adják el! :) Én is láttam, hogy megy a realizálás ( ha nekem is sok lenne en is ezt tettem volna, ahogybírod, szepen okosan kis tetelekben naponta tobbszor, nem zsinórban, legalabb felét eladtam volna). De nem akartam valahogy elfogadni amit latok mint jelet, hogy most kellene realizalni, mert forduló van haver figyelj! aztan varni, lentebb vissza es ujra megjatszani majd az emelkedest. Bevallom engem is elvakitott a q3 ba vetett hit es a vart amcsi szerzodesek. Mert ha meg jonnek, buko lemaradni. Ja hát ez a tőzsde, jónapot. Szerencsére még bőven jó a bekerülésim, de sajnálom azokat akik most magasan szálltak be, de fel a fejjel !
nézd, én láttam h terítik, figyelem a kereskedést és láttam, hogy ügyesen terítik a nagyok kifelé vagyis számomra egyértelművé vált, hogy nem megy ez a jelentésre 5000-ig, ezért is írtam. Látszott h 4410 és 4830 között forgatták, de közben terítettek, arra h ilyen gyorsan lemegy a résen túlra is én sem számítottam. Ezt csak gyakorlattal látod meg, sokat kell figyelni a kereskedést, én szeretem figyelni és kitalálni, hogy mi lesz, erre most 4ig kiváló terep, a lényeg h lehetett látni már 4700, 4800-nál visszafelé h terítenek kifelé a nagyok, okosan, ügyesen, ahogy kell, robottal v annélkül, ügyes brokikkal, azt h mi lesz nem tudom, hír függő, ha lesz hír nem tudom mi lesz, ha nem lesz lenyomhatják 4000 alá újra. Ezt most jól megláttam, de azt viszont benéztem h 2000-ről szinte csont nélkül dupláz, azt hittem a 2000 megakasztja, nehéz okosnak lenni, a tőzsde olyan kemény dolog, mint régen a bánya és ezt a legkomolyabban írom, nem igazán embernek való, mert ki kell zárni az érzelmeket, robotoknak való, pont úgy mint régen a bánya is csak a nagyon rátermetteknek, tagbaszakattaknak volt való.
Nov 28 jelentes, Nov 29 jelentésből pdf a befektetőknek Dec 1 -én három közzététel De nem volt emelkedés. Ez is valahol kapálódzásnak tűnik inkább, az infó zúdítás, ami nagyon nem jó. Rányomta magát a kereskedésre rendesen a kivárás. Csurgás lett lefele. Aztán jött a tegnap és ma. Ez kinek volt ez erdeke? Ki / mi a technika mögöttese? Ha a nov 28- dec 1 "infoözön" nem hozta meg a várt plusszt a "technikusnak" is, amit le lehet önteni, egy ezrest mint oktoberben es kaszalni, akkor jön a nesze nektek, majd odacsapunk mashogy, es kaszalunk rajtatok megint lejjebb akkor. Hmmm. Nem tetszik. Ennek nem erről kellene szólnia. Ezt normal TA-val nem lehet lemodellezni szvsz. Ami felfele ellenállas volt, lefele lehet támasz, ha normál a dolog, ennyit tudnék mondani. De ha a támasz is a technikusnál van potméterezve akkor mi itt bármit okoskodhatunk, csak nézünk mint a moziba. Nem negatív vagyok, csak szeretem megérteni a miérteket. És ez most nem megy.
Ismered a régi receptet, nincs elég forgalom, nem tudnak eleget venni, gyorsan gerjesztenek egy kis (nagy) pánikot így sokkal több papírhoz jutnak, mint ha szépen nyugodtan nem feltűnően vesztegetnék. Ha jól emlékszem az App-nál is meg csinálták párszor.
Teljesen egyetértek veled! Ezt én is így láttam, kétszer el is kezdtem beírni, de aztán vissza töröltem, nem tudtam szépen megfogalmazni, hogy ne tünjön személyeskedésnek.
A mai nap olyan volt, mintha a krampuszok orjongeset neztem volna. Tortek, zuztak, elvonultak... de majd hetfon meglatjuk. Amugy erosen kapaszkodott vissza.
