Sajnos nagyon beragadtunk ezen a szinten... Az motoszkál bennem, hogy mióta nyilvánosságra hozták, hogy Mészáros úr messze a leggazdagabb kis hazánkban, azóta csorgunk folyamatosan lefelé. (Bár lehet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz...)
Türelem rózsát terem: vettem 140en, 610en is és adtam is 400 felett, ez kereskedelem Volt olyan nyár, hogy nyalaás közben a strandon megvettem, bementem úszni, majd ki és eladtam 15% haszonnal, majd visszavettem 5%al lejebb, majd másnap +20%al nyitott...feleségem annyit mondott mért nem 10szer többel csinálom :)
Nem azt írtam, hogy most nincs valós piaci teljesítmény. Azt írtam, hogy nem azért jutott el idáig, nem azért szerzett meg ennyi részt a piacból, mert komoly gazdasági tevékenysége lett volna. Kellett hozzá a politikai hátszél is. Van némi küldönbség. Ok, ne vállaszolj. Nem fogok a kardomba dőlni. :-)
Hát mocskolódás itt csak egyik oldalról volt most... De hogy maradjunk a témánál, amit én írtam és amiért kaptám pár mínuszt: Anno az egyik választás (már nem emlészkem, hogy melyiken) után, amit a FIDESZ nyert az OPUS árfolyama ha jól emlékszem, akkor egy nap alatt 19%-ot ment fel. Remélem nem csal az emlékezetem. Az én véleményem és felélmem az, hogy ha egy részvény egy választás miatt ennyit tud menni egy nap alatt, akkor a számára releváns, negatív politikai hírekre esni is tud. Ergo nagy a politikai kockázat. Továbbra is tartom azt, hogy az OPUS nem önerőből, nem saját, jól működő gazdasági teljesítményből, hanem komoly politikai támogatással jutott el oda, ahová. Ez pedig a gazdasági környezetben igenis kockázat. Még mielőtt valaki "megvádolna": Volt OPUS részvényem (nem is egyszer), nyerőben is voltam, amíg tavaly egy óra alatt be nem szakadt az egész. Egy órát nem tudtam csak gép közelben lenni; ennyi elég is volt arra, hogy átmenjek mínuszba. Aztán megint vettem kétszer a negyedéves és az éves jelentés alkalmával, hogy na majd most akkor felfele megy. Mindkét esetben - számomra érthetetlen módon - lefele ment; hiába volt rekord nyereség és árbevétel. Majd most az srv hírre ismét vettem, de ismét nem az történt, amire számítottam. (Jó jó, tudom tudom: az én hibám, meg a tőzsde ilyen, meg küldönben is, ez a nagyok és a profik játszótere, stb stb.)
Régi bolsevik trükk a "szakértelem" szóra fogni mindent. Te aztán értesz hozzá. Ilyen baromságokat írsz, hogy nincs valós piaci teljesítmény stb...aztán kretén propagandázol másokat. 90%-a minimum az OPUS cégeknek vezetőjüktől, tulajdonostól függetlenűl piaci alapon komoly profitot termelő cég. Ennyi. Többet neked nem válaszolok.
NEW OPUS GLOBAL