dronos szarok miert is esnek a vamos itelet miatt? a piac szerint az amerikai hadsereg megis inkabb kinai kem dronokkal tolti fel az egysegeit? vagy az evek ota tarto fejlesztesek, rendelesek beindulasa megall?
"A JD ADR-tulajdonosai gyakran elfelejtik, hogy a vállalat RMB-ben számolja el a bevételeit, de mérlegét és eredménykimutatását USD-ben készíti. 2023-ban és 2024-ben az erős dollár jelentős ellenszelet okozott a JD és más kínai részvények számára. Ez azonban 2025 eleje óta megváltozott. Különösen az elmúlt 6 hónapban gyengült a dollár, mivel a Fed kamatcsökkentési ciklusa enyhült, és ez globális tőkeáramlási változásokhoz vezetett. Ezenkívül a dollárt a fejlett és feltörekvő piaci központi bankok devizakiáramlása is befolyásolta, amelyek biztonságos menedékeszközökhöz, például aranyhoz és más devizákhoz ragaszkodtak, hogy diverzifikálják dollárkitettségüket. Valójában a jüan a közelmúltban ebben a hónapban a 7 CNY/USD pszichológiai határ alá esett, és ez valószínűleg a következő néhány hónapban is folytatódni fog. A jüan minden 5%-os változása a vállalat dollárban kifejezett jövedelmének 5%-os reálnövekedését eredményezi. Ami még nagyon optimista számomra a JD-vel kapcsolatban, az az, hogy hatalmas, körülbelül 12 milliárd dollárnak megfelelő készpénzhalmazzal rendelkezik, de ezt helyi pénznemben tartja. Tehát minden alkalommal, amikor a dollár leértékelődik, ennek a készpénzhalomnak az értéke csak növekszik. Véleményem szerint az árfolyam-ingadozás egy rejtett hátszél, amelyet a legtöbb piaci szereplő egyelőre nem tudott megragadni vagy figyelembe venni a JD értékelésében, és ez valószínűleg a következő negyedéves eredményekben fog megmutatkozni."
Az 1974es 2 tételt is ad Trump kezébe rákerestem lényegében a 6-3 döntés inkább csak szinházi játék lesz napok múlva. Section 301: Ez az „unfair trade” (tisztességtelen kereskedelem) elleni fegyver. Ezzel szivatták Kínát az első ciklusában is. Ha Trump szerint Kína „lop”, akkor jöhet a büntetővám, és a bíróság itt sokkal nehezebben tud megálljt parancsolni. Section 122: Ez a legdurvább: lehetővé teszi egy 15%-os általános vám kivetését maximum 150 napra, ha az USA fizetési mérlege (balance-of-payments) romlik. Ez egy ideiglenes „atombomba”, amit bármikor ledobhat, hogy káoszt okozzon.
Van egy ásza a kalapban. Trump már korábban vizsgálatokat inditott amiben vizsgálták a fémek csipek kritikus ásványok területét, és a hazai előállítási lehetőségeit és behozatalának körülményeit és szintjét. Ha a behozatali szintek veszélyeztetik a nemzetbizonságot akkor jöhet a section 232 kifejezetten a kereskedelemre kitalált szabályozás. Ha a kereskedelmi minisztérium által megállapitásra kerül hogy egy adott termék veszélyezteti a nemzetbiztonságot az elnőknek szinte korlátlan hatalma van büntető vámokat kivetni. Ezt hétfőn nem tudná bevezetni de előhuzhatja a fiókból a korábbi vizsgálatok eredményét és azzal már lehet egy újabb csodálatos táblán újra kifestve mutogatni a vámokat százalékosan. Nem tudnám de ma olvastam kommentben hogy ilyen lehetősége még van az 1962-es Trade Expansion Act része a section 232. Kinézem belőle amúgy hogy elmegy eddig is ha már az america first a motója minden reggel. Kedden beszédet mond a kongresszus előtt akár meg is lépheti és mégis marad minden vám. Ami most emelkedik jövő hét közepére lehet csak egy medve csapda lesz.