Ugyanez volt október 22en, ha jól emlékszem. Kedd délután, hajrá után bezúzták, erővel, 4500 körülröl le 3600ig, pár óra alatt. Aztán azóta új csúcsot is ütött. Tervezett volt, Stop kiütés, paráztatás, és spekak kirázása és nagyon jó gyűjtési lehetőség valakinek. Most ugyanaz a mozi, mielőtt még feljebb tennék, szvsz. Mellesleg legutóbb jól működött, felpörgette a papírt, szóval én is megjátszottam volna ismét.
Én sem adtam, nagyon egyet értek. De ilyen nincs, hogy valamit minden hír nélkül egyik pillanatról a másikra így beborítanak. Értem én, hogy sokat emelkedett és konkrétumok kellenek a további emelkedéshez, ezzel nincs is semmi baj. Azzal sem, hogy ekkora emelkedés után, amit ez a papír produkált, muszáj korrekciónak lenni. De az nem így történik. Ez egy megszervezett valami volt, ami sosem fog kiderülni, hogy kik csinálták. Biztos ütöttek ki stoppokat, biztos voltak benne pánikolók, de hogy ez tudatos borítás volt előre megtervezve, abban szinte biztos vagyok. De részemről semmi gond, bízok a részvényben...menni fog felfele, szerintem nem itt van a vége... a pénzre meg jelenleg nincs szükségem, így nyugodt vagyok. ( legalább a károgók is kaptak ma némi örömet, még ha a számlájuk nem is emelkedett ezzel :))
Nem tudom,én nem vagyok bennfentes!Én a konditerembe ettem most 2 szaloncukrot,volt kitéve,meg hoztam egyet a gyereknek is haza,mert ott vagyok bennfentes!De lehet 24-böl maradt,ahogy a tulajt ismerem!Vagy valakitől ő is kapta,mert hogy nem ment el nekünk szaloncukrot venni,az olyan biztos,mint hogy ma nem aludtam ebéd után!Mai napot meg inkább hagyjuk!Lófasz tudja mi van a háttérbe,de én őszintén nem is akarok már tudni semmit!Ebéd után tudjak ledőlni,a többi meg majd alakul,idegeskedni semmin nem akarok már..
Ritkán tudok mostanában beköszönni, már leírtam az okát... Az ilyen napokon megmutatkozik, hogy kinek való és kinek kevésbé való a tőzsde! Amikor szárnyalásban volt a részvény sokan csak az élvezetes részébe kóstolhattak bele. Vannak ilyen időszakok is, melyeket valaki kihasznál, valaki túl él, és persze vannak akik eldobják! Ezekre pedig megvannak a spekuláló hiénák Nekem feltűnt pár tudományos köntösbe bújt lebeszélő, amit meg is jegyeztem itt a fórumon! Volt aki védelmébe vette Őket, nekem addig mindegy is amíg nem okoznak szándékosan anyagi kárt másoknak.Nem zárom ki, hogy most ez történt!Összeálltak páran, mint a gec.s bugyi és gerjesztették a folyamatot.Kellett hozzá pár pánikoló is, ami ilyenkor természetes, hogy van mert sokan eddig csak a szép oldalát látták itt a részvénykereskedésnek.Továbbá a részvénykönyvek hiánya is rásegített erre, mert sokan "vakok" lettek az átalakított platformok miatt. A cég előtt további szép jövő áll, én kitartok egy darabot sem adtam el. (szvsz)
Lehet matekozni👌ja es a szamok miatt raktam be a politikai resze nem erdekel. Az IISS szerint ezeknek a képességeknek a másolása 1 ezermilliárd dollárba kerül.A kiadások már most is robbanásszerűen nőnek.Az európai védelmi költségvetések 50%-kal magasabbak, mint 2022-ben, és öt éven belül elérik az évi 500–700 milliárd eurót
