Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Pontosan mik volta kezek az állíta´sok, amit te "ócsárolásnak" nevezel? A másik topoikban egyértelmüen látzsik, hogy teljesen belecsavarodtak ebbe az állíta´sba, hogy MP viszi le az árfolyamot, miközben többször, többen be
Akkor mi lesz ha ez a scope nevű minősítő, nem minősíti le a céget. Egy változás már van itt vannak az amcsik. És ki tudja mi jön még. Persze Lúzer Peti lehet ugatni fog.
Odaát meg megy az álmodozas hogy elon átveszi a céget .Hát elon most iranyba állította a részvényt de nem abba amibe szerették volna odaát .Én nem tudom egy ekkora fel-le zakò után ebbe kinek lesz kedve belenyúlni teljesen szétb....ták az egész kereskedést.
Ekkora baromságot rég olvastam, kapitalizmus van, ha az állam úgy gondolja, hogy kiszervez valamit, mert ha bevon magánbefektetőket aki jobban fogja tudni működtetni a céget , mint a lassú bürokratikus állami apparátus. Honnan veszitek ezeket a hajmeresztő gondolatokat, nem a szocializmusban vagyunk már kb 36 éve, bár lassan ez a rendszer kezd hasonlítani rá.
Akkor újra. ha az állam tudja, hogy van egy cége, amely jelentös forrásokra fog pályázni abból az EU-s keretböl, amelyröl éppen tárgyal az EU-val, majd ezen források kiosztása elött eladja ezt a cégét, az hütlen kezelés. Büncselekmény. Ugyanígy hütlen kezelés, ha elad egy ingatlant, majd azonnal után támogatást ad ugyanezen ingatlan teljes felújítására. Ezek után irreleváns kérdés, hogy az adott cég után szabélyszerüen használja-e fel azt a pénzt.
Az államnak éppen az /is/ a feladata, hogy a vállalatoknak olcsó hitelt intézzen. Tegye ezt úgy, hogy az a hitel/támogatás a leheto leghatékonyabb legyen. Mind a ketten egyetértünk abban, hogy az állam a legjobban használja fel az adofizetők pénzét. A kulnbseg az, hogy én az eredményes hatékony felhasználást tekinteném vizsgalandonak. Természetesen akkor, ha a pályázat elnyerése mindenben megfelelő, törvényes módon zajlott le.
A hiba ott van, hogy az állam annak tudatában ad el cégeket, hogy közben pont ezeknek a cégeknek intéz ingyen pénzt meg olcsó hitelt a másik oldalon. Ilyen esetben az ésszerü és költ´segvetési szempontból helyes, ha megtartja azokat. Ha tényleg azt tette, amit írtam, az hütlen kezelés, btk. kategória.
Ez nem mennyiség... Ennek semmi jelentősége nincsen. Annak inkább lenne, ha Blénessy esetleg máshol folytatná... egyébként ő egy ős IT menedzser: Daten-Kontor, IQsys, T-systems,...
Én nem gondolom, hogy ez önmagában csalás lenne. Ha a felhasználás során a cél amire a kért támogatás szolgál megvalósul, esetleg még hatékonyabban mint egy állami cégnél, akkor hol a hiba? És itt most nem konkrét ügyekről hanem elvekről beszélek. Most oda jutunk, hogy félni fog minden vállalkozás támogatást használni, mert esetleg pár év múlva meghurcolják érte.
Ezzel tisztában vagyok, de rosszul tetted fel neki a kérdés. :) Románia és Lengyelország a NATO két előretolt bástyája, majd kérdezd meg az AI-tól, hogy milyen katonai beruházások és gyárépítések, és ami legfontosabb, NATO bázisok épülnek a területükön. Ez a két ország mindig prioritást fog élvezni az USA számára, mert a NATO-USA érdekeket vakon kiszolgálják. Legyen szó LNG kereskedelemről vagy fekete-tengeri olajmezőkről stb. Szóval, akkor is másio fogják nekik szállítani a Lynxet ha várni kell még rá 1-2 évet, de hidd el amit nagyon akarnak az már tegnapra kész van....
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...