Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kcs68 2026. 04. 14. 08:49
Előzmény: #182759  grangerr
A köv. 1-2 hét a hisztéria időszaka lesz, főleg lefelé, de felfelé is esetleg. Aztán megnyugszanak a kedélyek, főleg ha látják a befektetők, hogy MP nem fogja roston sütve elfogyasztani Lölőt, és beáll majd egy alacsonyabb szinten. De szerintem a Magyar-kormány alatt 600 nem lesz. 
grangerr 2026. 04. 14. 08:43
Előzmény: #182756  Laruska
Akkor most 300-at vagy 600-at ér a cég?
kcs68 2026. 04. 14. 08:37
Még két certi van, 285 és 230 a KO-szintjük. Az első szerintem ma meglesz, és az ezzel generált kényszereladások akár a másodikig is lelökhetik. Bár, az is lehet, hogy ezekben már nincs annyi eladott db.
Optika 2026. 04. 14. 08:12
Vajon mit tarthat meg a cég és mit kell átadni?
Fibonacchi
Fibonacchi 2026. 04. 14. 07:05

https://invst.ly/1gottv
Valahol itt meg "köllene" fogni az esést, különben .......... hmmm.
betgyuri
betgyuri 2026. 04. 14. 05:38
Előzmény: #182753  treff
   taposod” a papírt . Erre gondoltam.  
A Fórum létrehozása elött is volt OPUS részvényem, szóval régi motoros vagyok. Az OPUS cégggel kapcsolatos híreketet elemeztük véleményeztük, sokan leginkább pozitívan. Aztán teltek múltak az évek, az Opus megítélése változott... nem is kicsit. ÉN arra kellett hogy rájöjjek, hogy bármit írok, ha abban pozitív van, akkor felbeszélem az árfolyamot, és ha negatívot írok, akkor lebeszélem az árfolyamot :)  Harcolni , vitatkozni ebben a szellemben teljesen felesleges. Elnézve a hozzászolásokat sokan itt élik ki fájdalmaikat másokon, és szerntem nem keresnek semmiféle lelki megtartó társat. Jelen esetben Te sem keresel ilyet.  Itt senkinek sincsen felelőssége, adott nick név alatt mindenki azt ír és gondol amit akar. Azért írok amikor van miről mert úgy gondolom hogy ez a helyes. Mikor bejelentettem hogy eladom az OPUST.... akkor nézd meg ki mit írt. Így  kizárt hogy tartsam a lelket bárkiben is.Te sem szeretnéd, hogy én téged lelkileg támogassalak egy részvényben, hogy tarts ki,,,, mert az nem lenne helyes. Mikor azt írtam, hogy tartom ennek ellenére, akkor annyi negatív sértő kommentet kaptam, hogy az egy jelzés nekem nem kell ide lelkizés. Más a cél. A papírral kapcsolatos megítálást a cég vezetősége hosszú éveken keresztül rombolta és teszi most is. Annyira így van ez, hogy mikor bent voltam a cég vezetőjénél, ott volt a monitoron az OPUS real árfolyama.... ez sem most volt.... és tojtak rá... itt meg ... na ezen eseményekből is sokat tanultam..... Ird le amit érzel, gondolsz.. és döntsd. De ne bántsuk egymást.  Az OPUST eladtam, mert a magam részéről így és így átom.... ez nem sértés a cég felé, hanem döntésem leírása és indoklása... amit egyébként nem is kellene leírnom.. de megtettem. Ez nem rombolás, hanem erkölcsileg helyes tettnek éreztem.  Aki ilyet ír, azt nem felelősségre vonom, főleg ha lelkitársat keresek :)  
treff
treff 2026. 04. 14. 00:05
Előzmény: #182752  betgyuri
Egy pillanatra álljunk meg.
A tényeket közöltem az aktivitásoddal kapcsolatban. Ebben mi a sértő? Adatlapodon látszik, ellenőrizhető.
Szintén tényszerűen elolvashatók ott, hogy mióta eladtad, azóta csak negatívan írsz róla topicgazdaként, tovább rombolva a papírral kapcsolatos morált, megítélést, ami másnak is feltűnt.
Senki nem követelt magyarázatot, de ha már te vagy a topic gazdája ennek a papírnak, az kicsit több mindennel jár, mint egy átlag kommentelő esetében. Pont neked kellene a lelket tartani a többiekben. Na mindegy.
