Én ezzel teljesen egyet tudok érteni, maximum én is azt az esetleges visszakorrigálást vagyok hajlandó megvárni ami a 174-175 szintet jelentené. Sokkal jobb papirok és lehetőségek vannak ahelyett, hogy ebben a papírban nézzük, ahogy minden zárás végül negatívba fordul egy olyan apró minimális tétel miatt ami teljeséggel nevetséges.
Én nem vitatom,hogy egyszer ebből a papírból lesz valami,de már 5 éve várom és sajnos nincs már sok időm A jelenlegi állás szerint ez még éveket jelent. Ez a Nissan is egy kockázatos dolog.Nem hiszem,hogy kapkodnának érte románok a Nissan jelenlegi helyzete alapján.
Szerintem anna a valószínűsége, hogy a nyereség csökken viszonylag alacsony (a lehetőség megvan rá persze persze). A makrogazdasági csökkenés/lassúlás egy jó lehetőség erre , itt ugye kérdés, hogy mikor állnak már végre helyre a válalalti beruházások és az infláció, miképpen alakul. Ellenben ha hosszú távon fektetünk be a növekedési kilátások a terjeszkedésből fakadóan szerintem jók. De mindez júliusban könnyebben látható lesz ha jól emlékszem a Q2 report ekkor van.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Az AutoWallis lesz partnerével közösen a Nissan importőre Románia mellett Moldovában is
Budapest, 2025. június 24.
– Románia mellett Moldovában is megszerezte a Nissan forgalmazási jogát
az AutoWallis portugál partnerével, a Salvador Caetano Csoporttal közösen. A lépéssel tovább erősíti
régiós jelenlétét az AutoWallis Csoport, miután 17 országra bővül portfoliója.
Stratégiájában meghirdetett növekedési céljainak
megfelelően tovább erősíti régiós pozícióit a Budapesti
Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett
AutoWallis Csoport, miután portugál partnerével, a
Salvador Caetano Csoporttal közösen megállapodást
kötöttek a Nissan Europe-pal a japán márka
kizárólagos forgalmazási jogának megszerzéséről
Romániában és Moldovában. A Romániára vonatkozó
jogok megszerzéséről már tavaly decemberben
megszületett a megállapodás, mely most kiegészült
Moldovával, így 17 országra bővült a magyar csoport
által lefedett országok száma és egy újabb márka került
az AutoWallis Nagykereskedelmi Üzletága által képviseltek közé. A tranzakciót a két ország versenyhatósága
is jóváhagyta. Az egyezség értelmében a Nissan forgalmazását a két vállalat 50-50 százalékos tulajdonában
álló AutoWallis Caetano Zrt. végzi mostantól, és az együttműködés érinti a Nissan kishaszongépjármű (LCV)
kínálatát is. Romániában 20 helyszínből álló kereskedői hálózattal indul az értékesítés, míg 26 helyszínen
alkatrész-utánpótlás érhető el.
Ormosy Gábor, az AutoWallis Csoport vezérigazgatója a megállapodás kapcsán elmondta, hogy a
lépéssel a vállalat tovább szélesíti együttműködését partnerével, a Salvador Caetano Csoporttal, mely egy
újabb mérföldkő az AutoWallis számára, miután Moldovával 17-re bővül az általa lefedett országok száma. A
vezérigazgató rámutatott, hogy ez a lépés is hozzájárul az AutoWallis növekedési stratégiájában
meghatározott célok eléréséhez, mely alapján az organikus növekedés mellett a régiós terjeszkedéssel, az
üzletfejlesztésekkel és akvizíciókkal 2028-ra az AutoWallis megduplázhatja 2023-as árbevételét és EBITDA
nyereségét.
Sérgio Ribeiro, a Salvador Caetano Csoport globális értékesítésért felelős vezérigazgatója hozzátette,
hogy a Romániát és Moldovát érintő megállapodás újabb lépés a Salvador Caetano és a Nissan
együttműködésében, illetve európai terjeszkedési tervük megvalósítását tekintve. Az AutoWallis és a
Salvador Cateano Csoport együttműködése kiváló lehetőséget jelent számukra, hogy tovább erősítsék
stratégiájukat és hozzájáruljanak a Nissan márka reneszánszához a két országban.
Charbel Abi Ghanem, a Nissan független európai piacokért felelős alelnöke üdvözölte a megállapodást
és elmondta, hogy az AutoWallis-nak és a Salvador Caetano Csoportnak egyaránt széleskörű tapasztalata
van több ország piacaival kapcsolatban is, emellett rendszeresen kiváló eredményeket érnek el importőrként,
valamint vevőszolgálati és ügyfélelégedettségi szempontból is. Hozzátette, hogy a vegyesvállalat kiválóanilleszkedik a Nissan márka törekvéseihez, amelyek értelmében szeretnék a legjobb és legújabb termékeiket
eljuttatni Romániába és Moldovába.
AutoWallis Nyrt+topic