RIG 😉 Egy kis mohosag-gerjesztonek azert ide bemasolom a RIG tortenetet 2000-->2008 kozotti, elozo Commodity BULL ciklus idejen. Ez a ValueLine akkori osszefoglaloja. Es igen, arra szamitok, hogy 25 evvel kesobb, a most indulo ujabb Commodity BULL ciklus idejen, nos, nagyon hasonloan megismetlodik ez a tortenet. Kisse nagyobbak lesznek most a szamok mint 25 evvel ezelott, de a trend lenyege ugyanaz lesz. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230909v02xc0uqm.jpeg
Köszönöm a meglátásaidat. Nagyon ráizgultam, pénz szagot érzek, jó lesz ez már csak az osztalékok miatt is. Amennyiben megvágják az osztalékot mert ég a ház (lásd MPW story) akkor baj van és tovább fog zuhanni a béka feneke alá, de Zed kolléga által linkelt cikk szerintem nem kicsit pesszimista, ennyi erővel lehetne elemzeni a pe/huszonnyolcmillión forgó NVDA-t is,-az persze tabu:) Ülök ezen is mint az uránbányászokon, abból nagy baj nem lehet.
Nem én csak 147 nel dobom el.😉 De nincs túl sok. De ha belemegy addig akkor veszek belőle egy hajót! No nem egy arany rózsika félét, hanem egy szerenyebbet. De emelt fővel kormanyozhatnam,és kikötnek Tihanyban, és meghívnám a Jánost egy jó kis fogasra, meg egy whiskyre, ha eljone egyáltalán. 😀. Az álmodozást felreteve, amúgy a stoppom, amúgy 6$ körül van és 20 $ nal már szerintem dobnam az egészet.
WBA nem emlekszem a CEO tortenetre, nyilvan nem ostoba se szakmailag se vezetokent. De nem sikeres. Most nyugodtan hivatkozhat arra, hogy oriasi atalakulasban volt/van a drugstore business. A receptek bevaltasaban egyre nyomulnak az internetes patikak, van 2-3 nagyobb, a receptet elkuldik interneten, es hazhozszallitassal megy a gyogyszer (egyszeruen bedobjak a levelesladakba). Ez nagy megtakaritas, plane az uzletek fenntartasahoz, berkoltseghez kepest, es utolso 20 ev alatt elvittek a forgalom kb. 50% reszet. Nagyon nehez ezekkel versenyezni, mert a gyogyszergyartok altal adott diszkontok nagyjabol egyformak lehetnek, es ha jellemzoen 5km-re van a drugstore, akkor kocsival is annyi a koltseg mint UPS vagy US mail. . Ezzel egyutt van par strategiai fordulatra lehetoseg, pl. -megallapodni Amazonnal, es felepiteni az online Walgreen patikat -szolni WB-nek, vegye meg az egeszet -egyesulni CVS-el, es alaposan foldbe dongolni, lehengerelni a kis online drugstore versenyzoket Szoval WBA-nak valami komoly CEO-re van szuksege, aki hiteles uj strategiat tud vegrehajtani.
SPY daytrade Kesznek latszik wave(iv) korrekcio, a fibo38 =4462 es mar kisse fole is ment, az elozo kek (iv) is ebben a savban van, varhatoan kovetkezik wave(v) lefele, minimum 4430, az elozo (iii_ alj ala varjuk. . DOW egy kicsit erosebb, de ott is valoszinuleg megvan wave(iv) csucsa. De DOW feljebbre nem nagyon mehet, mert akkor mar tul nagy lesz (iv)-nek. Akkor inkabb mar ujabb (ii) hullam lesz, es egy fokozattal javitani kell DOW szamozasat. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230908v02xo1bj1.jpeg
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.