"Speaking at a briefing, Trump indicated he would invoke alternative federal authorities to implement trade restrictions. He cited the Trade Expansion Act and the 1974 Trade Act as potential legal frameworks for future tariff actions."
JD nagyon alulértékelt. Legalább 38 USD-t ér konzervatívan is. Az EPS nem túl acélos, de szerintem mostanában fog fordulni. Még 23-24 USD közé várnék egy utolsó visszatesztet.
NDX daytrade Megprobal a max ideig es meretig kapaszkodni felfele. Mart fibo62 folott van. De kozel lehet a ii=WXY recovery vege. , https://imgur.com/a/3QdNcy2
JD-ben benne voltam 29,29-nel, aztan minimalis minusszal dobott a stop, most visszaszalltam. BYD-n gondolkodom még, de valahogy nagyon nem akar beindulni. Mondjuk JD is csak csordogal le, habar az legalabb hetesen egy igen szep nagy volumen blokkon ül most, de ha netan megis leszakad, akkor meg irany a pince. Ha a 24,3 körüli szint egy kettes, akkor annak ugye tartania kellene. Igazan semmiben nem latni azt, hogy epülne fel bennük valami kis momentum fel. minden csak csordogal szepen lefelé. BABA-m nincs, ezen a szinten meg nem is vennek, hetes momentum kepe igen szarul nez ki. Szoval valahogy a kinai papirok sem annyira meggyözöek. JD kis pozi, meglatjuk mi lesz vele. Egyebkent meg az USA piacok ezt a nagy mervü döntest szinte fel sem vettek. semmi nem törtenik, nincs kitöres fel, nincs bezuhanas, semmi. Szerintem mindenki kivar, hogy mit fog majd trampli mondani, bizonyara most töri azt a bikkfa fejét, hogy mivel is kellene elöállni :D :D Irannak szerintem kampó! ez az elmehaborodott valahol le kell vezesse a dühet, valoszinüleg rajtuk fogja.
Szerintem maradnak a vámok, csak a hivatkozási alap lesz más. Majd a jogászok találnak másik törvényt az IEEPA helyett. Ez volt Trump második ciklusának a legnagyobb “vívmánya”, nem fogja elengedni.
Nem mernek azok még exportálni egyelőre, mert mindenféle adminisztratív akadályt kitalálhat, akár lefoglaltat szállítmányokat, stb. Majd ha Xi-vel egymás kezébe csaptak, akkor.
Igen, de akkor BABA, JD stb. exportalhat az USA-ba, Kinaban nagyon jo rallys lehet a jovo het. Hacsak ki nem talal valamit: letartoztatja es kinevez uj birokat? Uj kongresszusi dontes?
Ma lezártam a 2024 november közepén nyitott hosszú T-Bond poziciót. 15 hónap alatt a kupon hozott durván 5,8%-ot, az árfolyamveszteség és a brókerdíj meg kb -4% volt.
DOW daytrade Van csapkodas most rendesen, egy nap alatt 3 objektive rossz hir az USA gazdasaganak. GDP kicsi, Inflacio magas, Tariff illegal. Csakhat, manapsag a "rossz hir a jo hir" mert abban remenykednek, hogy FED majd leviszi a kamatot, es jon a rally. Csak akkor kiveszi meg az alacsony kamatozasu Dollar papirt? Elobbutobb muszaj, hogy megjojjon a jozan esz. . https://imgur.com/a/H8XqqDd
na most azt mondom, venni az olajosokat es minden mast adni, mert ez a barom most düheben Irant a hetvegen porig bombazza :D :D :D utalja az egesz vilag - na jo, viktorunk es a viktoristak szeretik -, nem jött be a nagy vám játék sem vegül, esetleg vissza is kell fizetni pár dollárt..... háááát, szerintem ma nem lesz szép este a fehér hazban, még talan melániát se fogja kimelni a szöke elmehaborodott :D :D :D (mondjuk melania is kb. annyit er, mint egy lyukas hasznalt ovszer :D :D :D )
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.