Erről azért egyre komolyabb viták vannak. Valamikor régen a Holdblogon megjelenő egy cikk, ha jól emlékszem a címe a Miliszekundos fiúk volt. Arról elmelkedtek, hogy ők mint tipikus ertek alapú befeketetok, komoly hátrányt szenvedhetnek el, mert a felgyorsult világban a ki-be ugrálás hosszuideig torzithatja az értéket, és bizony ha az alap befektetoje nem mutat fel érték növekedést akkor a befektetok elfordulhatnak. Szintén kb . 1 éve olvastam, hogy a részvények átlagos tartási ideje a profi befektetoknel 8 hónapra esett. Nehéz szakma az érték alapú befektetés egy turbulens világban. Jó idegek kellenek hozzá. Ez kellene , hogy uralja a terepet, de sajnos egyre nehezebb eligazodni a terepen, hogy mi az érték.
Ez igy ebben a formában nem igaz. Hitler hatalomrajutásához arra is szükség volt, hogy a polgári pártok megszavazzák a kommunisták betiltását, mert azok nagyon népszerűek és veszélyesek voltak ám... Hm hol is látunk ilyeneket, hogy jogi eszközökkel el kell tiltani pártokat, jelölteket. hm hm
A WSJ-n ismét felbukkant az EUTELSAT. Én vettem pénteken egy picit belőle. Látok benne lehetőséget 3-5 éves távon. Nem gondolom, hogy az EU meg fogja magának engedni, hogy Musk-on múljon a katonai kommunikáció, még ha többe is fog kerülni. Az viszont vicces, hogy a SpaceX viszi fel a műholdjaikat.
Europe Scrambles to Break Its Dependence on Musk’s Satellites
"But Starlink’s dominance has highlighted the risk of relying on a single U.S. company and its unpredictable owner. European authorities now want Eutelsat, based in a nondescript office district outside Paris, to provide a backup to Starlink in Ukraine as quickly as possible, via its satellite-internet service OneWeb. In the longer term, they are counting on Eutelsat to help build a space communication network that would make the continent more autonomous. Doubts abound that Eutelsat can compete with Starlink anytime soon."
“There was no tariff ‘exception’ announced on Friday,” Trump said on his Truth Social platform Sunday, adding that the products will be in the separate tariff bucket with semiconductors.
Uk-ban a Liz Truss dolgot érdemes visszakeresni, a háttérben nagy leveraged pozíciók voltak, nem biztos, hogy jól emlékszem, de ott a BOE talán kötvényt kezdett el vásárolni, és így húzta vissza a 20y bondokat
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.