A felelősség kérdését meg ne kavard ide kérlek.
betgyuri
betgyuri 2026. 04. 13. 23:38
Előzmény: #182751  treff
Akkor szólalok meg és annyiszor amikor csak akarok. Nem vagy a főnököm, hogy számonkérj. A lapításért meg elvárom a bocsánatkérésed,ne sértegess, nem minősítettelek tudtommal. Nem kötelező elmondani senkinek sem a véleményét, én így tettem . Úgy éreztem, ha már magyarázatot követelsz, hogy így a helyes. Most is így éreztem becsületesnek. A papírt nem taposom, jobb lenne ha visszafognád magad, ennek a fórumnak a gazdája vagyok és nem akarom és nem is fogom eltűrni,ezt a bunkó stílust ha már taposásról beszélsz. A Felelősség egyedül a tied, légy felnőtt és felelős részvényes ha az vagy. 
treff
treff 2026. 04. 13. 23:16
Előzmény: #182749  betgyuri
2025.12.31. óta egy büdös szót nem írtál a topicba, lapítottál főfő Opus hívőként.
Tegnap este szólaltál meg idén először, majd ma kiszórtad a pár100k-s pakkodat és azóta “taposod” a papírt és a jövőjét.
Korrekt ez szerinted?
babo-lapat 2026. 04. 13. 22:51
Törölt hozzászólás
betgyuri
betgyuri 2026. 04. 13. 22:46
Előzmény: #182748  ketharmad
Nem ai .. time szerint vagyok én is olyan gyors :)  
ketharmad 2026. 04. 13. 22:44
Előzmény: #182747  betgyuri
Jól van chatgpt. Én is megkérhetem, hogy válaszoljon a te üzenetedre olyan formában, hogy az meg az én igazamat hozza ki. Lehet játszadozni még egy darabig - vagy kicsit fogod magad aztán a realitások talajára lépsz a propagandát meg nem tolod tovább. Sok nyerőt
betgyuri
betgyuri 2026. 04. 13. 22:41
Előzmény: #182746  ketharmad
Sajnálattal látom, hogy az indulatok elvitték a beszélgetést a szakmaiság irányából. Egy befektetői fórumon érdemes a számok és a rendszerszintű összefüggések mögé nézni, mert a gazdaság nem fekete-fehér. Engedjétek meg, hogy néhány pontban árnyaljam a képet:

1. Az „adóztatás” logikája: Jövedelem vs. Fogyasztás  A 27%-os ÁFA önmagában valóban magas, de nem lehet kontextus nélkül kezelni. Magyarország tudatosan állt át a fogyasztási típusú adózásra.
  • SZJA: Míg nálunk 15% (és számos kedvezmény van), addig sok uniós országban a progresszív adó miatt a jövedelem 30-40%-a is az államé lesz, mielőtt a boltba érnél.
  • Összefüggés: Az állam ott vonja el a fedezetet, ahol a gazdaság pörög (fogyasztás), és nem ott, ahol az értéket megteremtik (munka). Ez egy tudatos fiskális stratégia, nem „sarc”.
2. A benzinár és a technológiai kényszer  A piaci ár emlegetése elegáns, de a magyar finomítói struktúra nem választható le egyik napról a másikra az orosz (Ural) kőolajról.
  • Brent-Ural Spread: Az orosz olaj és a világpiaci (Brent) ár közötti különbség (spread) jelentős. Az Adria vezetéken érkező olaj szállítási költsége és a finomítók technológiai átállítása (ami dollármilliárdos tétel) azonnal beépülne a piaci árba.
  • Költségvetési hatás: A hatósági ár egyfajta inflációs fék. Ha az üzemanyag ára elszáll, az az élelmiszertől a logisztikáig mindent megdrágít. Ez egy tudatos védekezés a „bér-ár spirál” ellen.
3. Banki költségek és tranzakciós illeték  Pontosítsunk a számokon: a tranzakciós illeték mértéke messze elmarad a posztban említett 5%-tól (1.000 Ft egy 20.000 Ft-os utalásnál).
  • Törvényi mérték: A tranzakciós illeték jelenleg 0,45%, de maximum 20.000 Ft. Egy 20.000 Ft-os utalásnál az állami rész 90 Ft.
  • Tanulság: Ha valaki 1.000 Ft-ot fizet egy ekkora utalásért, az nem a kormány „sarca”, hanem a saját kereskedelmi bankjának a díjpolitikája. Érdemes bankot váltani!