Európa évtizedek óta nem látott sebességgel fegyverkezik újra - írja a The Economist.https://www.economist.com/europe/2025/12/01/europe-is-going-on-a-huge-military-spending-spree A SAFE, az új, 150 milliárd eurós EU védelmi alap már betelt: 19 állam pályázott, Lengyelország egyedül 43,7 milliárd eurót kér,.A SAFE és a Nemzeti Mentességi Záradék (NEC) hatalmas kiadási csatornát nyit meg.https://www.penzcentrum.hu/vilag/20250708/oriasi-fegyverkezesi-dontest-hozott-az-eu-vegleg-minden-egy-iranyba-mutat-1181871 A NEC lehetővé teszi az államok számára, hogy négy év alatt GDP-jük 1,5%-át védelemre fordítsák, ami nagyjából 650 milliárd eurót szabadít fel. Ez a „Felkészültség 2030” gerince. A NATO európai tagállamai most elkötelezték magukat amellett, hogy 2035-re GDP-jük 3,5%-át fordítják alapvető védelemre, plusz további 1,5%-ot infrastruktúrára.Miért ez az ugrás?Mert Amerika kivonul.A Pentagon globális helyzetfelmérése Ázsiába helyezi át az erőket, és arra kéri Európát, hogy fizessen az Ukrajnának küldött összes fegyverért.Trump gyors „békemegállapodást” szorgalmaz Ukrajnában.Európa ezt közvetlen biztonsági fenyegetésnek tekinti. Ugyanakkor Oroszország teljes háborús gazdaságot működtet. Az IISS figyelmeztet, hogy Moszkva 2027-re fenyegetést jelenthet Európára.PPP-ben kifejezve Oroszország idén annyit fog költeni védelemre, mint az összes európai NATO-tagország. Európának le kell váltania az amerikai tűzerőt: — ISR (Hírszerzés, megfigyelés és felderítés) és légi megfigyelés — stratégiai légi szállítás — nagy hatótávolságú precíziós csapásmérő rendszer — hiperskálájú felhő a parancsnoksághoz és irányításhoz Az IISS szerint ezeknek a képességeknek a másolása 1 ezermilliárd dollárba kerül.A kiadások már most is robbanásszerűen nőnek.Az európai védelmi költségvetések 50%-kal magasabbak, mint 2022-ben, és öt éven belül elérik az évi 500–700 milliárd eurót. 30% jut beszerzésre.Lengyelországban ez jövőre a GDP 4,8%-át fogja kitenni. Az északi országok 3,5%-ra törekszenek. Németország 2029-re 3,5%-ot céloz meg (195 milliárd dollár). Spanyolország és Olaszország a sor végén marad. A szűk keresztmetszetek továbbra is brutálisak.Németországnak minden 25 millió euró feletti szerződéshez Bundestag-jóváhagyásra van szüksége.A hét országot felölelő ELSA rakétaprogram 18 hónapig nem rendelkezett egyértelmű követelménnyel az MBDA-ra.https://en.wikipedia.org/wiki/MBDA A védelmi minisztériumok most spirális fejlesztésre váltanak: a fegyvereket gyorsan hadrendbe állítani, folyamatosan fejleszteni, abbahagyni a „tökéletesre” való várakozást.Németország a diszruptív technológiák beszerzési költségvetésének 10%-ról 30%-ra való emelését tervezi 2030-ra.Nagy-Britannia 400 millió fontot különített el egy háborús ütemű innovációs egységre. Még akkor is, amikor Európa ma aláírja a megrendeléseket, a szállítás 2-3 évig tart.Európának megvan a pénze, a gyárai, a mérnökei és a technológiája. De politikai akaratra van szüksége egy olyan pillanatban, amikor az oroszbarát szélsőjobboldali pártok elszaporodnak szerte a kontinensen. Ukrajna időt nyert Európának. Európának ezt ki kell használnia – írja a hetilap.
Na jó, de azt is vegyük figyelembe, hogy ennek az emelkedésnek az oroszlánrészét az elmúlt 3-4 hónapban produkálta a papír, egyrészt szerencse is kellett hozzá, meg hát a jenga itt már erősen inog, de a leglátványosabb, hogy az utóbbi időben tényleg komoly felvásárlásokra már egy döglött macska is jobban reagált volna, mint amit a 4iG árfolyama leművelt és ez azért erős figyelmeztetés ( bármennyire is komálom a papírt). De legyen szerencsénk! Legyen nyerőnk! Nekem már többször is az volt itt! :) Csak óvatosan!
Este ítéletet mond a Fitch A három nagy hitelminősítő közül most a Fitch Ratings veszi górcső alá Magyarországot, miután előző héten a Moody’s-nál elkerültük a leminősítést. A ma este tétje, hogy a Fitch negatívra rontja-e hazánk kilátását, a besorolásunk ugyanis jelenleg az utolsó még befektetésre ajánlott kategóriában, a BBB-ben helyezkedik el, stabil kilátással
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.