A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Szerintem neki az Orbán klánnal személyesen is van baja, ahogy a feleségét bábként mozgatták...nem hiszem hogy tetszett neki...én azért a Mészáros és Tibor Tiborcz cuccoktól félnék, nah nem azért mert tönkreteszik, de a profitot le lehet fölözni majd és így venni se fogja senki...és de, nyerni fog a Tisza, jobb ha ezt elkönyveled
Totálisan a félelem az úr most itt... Értem én amit írsz, mindig is értettem, csak az ilyen feltételezésekből is az jön le, hogy a Tisza a gyűlölet pártja és ha nyerne (nem fog) akkor ugyanúgy a haver, koma, jóbarátot hozza majd helyzetbe, nem pedig az ismeretleneket. Nincs ez máshogy seholsem a világban, aki mást mond az erősen ferdít.
4-ig, Opus, A piac egyértelműen Tisza győzelmet áraz… Szerintem a Wáberer is be lett már árazva… A cég a Tisza párt alatt is jól fog működni… A cég a Tisza párt alatt is alul értékelt.. Arról nem is beszélve hogy csak 50%-ban tulajdonosan a net ebbe a papírba
Btw, ha már felmerült a változási lehetőség, és a biztosítási szektor adózásának "kiegyenlítése". Szerintetek 26-ban, 27-ben sor kerülhet az 1-2 éve bedobott spin-off-ra, a biztosítási szegmens leválasztására, amin gondolkoznak? Nyilván fogjuk látni, mert közgyűlési döntés(ek) kellenek majd ehhez, vagyonmérleg, stb. Két külön céget, tiszta profillal állítólag könnyebb elemezni, értékelni, peer-group stb. Egy ilyen spin-off hogyan nézne ki? (német piacon gyakoribb, pl. energetikai cégeknél a megújuló üzletágat kipakolták külön cégbe, meg volt pl. a VW - Porsche spin-off, stb.). Ilyenkor a részvényesek kapnának az új cég papírjaiból is, illetve dönthetnének, hogy benne maradnak-e és melyikben? Emlékeztek ilyen kiválásra, szétválásra a BÉT-en?
Ha átlagoljuk, az EU-ban 50 napra elegendő nafta van a fogyasztók részére, elsőként az átlagembereknél fogják korlátozni, mert a nagyfogyasztókat (hadsereg, rendőrség, tűzoltók, egészségügy stb) el kell látni, tehát tartalékolni kell, na nekik van átlagosan az euban 80 napra.. Magyarország jó helyzetben van, ha a számoknak lehet hinni megvan a 90 nap és a nagyfogyasztóknak 118 napra lenne elegendő nafta van. Ismerve a médiát, ha bárhol az EU-ban ellátási gondok kezdenek kialakulni, egyből követelni fogják a korlátozásokat, jönne a pánik, még a tescós zacskóba is naftát töltenének, mert ki tudja mi lesz holnap?
Példa. A szektor fizet 60 milliárd különadót, amiből a kulcsok nagyon kedvező toszogatásából a Wabira esik 0.5 milliárd. A szektorra eső teljes különadót lecsökkentik 45 milliárdra, a kulcsok direkt kedvezőtlen toszogatásából a Wabira esik 1.5-2 milliárd. Remélem segítettem.
MPötyi kapitánya elmondta, hogy sokkal kevesebb különadóra van szükség. Akkor hogy lesz most ez 4000 alatt??!! 🤣 Vagy hazudik, vagy nem, vagy igen.. ejj a sok kólaivás.
Nem fura ez, hogy elvileg 3 hónapra elegendő tartalék van nyersolajból és üzemanyagokból, de egy hónappal a globális kínálat egy kis szeletének kiesése után már ellátási gondokról kezd beszélni valaki Európában?
MP-től, + OV-tól függetlenül, ha nem oldódik meg az Iráni sztori, egy két hónapon belül itt is korlátozás lehet. Ezt a Shell CEO-ja mondja, akinek nagyobb rálátása van a globális ellátásra, mint bármelyik manökennek. A számításai szerint az EU-ba egy hónap múlva fognak megkezdődni az ellátási gondok. Addig is élvezzük ki a muzsikát, örüljünk, ha nincs sor a kúton, és gondoljunk arra, hogy már a világban vannak olyan részek, ahol órákig állnak sorba pár lityi naftáért. :)
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link