4. Energiaválság és reálpolitika Az energiaválság nem pártpolitikai kérdés. Ha májusban megszűnik az orosz forrás, az fizikai hiányt okozhat. A piaci alapú árazás ebben a környezetben nem „tisztulást” hozna, hanem sokkszerű leállást több szektorban.
ketharmad 2026. 04. 13. 22:35
Előzmény: #182744  betgyuri
Pont ez a baj veletek fityeszesekkel. Ti mindent elhisztek, amit a kormány mond nektek. Másrészről te igen okos, az h fix áras a benzin most, szerinted miből teremtődik meg? Putyin ingyen küldi? Vagy fedezi a fölét? Itt vagy bazdmeg állítólag komoly befektető, de ilyen gazdasági összefüggéseket nem tudsz, hogyha egyik helyről elveszed akkor azt máshonnan pótolni kell? Nem, ti fideszesek a szemüvegig láttok, onnan tovább nem. Az h 27% az áfa, hogy utalsz 20.000 Ft egy banknál és van h 1.000 Ft a tranzakciósdíj, az hogy a MÁV-ra hányadék felszállni és napi szinten több tízezezer ember késik vele órákat!, hogy az állami kórházakat nem veszed igénybe, mert 2 év múlva kapsz időpontot, annyira túl vannak terhelve, így mész a magánegészségügybe több millióért… nem, ezt nem veszitek észre! Az orbán kormány nem adóztatott - de megsarcolt így vagy úgy de minden magyar embert! Mindenhol európában és a világon piaci áron van a benzin és gázolaj. De te ebbe kapszkodsz, hogy azt a havi 20.000 Ft-ot az állam odaadja ilyen formában - csak közben ezer másik módon meg elveszi!! 
Labanc
Labanc 2026. 04. 13. 22:32
Ma elérhetetlenné vált a Mészáros-csoport és a BDPST Group hivatalos weboldala...
betgyuri
betgyuri 2026. 04. 13. 22:27
Előzmény: #182743  treff
Állítás : kapitány János piaci alap benzin  ??,  Stratégiai készlet májusig elég ? MP OPUS részvényes volt ??? Melyik a kakukktojás :) 
treff
treff 2026. 04. 13. 22:24
Előzmény: #182741  betgyuri
Mintha átkapcsoltam volna a valóság tagadó hírtvre…
treff
treff 2026. 04. 13. 22:22
Előzmény: #182740  ketharmad
Egyetértek az első felével maximálisan, de a többit illetően azért ésszel, higgadtan.
MP sem hülye, hogy ész nélkül dűtsön-borítson, mint elefánt a porcelánboltban.
Ráadásul 20.000+ ember dolgozik ott.
Lölőt anélkül is el lehet számoltatni, hogy az Opust padlóra vágná! Sőt…!
Fél áron van a cég, 50% diszkonttal forog! Tessenek számolni!
Hidd el, amíg itt megy most a világvégés hiszti keltés, a pénztőke bizony oszt-szoroz és kihasználja a ritka alkalmat!
betgyuri
betgyuri 2026. 04. 13. 22:18
Előzmény: #182740  ketharmad
Gondolom ezen keresztúl kívánsz sok szerencsét a meglévő részvényeseknek. Per pillanat nincs részvényem, de azért ennyire ne legyünk ellenségesek másokkal. Hallkan jegyzem meg, petike opus részvényes volt, akkor még jó volt, a covid alatt sem volt gond a Fidesz. A gond akkor volt, mikor a felesége lemondott, és nem volt több állás. Petike most sok pénzt keres, és kell neki egy bűnbak. Ebben Mészáros lehet az áldozat szerintem, csakhogy a stratégiai kőolaj májusra elfogy, kapitány javaslata alapján piaci alapú lesz a benzin. Orosz kőolaj nincs. Ebből pedig nyugodtan levonom azt, hogy a 200 oldalat tisza program megy a kukába, és mindaz a gyűlölet amit minden Fidesz szavazó megkapott, azt fogja többszörösön megkapni péter. Mert az Ország egy olyan súlyos energiaválságba sodrodik az Orosz kőolaj miatt is, ami miatt nemhogy béremelés, meg adókedvezményekről fognak beszélni,hanem arról hogyan lehet erőszakkal elzavarni a Tiszát, bármi áron. És ez nem vicc. Az energia mindenre kihat. Ha drágul, márpedig drágul nem is kicsit, akkor az bizony kihat a költségvetésre is. A kapitány meg piaci benzint akar.... Szóval a Kormányt megkapta egy aberrált nárcisztikus drogos. Ez a véleményem.   És ezzel tiszteletbe tartva minden OPUS részvényest be is fejeztem. Fejeet hajtok minden OPUS részvényes előtt, aki tartja még, vagy netán belevett. Kitartást kívánok őszintén. Én kiszálltam egy időre.    

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek