A tőzsdék határozzák meg azt, hogy miben legyen elszámolva és mivel a btc.-t dollár elszámolású tőzsdéken kereskedik többen így dollárban van kimutatva az árfolyam.
Igen, pont ezzel szoktak érvelni, hogy ha önmagában annyira értékes, akkor miért USD-ben van elszámolva még mindig. :-) Szerintem is csak spekulatív eszköz, és nem több, egyébként pedig érdekes technológiai megoldás, kár, hogy a feltalálója nem védette le, befektetést vonazana.
Milyen hatása van az 50bp emelésnek, ha a bankok nem kereskednek egymással és leáll a hitelezés? Nem mindegy, hogy 5%ra nem adnak hitelt, vagy 5.5%ra? Viszont igy az eurozóna bankjainak marzsa megint tovább esik az évek alatt kötelezően megvásároltatott 0%os kötvényeken.
Premarketban gondolkodtam 8% nyerőben adni a tegnapi RIG pakkomat, de a nyitás előtti 5,95-ös árfolyam nem arról tanúskodott, hogy ugyanaz a szopás folytatódik ma is. Most már látom, jobb lett volna BORR-t venni. Na mindegy, meglátjuk. Szerintem SP ma betölti a 3920-as rést, ott megszabadulok tőle azt hiszem.
Csaladi ingatlan spekulacioba fogtunk 2015-ben. Tobb, mint a fele fix 2.5% 15 evre. Kevesebb, mint fele valtozo, az indult 2.2%-kal, lement 1.4%-ig, most pedig 3% felett jar egesz biztosan. Szerencsere csak 50 ezer Euro, ami valtozo. Nem szamitottam ilyen utemu kamatemelesre. Na sebaj, igy lehet elotorleszteni, kevesebbre ketyegjen a nagy kamat.
Egyrészről sajnálom. Másrészről örülök, hogy bírod. Mennyi fixált van? Ez egy jó kérdés. Bár az előző hozzászólásom inkább a FED-re vonatkozik. Ők jóval előrébb járnak mint az EKB. Kvázi 3-4 hónap múlva az alapkamat a CPI, Core CPI, PCE, Core PCE fölött lesz. Ezzel gyakorlatilag célt érnek. Az EKB ettől fényévekre van.
Mindig ez a halogatás 😀 Szerintem meg oszt és szoroz, mert az infláció mögött van pszichológiai hatás is (inflációs várakozás), nem csak a kamat abszolút értéke. A dezinflációs hatással egyetértek, mára már inkább bér jellegű az infláció, de azt meg egy-két kirúgási hullámmal meg lehet oldani. Jó lenne, ha nem égne el a forintos fizetésem vásárlóértéke 2-3 év alatt a felére... Engem már zavar a dolog, pedig itthon a jobban keresők közé tartozom (szerencsére).
Van egy valtozo kamatozasu euros hitelem, annak a torlesztoje eddig 40%-ot emelkedett. Birom barmeddig, csak kellemetlen. Jo lenne tudni, az EU zonaban mennyi ingatlan hitel nem fixalt 15 evre.
Egyetértek. Essünk túl rajta. Nyilván azoknak ez kellemetlenebb akik az elmúlt 1-2 évben építettek ki jelentősebb részvény pozíciókat, de sajnos ez van.
eurozónában 10% alatti inflák vannak amennyire tudom. közben a szénhidrogének ára zuhan, tehát jön a dezinflációs hatás ez az 50bp nem oszt nem szoroz. az évtizedes 0% os kamatok melletti faszverést ne most akarják rendbetenni, amikor a bankrendszer recseg ropog.
Teljesen jól tették. EU-n belül több nagyobb országban is az infláció újra elkezdett felfele kúszni az év eleje óta, szóval muszáj volt lépniük. Akik a jegybankok kamatemelése ellen szurkolnak azok szeretnének még pár évig 30%-os inflációt vagy mi? Komolyan nem értem a gondolatmenetet.
Jó lehetőség volt a piac számára, hogy az olaj hosszabb távon a fenntartható 70-80usd szinten maradjon ahol már van beruházás, de még nem vágja agyon a gazdaságot. Szerintem kár volt elcseszni, most ehelyett majd csapkod 50 és 150 között, biztos sokkal jobb lesz.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.