Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Miner
Miner 2025. 10. 24. 11:13
Előzmény: #72545  farkasfu
Köszönet a munkádért! Aki érti, annak segít, aki nem annak meg csendben kéne maradnia. De mint máshol, itt is érvényesül a Dunning-Kruger effektus. A fórumtársak írása alapján amúgy sem szabad kereskedni, csak megerősítésre szabad alkalmazni. Persze van itt 1-2 olyan, akinek "majdnem" vakon hiszek és köszönet mindazoknak, akik őszintén megosztják velünk, kezdőkkel a tudásuk, segítve a fejlődésünk.
A pingvin mit jelent? Máshol még nem hallottam.
feel
feel 2025. 10. 24. 10:50
Előzmény: #72558  rice2
👌
rice2 2025. 10. 24. 10:10
Előzmény: #72557  bumm

Szerintem nem hétfőn derül ki az irány. Sokan itt még mindig 1 napban gondolkodnak és írják le vagy fel.
mi értelme van? A részvény átárazása hosszú folyamat. (Telekom) Nem 1-2 hét alatt történik meg.
Mire beárazódik a papír, addig természetes, hogy vannak nagyobb hullámzások is.
17-én pénteken 3730ft volt a záró és szinte az összes fórumban írták hétvégén, hogy esnie kell, mert korrekciónak kell jönnie és nagy esés lesz.
Szerdán 3890ft!-on zárt. Napi átlag 3930ft volt, tehát átlagban ilyen magasan porszívóztak. Ez a 3890ft-os záró a mindenkori legmagasabb záró. Persze kedden elérte a mindenkori csúcsát, ami 4590ft és 4135ft-on zárt. a lényeg akik mút hétvégén írogattak, nem lett igazuk, mert sokkal magasabb árfolyamokat ért el a papír. Most megint mindenki temeti és eladásra buzdít.
Miért?
 Komoly hírek jönnek majd USAból. Még csak most szerezte meg a cég a hazai hadiipar nagy részét.
Űriparról addig amíg Jászai nem szerezte meg a 49%-át sokan azt hitték semmit nem ér és kiderült, hogy a tőkeemelés után 300milliárd már most az értéke. Befejeződött a telekom szektor átalakítása szeptemberben. Ezek még nem árazódtak be az árfolyamba.
Ha 2400ft-os árfolyam lett volna (Jászai szerint a cég már 3 éve ennyit érhetett( akkor most ezt az emelkedést szinte észre sem vettük volna, de azért nagy, mert 800ról indult.
.
Érdekesség 
A cégnek kb.9,3millió db saját részvénye van. Átlagár kb.800ft alatt lehet. Tehát a részvényeken a cégnek 3100ft nyeresége van a záróáron. Ez több mint 28milliárdos nyerő!!!
Másik érdekesség, hogy a hivatalos közkéz az 16,4%. 
Ebbe szerepel a cég saját részvény állománya is ami 3,11% és 
a törökök (Calik Holding) 3,16% tulajdona is. 
Tehát a valódi közkéz csak  10,11%!!!!!!!!!! 
Ebből még van Blénessy Lászlónak és Tóth Béla Zsoltnak is, akik a vezérkarban is benn vannak. 
Tehát a közkéz az 10% alat vant!!! (ezt sokan nem is tudják, de írogatják, hogy esés, meg stb. :D) 
 és még mennyi lehet baráti kezekben.
Lehet gondolkodni eladáson, rövidre lehet jó, de hosszabb távon a vétel és a tartás lesz a jó szerintem, ahogy eddig is. 1000nél írtam, hogy átárazza a piac a céget, ami majd évekig tarthat és lehetnek nagy hullámok is. Gyakorlatilag ezt láttuk eddig, de folytatódni fog.
Lehet húzkodni a grafikonokat 100ft-nál és 200nál is sokan esést vizionáltak, majd az átárazódás kezdetén 
1300nál-1600nál-1800nál-2000nél-2500nál. Sok kicsi eladta, persze páran belevettek, de sokkal kisebb dbszámokkal, mint az eladások. Valakik begyűjtötték és remélem gyűjtik tovább, mert az üzletágak kilátásai még nem árazódtak be az árfolyamba szvsz. Az még tuti 2-3 évig eltart és persze lesz lefelé kör is nem is 1, de a cél, ha minden beárazódik az kb. min.7-8eft felett van, persze 2 vagy 3 év alatt.
bumm 2025. 10. 24. 08:59
Előzmény: #72553  farkasfu
Csak egy megjegyzés, biztató, hogy akár egy--két milliós db realizás volt, ahhoz képest nem esett nagyot. Hétfőn ki fog derülni az irány. 
spieler 2025. 10. 24. 07:31
Köszönjük szépen, nagyon hasznos volt!😊
Kawaszabi77 2025. 10. 23. 21:58
Előzmény: #72551  Törölt felhasználó
Köszi!Jövő hétre sok sikert!Elolvastam farkasfu elemzését is az előbb!Egy biztos,olyan szintre ért az árfolyam napok óta,hogy itt már boldog-boldogtalan kicsi-nagy mozog benne mindenki,és lesznek nagy mozgások!Lehet majd sakkozni itt is jövő héten is aki akar,nem kell sakkversenyre menni hozzá!
farkasfu
farkasfu 2025. 10. 23. 21:24
Előzmény: #72548  Unforgiven73
Először is a fundát ne keverjük bele! Hír bármikor lehet, ezt nem tudom bekalkulálni és negatív hír is jöhet!! 
A "Dupla alj", meg már meg is volt, a charton látszik (30perces), csak meg kellett volna nézni. Ha visszaesne 3550-re, mint az előző alj volt, az már régen rossz és veszélyes! 
Menjünk tovább. 
Reggel felrántották 4140-re és délig adták a papírt! Nem mondom, hogy tömés volt, mert érzékenyek páran rá, de egy reggeli felrántás és utána folyamatos csökkenés a charton, az nem vételi erő! Déltől enyhe emelkedés, de nem pattant és nem tudta visszanyerni a reggeli csúcsot! Ezek mind a charton vannak!  Szóval a ta szerint a Szerdai nap, libafos kategória! 

Az jó hír, hogy csak délig adták, de nem biztos, hogy jó is! 
A régi motorosok tudják, hogy pénteken, jelen esetben ünnep előtti napon, 12-14 óra felé változik a kereskedés menete. A "nagybüfi" lelép és befejezi a kereskedést ilyenkor! Tehát ha délelőtt adta a részvényt, akkor ahogy lelép, fellélegezhet a nyomás alól és emelkedhet! Erő viszont sehol, csak a kicsik ténykedtek és kioldalazott, konszolidált a továbbiakban.

Szóval a lényege az egésznek, hogy délig adták és leléptek. Hol folytatják hétfőn ha eddig adták??? hmm
Na így kellene lépésről lépésre követni és nem azzal jönni, hogy erre és arra is mehet. 
Vannak szintek alul és felül, amiket figyelünk, hogy melyiket viszi át. A kettő között, ami 10 perc, vagy egy óra is lehet, bármi lehetséges (4140-3550) Ezt ki kell várni... :)) 
Mivel már "dupla aljunk van" és fut egy rövidke trendvonal, így a 3700 alatt már gond "lehet"!
 Csak lehet, mert tuti nem létezik itt és Gari sincs. 
Remélem így valamivel közelebb jutottál a vagy vagy-hoz.
Ahogy halad majd az idő, napok, úgy állnak fel a következő szintek és lesz felismerhető az árfolyam alapján a trend! Mindig a napos idősík a fontos ebben, de egyelőre két nap az semmi. Marad a rövid tf addig. A 3100-s korrekcióról csak annyit, hogy még változhat felfelé! Viszont ez elméleti célár, a gyakorlatban ez megnyúlhat 2500ig is, ugyan úgy, mint felefelé is megnyúlt a trend! csak megjegyeztem...
Menet közben lehet szűkíteni ezeket a szintek esélyét. Felfelé is így mükszik. 

Akkor még valamit, de csak megfigyelésképpen! 
A napos charton látszik, hogy az előző trend szakasz 2775-ig ment, ami 200%-s szint. A mostani is elment a 200ig. A piros 3. és 5. a napos charton! Ha figyelmesen megnézed, mindegyiknél megvolt egy napon belüli nagyobb korrekció a csúcsnál, nagy piros kanócos gyertya! Lent azonban két nap múlva újra csúcs közelébe ment az árfolyam, de leverték, jött a korrekció a kijelölt piros 4. szakaszig! Itt mos még csak egy nap telt el azóta. Itt is lesz csúcsközeli megint?  A kijelölt korrekciós 4. szakasz, viszont kék trendé és az elméleti szintje 3348. Ami könnyen lehet 3100 is a kék emelkedő csati visszatesztje, vagy még lejjebb, attól függ, mikor ér oda. Ezek csak a normál szintek, semmi extrém.  

A felfelé menethez pedig eladó is kell, nem csak vevő. Mindenki dobálja már, kell némi korrekció, hogy újra beinduljon, legyen eladó mennyiség a nagybüfinek! Már nincs kitől venni. A nagyok között is sokan realizáltak/realizálnak. Brókercégek, stb. A kicsik nem fogják felhúzni!! Ezek már csak gondolatok, nem tudom ta-val mérni...:))
Kosto97
Kosto97 2025. 10. 23. 21:04
Előzmény: #72550  Kawaszabi77
Tudom, hogy vicceltél!!Én is poénosan írtam 😊Dehogy vettem komolyan!Fogom a humorodat Szabi!👍
Törölt felhasználó 2025. 10. 23. 20:49
Előzmény: #72550  Kawaszabi77
Gratulálok a győzelmedhez! Régen, mikor még nem voltak gyerekeim, én is sokat sakkoztam! Általában a gyalog végjátékra gyúrtam, igyekeztem mindent letakarítani a tábláról és végjátékban megoldani, lehetőleg tisztek nélkül. Kedvencem a spanyol megnyitás volt. Ennyit a sakkról. 
Kíváncsi vagyok a jövő hétre! Aki hosszútávon gondolkodik, annak a kövi napok/hetek csak egy átmeneti semmiség lesz, távolabbra nézve úgy is egyértelmű mi az irány. Aki szeret játszani(mint én is), annak csemege lesz, mert a kövi hegymenet előtt szerintem rögös út lesz. A játszós pakkom úgy meg lesz forgatva, hogy csak na!
Kawaszabi77 2025. 10. 23. 20:13
Előzmény: #72544  Kosto97
Jogos!!Csak vicceltem,nehogy komolyan vedd!Nem volt túl nagy szél??Akkor elülted a segged ma!Én nrm mentem,nem tetszett az idő ma!!
Borisz 2025. 10. 23. 19:55

Nem tudom, mennyire ördögtől való, elrugaszkodott gondolatok az alábbiak.A 4IG árfolyamnál semmi sem szokványos, minden extrém. 
Ha szokványos lenne, a C nagy valószínűséggel 3100 körül lenne. 
De mivel unorthodox módon viselkedik, én nem zárnám ki, hogy az A-B-C kicsiben már rögtön le is zajlott, és mivel a piac nem tudja, hogy most fel fog-e ismét indulni (nagyok veszik tovább), vagy enyhén csorgásba kezd (nagyok befejezték a vételt), ezért most itt nem foglalkozik tovább Elliott-hullámokkal, hanem el is kezdett simán oldalazni picit. Már a hétfői kereskedésben meg fog azonban mutatkozni, hogy veszik-e a nagyok továbbra is, akkor ismét pattanhat és nekivághat egy újabb emelkedő 1 hullámnak. Ha viszont nem veszik, akkor odalazás, enyhe csorgás hírig vagy a jelentésig. Ja és egyébként én a jelentéstől erősebb szakadást vizionálok.
Mindezek csupán unorthodox meg eretnek és ráadásul teljesen megalapozatlan spekulatív gondolatok egy hozzá nem értőtől :-)
Tévedés, jóga fenntartva.
Unforgiven73 2025. 10. 23. 19:19
Kedves Farkasfu!
Ha jól értelmezem,akkor lehet :
- esés 3100-ig vagy
- dupla alj 3550-nél vagy
- sima konszolidáció 4000 körül
De, akár ki is lőhet,ha lesz funda hír.
feel
feel 2025. 10. 23. 18:39
Nasdaq + 0.70%
farkasfu
farkasfu 2025. 10. 23. 18:38
Előzmény: #72480  TomJerry86
Nem írtam oda, hogy meddig esik. Miért is? Mert ott még nem lehetett tudni, hogy meddig pattan fel. A ta sem mindentudó, de van egy elmélet, szinte mindenre. Azt nem tudja pl,  hogy holnap Jászai mit jelent be. Szigorúan technikai alapon megy, az árfolyam adataiból!  

Tehát volt egy nagy esés, "korrekció", nagy piros gyertya! A felpattanás lehet rövid 0.382% ez a negatív zászló jelen esetben és ebből lehet további nagy esés! Ez volt az első nap és le is fordult, majd vége lett a napnak! A felpattanás lett a B" szakasz. A C" pedig valahova a mélybe mutat! A vázlaton még a B" sem volt meg, így a C" helye sem ismert. De..., a felpattanás B" szakasz helye az elmélet szerint ~50-60% (61.8%). Addig húztam fel a nyilat és onnét le 3100 környékére!  Én nem oda várom, hanem az elmélet szerint terveztem oda! Ennyit tehetek. A második nap, már felment ~60%-ra, majd mutatom. 

Amennyiben már a felpattanás előbb fordul le, akkor lent is más adat lesz. Van még egy dolog, a "dupla alj/előző alj", az egy támasz, ott még fordulhat és ott lesz a rövid C" esetleg! Azért rövid C, mert két nap telt el és ezt csak rövid tf-n lehet mérni. Az első nap még 5 perces idősíkon is néztem, hogyan hullámzik. Ez a 30 perces chart tegnap készült, ide teszem. 

Kell pár nap, de lehet több is, hogy teljesen kialakuljon a kép. Szinte naponta rajzoltam eddig is, hogy jelenleg hol tartunk. Sokkal feljebb jött, mint a szokásos ta alapján.  
A hosszún, havin, egy más tészta. 

Válaszolok másra is, csak úgy általánosságban.  Lehet kritizálni, hogy bejön, vagy nem, de felesleges előre és ezzel is az a probléma, hogy azok vannak nagy hanggal, akik előre kijelentik, hogy nem értik, nem ismerik teljesen a technikai elemzést. Ráadásul sportot űznek belőle. Akkor mit lehet megvitatni??? 
Eleve nem a magam vágyálmait rajzolom fel, hanem az elmélet szerint, az adott iránymutatók alapján. Amikor egy adott szinten fordul, akkor ahhoz van módosítva a további terv, mert az elmélet csak elmélet. Tévedhetek én is, főleg az Elliott számozásban 1-5. Erről azt kell tudni, hogy igazából, csak a harmadik szakasznál lehet felállítani a trendet, addig simán bedőlhet. Ráadásul ahogy halad a kereskedés, át is kell számozni sokszor, mert utólag jobban látszik, illeszkedik. A pingvin viszont ritkán téved! :))) 

Nekem nem volt most 4ig-m és mégsem irigykedtem, hogy száguld, sőt felrajzoltam úgy 6k fölé is a "végét".   Most korrekció gyanús és azt is felvázoltam, ez hozzátartozik az emelkedéshez! Lehet hisztizni, de az autóba is kell tankolni időnként! 
 Azt meg tudni kell, hogy a korrekció, jó esetben konszolidáció is lehet! Persze ez sem mindenkinek jó? hmm Pár chart menet közben készült, most ide teszem, páran már látták. A havi még a tetőzés előtti, kicsit feljebb ment 4500-nál, de nem kell egyelőre változtatnom rajt! Talán így érthető a korrekció is, persze csak technikai alapon! 

A funda meg minden "vihet" és újra tervezünk, persze ha lesz olyan funda. 
https://ibb.co/DPD3b1x0
https://ibb.co/qYZsFSFz
https://ibb.co/L7t4wf0
https://ibb.co/rRbT1xbp
Kosto97
Kosto97 2025. 10. 23. 18:38
Előzmény: #72540  Kawaszabi77
Hát igen,éjjel nem nézem soha,aludni szoktam akkor(többnyire!😊),azért nem láttam.😊Az elmúlt 28 órában folyamatosan mociztam,körbe a Balcsit ,meg a Dunántúlt😊De inkább 2X legyen betéve, mint 1X se!
Arafat2.0 2025. 10. 23. 18:35
Előzmény: #72535  Worthington
"No ez már az űrből is látszik!" 2025.10.23. O.V.peace menet ,forrás:rtl klub hiradó :18.31
Kawaszabi77 2025. 10. 23. 18:16
Be kell motiváljam,nem elég motivált!Úgy van vele ez a vén hülye úgyis egész nap a tőzsdén  agyal,én ráérek délután egykor kelni!Addigra hoz ebédet úgyis,meg minden fasza!Délután meg elhúz motorozni,meg a konditerembe,akkor is ezt nézi közbe,akkor én is csinálom a dolgom!Na ezért ver meg mindenkit sakkba is!Én nem érek rá sakkozgatni,max éjféltől szoktam egy partit megnézni a jutubon,ha nem tudok aludni.
Kawaszabi77 2025. 10. 23. 18:06
Ja most mondja a fiam,biztos  a hiányzóknak tetted be,nehogy lemaradjanak!Van aki nincs itt egész nap,mert még nem tőzsdefüggő,meg nem részvényfüggő!Amúgy lehet magáról beszélt,mert a gyerek is sokszor sunnyog,azt inkább sakkozik a géppel egész nap,mint a tőzsdét nézze!El lesz kapva!!

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek